maritbet girişmaritbet
Ege Yapı, Al-Qemam ile birlikte Pega Kartal’ı yapacak!

Ege Yapı, Al-Qemam ile birlikte Pega Kartal’ı yapacak!

Egeyapı Group, Suudi Arabistan merkezli Al-Qemam şirketiyle birlikte Pega Kartal projesini satışa çıkardı

 

Egeyapı Group, Suudi Arabistan merkezli Al-Qemam şirketiyle birlikte Pega Kartal projesini satışa çıkardı. İlk defa yabancı bir yatırımcı ile Kartal bölgesindeki 4'ncü projesini hayata geçiren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, bu yatırımın son yıllarda sıkça konuşulan yabancı fonların Türkiye'deki yatırımının somut bir göstergesi olarak önem taşıdığını söyledi.

Batışehir, İz Tower ve İz Park gibi projeleri hayat geçiren EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Türkiye'nin, son yıllarda yakaladığı siyasi ve ekonomik istikrarla yabancı yatırımcıların ilgi alanına girdiğini belirterek, “Körfezli yatırımcılar, büyüyen ve gelişen Türkiye'deki fırsatları görmeye ve ülkemize yatırıma gelmeye başlıyorlar. Ancak hayata geçen yatırımların sayısının hâlâ istenilen düzeyde olmadığını düşünürsek Pega Kartal projesiyle Körfez sermayesinin ortağı olduğu ilk projelerden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

80 milyon TL'lik yatırım

Pega Kartal projesinde daha çok küçük alanlarda kompakt bir yaşam imkânı sunan rezidans konseptine yeni bir bakış açısı getirdiklerini vurgulayan Kabadayı, toplam 40 bin metrekare inşaat alanı bulunan ve 80 milyon lira yatırımla hayata geçirilen projede 200 adet konuttan oluşan 32 katlı rezidans ile 28 home – ofis ve 11 mağazadan oluşan 5 katlı ofis bloğu yapacaklarını belirtti.

Kabadayı, Marmara Denizi ve Adalar manzarasını gören projenin 1+1'den 4+1 ve dubleks dairelere kadar farklı tiplerden oluştuğunu ifade ederek, projenin ofis kısmında ise iş dünyasına yedi farklı tipte üniteler sunacaklarını söyledi. Kabadayı, projenin ruhsatını 2013'ten önce almaları nedeniyle de KDV'nin yüzde 1 olduğunu ifade etti.

Kabadayı, bu yatırımın bir başlangıç olduğuna işaret ederek, Al-Qemam Holding ile başka projelerde de yol alacaklarını ve 2 proje üzerinde çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Arsaya ağırlık veriyor

Suudi Arabistan, Dubai ve Katar'da inşaat malzemeleri olmak üzere enerji ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren Al-Qemam şirketinin Türkiye CEO'su olan İbrahim Maasfeh, şimdiye kadar İstanbul ve Antalya'da arsa yatırımları yaptıklarını açıkladı. Türkiye'de 110 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini ve buna her yıl 30-40 milyon dolar daha eklemeyi planladıklarını anlatan İbrahim Maasfeh, şunları söyledi: “İstanbul'da 5, Antalya'da 2 arsa satın aldık. Kartal'daki arsamızda hasılat paylaşım modeliyle Ege Yapı ile birlikte yol alıyoruz. Bunun yanı sıra Bahçeşehir'de 200 dönüm, Kurtköy'de ve Tuzla'da 28'er dönüm, Osmanbey'de ise 1000 metrekare arsa satın aldık. Bahçeşehir'de karma bir proje yapacağız. Bunun için farklı inşaat firmalarıyla görüşüyoruz.”

Engelli dostu bina

Projenin mimarı Bünyamin Derman ise, projeyi birbiri üstüne oturmuş parçalar gibi tasarladıklarını anlatarak, “Bina çevresini de olumlu etkileyecek özellikler taşıyor. Sade ama iddialı bir proje yapmaya çalıştık. Hem çevreci hem de engelli dostu bir bina yapıyoruz. Mümkün olduğu kadar doğal malzemeler kullandık” dedi.

Proje yüzde 1 peşinat imkanı veriyor

Egeyapı Group Genel Müdür Yardımcısı Murat Aksoy, projedeki konutların ortalama metrekaresinin 3 bin lira olarak belirlendiğini anlatarak, şu bilgileri verdi: “En düşük evin satışı 212 bin en pahalı evin fiyatı ise 1 milyon 173 bin liraya kadar çıkıyor. Ev ve ofis yatırımı yapacak kişilere 4 farklı ödeme alternatifi sunuluyor. Alternatiflerden biri evin bedelinin yüzde 1'nin peşin ödenmesi üzerine kuruluyor. Geri kalan yüzde 24'lük peşinat 2015'e öteleniyor. Evin değerinin yüzde 75'i için ise banka kredisi kullanılabiliyor.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ege Yapı'dan 18 aylık finansman desteği!
  • 19.03.2015 15:37

Ege Yapı'dan 18 aylık finansman desteği!

Ege Yapı, yeni kampanyasıyla birlikte ev sahibi olmak isteyenlere 18 ay boyunca ...

İnanç Kabadayı Pega Kartal projesini anlatıyor!
  • 21.03.2013 11:09

İnanç Kabadayı Pega Kartal projesini anlatıyor!

EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, emlaktasondakika.com Haber ...

Pega Kartal projesinin tanıtım filmi yayında!
  • 20.03.2013 10:57

Pega Kartal projesinin tanıtım filmi yayında!

Ege Yapı’nın 80 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Pega Kartal projesinin ...

Pega Kartal örnek daire görselleri emlaktasondakika.com farkıyla yayında!
  • 20.03.2013 11:14

Pega Kartal örnek daire görselleri emlaktasondakika.com farkıyla yayında!

Ege Yapı'nın Anadolu Yakası'nda inşa ettiği Pega Kartal projesinin örnek daire g ...

Pega Kartal’da Akzirve'ye ait daireler 11 Mayıs’ta satışta
  • 10.05.2017 11:40

Pega Kartal’da Akzirve'ye ait daireler 11 Mayıs’ta satışta

Akzirve Gayrimenkul, Ege Yapı ile birlikte geliştirdiği Pega Kartal projesindeki ...