maritbet girişmaritbet
Dumankaya ve Türk Telekom konutta akıllı işbirliği yaptı!

Dumankaya ve Türk Telekom konutta akıllı işbirliği yaptı!

Dumankaya İnşaat ve Zet Teknoloji’nin, daire sakinlerinin hayatlarına katma değer kazandırma ve konfor oluşturma amacıyla hayata geçirdiği Dumankaya IQ akıllı ev sistemleri, Türk Telekom’un üzerinden çözümler sunmaya devam edecek

Dumankaya İnşaat ve Zet Teknoloji'nin, daire sakinlerinin hayatlarına katma değer kazandırma ve konfor oluşturma amacıyla hayata geçirdiği Dumankaya IQ akıllı ev sistemleri, Türk Telekom'un üzerinden çözümler sunmaya devam edecek. Türk Telekom ile yapılan işbirliği çerçevesinde tüm elektronik araç gereçler birbiriyle konuşacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, gelişen çağda konut anlayışının aynı yapıda kalmasının mümkün olmadığını ifade etti. Gayrimenkul geliştiriciler olarak çağın gelişen teknolojisiyle birlikte maskülenden feminene doğru geçildiğini belirten Dumankaya, “Artık demiri bükmek, değil, insanların hayatlarına dokunacak teknolojiler sunmak gerekiyor. Bu doğrultuda, daire sakinlerinin hayatlarına katma değer kazandırma ve konfor oluşturma amacıyla 4 yıl önce Dumankaya IQ sistemini oluşturarak her türlü hizmeti içinde barındıran akıllı evler kurgusunu oluşturduk” dedi.

Akıllı evi gündeme aldı
Hayatı daha eğlenceli, verimli ve konforlu hale getirecek bir dünyayı inşa ettiklerini söyleyen Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz da, “Dumankaya İnşaat'ın geliştirdiği akıllı evlerde, akıllı otomasyon sistemiyle konforlu bir yaşam sürmek, akıllı enerji sistemiyle verimliliği artırmak, akıllı güvenlik sistemi sayesinde evleri risklerden korumak, akıllı sağlık sistemiyle kendinizin ve ailenizin sağlığını kontrol altında tutmak mümkün” diye konuştu.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, dijital yaşamın artık günlük yaşamımızın yeni adı olduğunu belirterek, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün akıllı şehirler, akıllı trafik, akıllı ulaşım gibi önemli gündemlerinin olduğunu anlattı.

Tabletle yönetiliyor
Zet Teknoloji Genel Müdürü Aydın Yavuz da gelecekte evlerin yüzde 50'sinin ‘akıllı' olacağını söyledi. Yavuz, “Akıllı ev çözümleri kapsamında sunulacak eğlence, alışveriş ve sağlık çözümleri, çeşitli uygulamalar ileri teknoloji altyapısı ve engelsiz yaşam için sunduğu kolaylıklarla büyük bir potansiyel barındırıyor. Dumankaya IQ'da tüm bu olanaklar  son derece kolay bir arayüzle, tablet üzerinden yönetiliyor” dedi. 

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dumankaya ve Türk Telekom konutta akıllı işbirliği yaptı!
  • 31.07.2013 09:28

Dumankaya ve Türk Telekom konutta akıllı işbirliği yaptı!

Dumankaya İnşaat ve Zet Teknoloji’nin, daire sakinlerinin hayatlarına katma değe ...

Dumankaya İnşaat, Türk Telekom ve ZET Teknoloji akıllı ev sistemlerini tanıtacak!
  • 25.07.2013 13:31

Dumankaya İnşaat, Türk Telekom ve ZET Teknoloji akıllı ev sistemlerini tanıtacak!

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom dijita ...