maritbet girişmaritbet
Dumankaya İnşaat, Al Mazaya ile yükselecek!

Dumankaya İnşaat, Al Mazaya ile yükselecek!

Al Mazaya, Türkiye’deki yatırımları için Dumankaya İnşaat ile ortaklık kurdu.

Körfez ülkelerinde yaklaşık 2 milyar dolarlık gayrimenkul projelerini hayata geçiren Al Mazaya Holding, Türk inşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere Dumankaya İnşaat ile stratejik işbirliğine gitti. Yüzde 50'şer ortaklıkla hayata geçirilen işbirliği ile İstanbul'da konut projelerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

İki firma arasındaki anlaşma, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya ile Al Mazaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rasheed Al-Nafisi'nin imzasıyla resmiyet kazandı. İmzalanan anlaşma sayesinde, Türk inşaat sektörüne yeni bir kapı açmak ve marka şehir İstanbul'un Londra, Paris ve New York gibi kültür ve finansın başkentleri arasında yer alması hedefleniyor.

İmza töreninde konuşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Türkiye'nin bu dönemlerde biraz gerilimler içerisinden geçse de bazı güzel haberlere de ihtiyacı olduğunu belirtti. Dumankaya, “Biz de Türkiye'nin büyük potansiyeline inanan bir grupla birlikte güzel işler yapma peşinde işbirliğimizi açıklıyoruz” dedi.

‘Gücümüzü artıracağız'

İmza töreni nedeniyle İstanbul'a gelen Al Mazaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rashid Al Nafisi, Türkiye'nin kendileri için çok önemli piyasalardan birisi olduğunun altını çizdi. Türkiye pazarındaki faaliyetleriyle bağlantılarını güçlendireceklerini anlatan Al-Nafisi, “Şimdiye kadar Kuveytve Dubai başta olmak üzere birçok ülkede büyük projeler gerçekleştirdik. Şu anda bir değişim sürecinde bulunuyoruz. Türkiye'nin ekonomisi ile ilgili olarak güven duyduk ve çok büyük araştırmalar yaparak Dumankaya İnşaat firmasında karar kıldık. İşbirliğimiz sayesinde gücümüzü artıracağız” diye belirtti.

Yeni projelere imza atılacak

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, aynı kültür ve tarihi değerlere sahip iki ülkenin şirketleri olarak Al Mazaya ile kısa sürede önemli projelere imza atacaklarını ifade etti. Ortaklık için  bir yıldan beri görüştüklerini  ifade eden Barış Dumankaya, “İmzaladığımız bu protokol ile milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip Al Mazaya gibi önemli bir yapının Türkiye'deki yatırımlarının önü açılmış oldu” diye konuştu.

Bir yıldır Türk  pazarını inceliyor

Mazaya Türkiye CEO'su Cem Yolcu ise Türkiye'nin 1 yıl önce yatırım radarlarına girdiğini ifade ederek, şunları dile getirdi:
“Piyasa araştırması yaptık ve sektör oyuncularını tanıdık. Türk ve Körfez ekonomilerinin dinamikleri birbirlerinden farklı ama tamamlayıcı nitelikte. Burada konut sektöründen başlayacağız. Zaman içerisinde ofis, lojistik ve sağlık alanlarını da değerlendireceğiz.”

Yolcu, bu anlaşmanın Türk gayrimenkul şirketlerinin profesyonelliğini dünyaya gösteren bir anlaşma olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Öncelikle ihtiyaçlardan başlayacağız” dedi.

Orta Doğu'da projeler yaptı

1998 yılında Al Mazaya Holding adıyla kurulan şirket, lüks villa, rezidans, ofis, iş ve sağlık merkezi gibi geniş bir yelpazede proje geliştiriyor. Al Mazaya'nın merkezi Kuveyt dışında Dubai, Abu Dabi, Oman, Lübnan ve Katar gibi ülkelerde de yatırımları bulunuyor. Orta Doğu ülkelerinde yatırımlarının milyar dolarları bulan grup, Mazaya Gayrimenkul adıyla Türkiye operasyonlarını başlattı.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dumankaya İnşaat, Al Mazaya ile yükselecek!
  • 31.05.2014 10:27

Dumankaya İnşaat, Al Mazaya ile yükselecek!

Al Mazaya, Türkiye’deki yatırımları için Dumankaya İnşaat ile ortaklık kurdu. ...