maritbet girişmaritbet
Fikirtepe, beş yıl sonra yeni bir kent olacak!

Fikirtepe, beş yıl sonra yeni bir kent olacak!

Riskli bölge ilan edilmesiyle yeni bir sürecin başladığı Fikirtepe’de son planları bekleyen firmalardan biri olan Nuhoğlu İnşaat’ın Başkanı Ali Nuhoğlu, “Bölge 5 yıl sonra bambaşka hal alacak. Talepte herhangi bir sıkıntı yaşanmaz” dedi

Fikirtepe'de tıkanan sürecin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın müdahalesiyle açıldığını belirten Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, şu aşamada yeni planların yapılmasını beklediklerini söyledi.

Bakanlığın bölgedeki yoğunluk ve projelerin ilerlememesi nedeniyle bölgeyi riskli alan ilan ettiğini vurgulayan Nuhoğlu, “Bakanlığın sağlıklı bir çalışma yaptığını düşünüyorum. Bölgedeki tüm firmalardan bilgileri toplayıp bölgenin envanterini çıkarıyorlar. Kimler taşınmış, hangi binalar yıkılmış bunlar tespit ediliyor” dedi.

Yeni plan bekleniyor
Bakanlığın, bölgeyi enine boyuna incelediğini ve buna göre bir karar vereceğini dile getiren Nuhoğlu, “Yollar genişletilebilir. Yeşil alanlar artırılabilir. Bir adadan bir başka adaya emsal artırımı yapılabilir.  Şu anda bir geçiş dönemi yaşanıyor” dedi.

Bu bilgileri toplayan ve bölgenin envanterini çıkaran Bakanlığın kısa süre içinde karar vermesini beklediklerinin altını çizen Nuhoğlu, şunları söyledi: “Buradaki amaç süreci hızlandırmaktı ve Bakanlık da öyle yapıyor. Yeni planlamalarla birlikte Fikirtepe'de bazı değişiklikler olabilir. Ama anlaşma sağlayan adalarda hızla projeler gerçekleşecektir. Mesela biz hak sahipleriyle yüzde 100 oranında anlaştık. Bakanlığın bu tür projelere öncelik vermesini bekliyoruz. Yüzlerce insan bir araya gelip bir anlaşma sağlanmışsa bunun ödüllendirilmesi gerek.”

‘Talepte sıkıntı olmaz'
Ali Nuhoğlu, dönüşümle birlikte Fikirtepe'de yaklaşık 50 bin konutun yapılacağını belirterek, talep sıkıntısı yaşanmayacağını ve konutlara alıcıların ilgi göstermesini beklediklerini söyledi.

İlk adada daha önce ön satışa çıktıklarında projeye gelen talepten memnun olduklarını vurgulayan Nuhoğlu, şunları kaydetti: “Bölge kamunun güvencesinde. Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edildi. Biz ön satışa çıktığımızda iyi bir talep almıştık ama bölge şu aşamadan sonra çok daha yüksek talep toplayacaktır. Eskiden bölgeni akıbeti ne olur deniyordu ama artık bu endişeler kalktı. Burası kısa sürede dönüşmeye başlayacak. 5 yıl sonra bambaşka bir görünüme kavuşacak.

Hem yerli hem de yabancı yatırımcıların bölgeye gelmesini bekliyorum. Bu noktada satışa çıkacak projelerin fiyatlandırmasını doğru yapmak ve işlevsel projeler tasarlamak gerekiyor. Biz ön satışa mütevazi kâr marjlarıyla metrekaresi 5 bin liradan satışa çıkmıştık.”

‘Bölgede yüksek rant yok'

Fikirtepe'de firmaların hak sahipleriyle yüzde 55 civarında anlaşma yaptıklarını belirten Nuhoğlu, “Bu inşaat firması açısından yüksek bir maliyet. İnşaatın yapım maliyeti de var. Vatandaşların ise büyük bölümü küçük paydaş. Verilen daireler çok sayıda kişi tarafından paylaşılacak.  Orada iki taraf için de fazla bir rant söz konusu değil” diye konuştu. 

2 adada yüzde 100 anlaştı

Ali Nuhoğlu, Fikirtepe'de 2 adayla ilgili proje geliştirdiklerini anlatarak, şu bilgileri verdi:
“Birinci adayı yıktık. Burada 200'ün üzerinde hak sahibi var. Bunların hak mağduriyetini gideriyoruz. Bu adadaki projeyle ilgili ön talep topluyorduk ama şu anda durdurduk. Yeni süreç başlayınca hemen satışlara da başlayacağız. İkinci adada da yüzde 100 oranında anlaştık ve aynı şekilde Bakanlığın yeni kararını bekliyoruz.”

Bölgede 64 ada dönüşecek

Fikirtepe'deki toplam ada sayısının 64 olduğunu ve bu adaların tamamının dönüşmesiyle birlikte yeni ve modern bir kent ortaya çıkacağını anlatan Nuhoğlu, “Artık bölge bir bütün halinde dönüşebilir.  2/3 kuralı neredeyse tüm adalarda dönüşümün önünü açacak. 2 yıl içinde yıkılmayan yapı adası kalmayacak” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 12.04.2022 17:56

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, basın ...

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor
  • 12.04.2022 17:45

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor

Kentsel dönüşümün devlet eliyle yürütülmesine karar verilen Fikirtepe'de hızlı ş ...

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!
  • 11.04.2022 12:12

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm noktalarından Kadıköy Fikirtepe'de düğüm çözülüyor ...

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!
  • 09.04.2022 10:39

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!

Bakan Murat Kurum, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm şantiyesi çalışanları ve Fikir ...

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!
  • 08.03.2022 09:50

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!

Emlak Konut GYO, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son olarak Ilgın İnşaat ile s ...

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!
  • 08.01.2022 10:32

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 3472 ada 1 parselin inşasını Maks ...