maritbet girişmaritbet
Çengelköy Park Evleri, 24 ayda teslim edilecek

Çengelköy Park Evleri, 24 ayda teslim edilecek

Selimoğlu ve Demirland İnşaat’ın Çengelköy’de Dosso Dossi’ye ait arsada inşaatına başladığı Çengelköy Park Evleri satışa çıktı. 86 villa ve 73 rezidanstan oluşan proje 24 ayda tamamlanacak

Selimoğlu ve Demirland İnşaat'ın birlikte hayata geçirdiği Çengelköy Park Evleri satışa çıktı. Tekstil sektörünün önemli firmalardan biri olan Dosso Dossi'nin arsasının üzerinde yüzde 50 kat karşılığıyla inşa edilen projenin ruhsatını aldıktan sonra resmi satışlara başladıklarını ifade eden Demirland İnşaat Genel Müdürü Burak Öztürk, projenin arsasının çok değerli olduğunu belirterek, hem anayola cephesi olan hem de Boğaz'ı gören arsada çok nitelikli bir proje yaptıklarını söyledi. Burak Öztürk, arazinin büyüklüğü ve bulunduğu bölge itibariyle farklı bir proje yapma şansını yakaladıklarını anlatarak, “Burada mahalle kültürünü yaşatalım dedik ve villaları buna göre tasarladık. Tüm villa cephelerini farklı kurguladık. Villa içlerinde ise asansör ve her odaya banyo yaptık” dedi.

600 m2'lik villa
Burak Öztürk, İstanbul Boğazı'na hakim noktada geleneksel ve modern Türk mimarisine uygun olarak 65 bin metrekare alan üzerine kurulan Çengelköy Park Evleri'nin 86 villa, 73 rezidans, sosyal alanlar ve 3.400 metrekarelik çarşıdan oluştuğunu söyledi. Projede Emirgan, Hisar, Pera, Kandilli, Kuzguncuk, Aşiyan ve Kanlıca olarak isimlendirilen 7 değişik tipte villa bulunduğunu dile getiren Öztürk, “Villalar 400 ile 600 metrekare arasında 4+1, 5+1 ve 6+1 olarak tasarlandı. Bunların farklı büyüklükte bahçeleri de mevcut. Fiyatlar ise 1.5 milyon dolar ile 3 milyon dolar arasında değişiyor. Bu kalitedeki ve manzaralı villaları bu fiyatlara bulmak çok zor” dedi. Projedeki rezidans bloğunda ise 1+1 ile 5+1 arasında 60 ile 230 metrekarelik dairelerin bulunduğunu anlatan Öztürk, rezidansları ise metrekaresi 3 bin liradan sattıklarını söyledi. Öztürk, projede ön talep topladıklarını ve özellikle rezidansların yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.

Araplar talip oldu
Selimoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, projeye Körfez'den yatırımcıların talip olduğunu belirterek, “Toplu olarak alım yapmak istediler ama fiyatta anlaşamadık” dedi. Aydoğan Selimoğlu, Çengelköy Park Evleri'ni, 2 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını ifade ederek, buranın hemen yakınındaki 20 dönümlük bir arsayı kat karşılığı aldıklarını açıkladı. Selimoğlu, bu alandaki diğer hak sahipleriyle anlaşmaları durumunda 46 dönümde proje yapacaklarını vurgulayarak, “Bu alan çarpık ve depreme dayanıksız yapılardan oluşuyor. Burada kentsel dönüşüm projesi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

MANZARA KESİLMİYOR
Projenin tasarımcısı olan Efekta Mimarlık'tan Yüksek Mimar Kayhan Çakanel, bölgede bugüne kadar yapılmayan bir proje ortaya koymak istediklerini anlatarak, şunları söyledi:
“Projenin ön hazırlığını çok uzun tuttuk. Birbirinden farklı evler tasarlayarak sokak dokusunu kurguladık. Her evin kendine özgü mimarisi var ve burada da İstanbul'un farklı semtlerinden esinlendik. Villalar birbirinin manzarasını kesmeyecek şekilde yerleştirilirken, 7 farklı büyüklükte 86 değişik villa tasarladık.”

Akıllı evler tasarladı
Villa yaşamının getirdiği sıkıcı ve tekil yaşamın Çengelköypark'ta olmayacağını söyleyen Öztürk, villaların mimarisi olduğu kadar içinde kullanılan malzemelerin doğallığı, yeni teknolojiye göre inşa edilmesi ve malzeme kalitesi ile dikkat çektiğini belirtti. Her villanın içinde asansörler bulunurken, tüm villalar son teknoloji otomasyon ve akıllı ev sistemlerine göre projelendirildi. Projede yeşil alanların dışında her evin 250 ila 480 metrekare arsası bulunurken, arsadaki bahçe kullanımı da bina sahibine veriliyor. Villalar ve rezidans için özel sosyal imkanların bulunduğu projede açık ve kapalı spor alanları, kapalı havuzları, fitness salonları ve SPA merkezleri yer alıyor.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çengelköy Park Evleri'nin detayları açıklandı!
  • 02.10.2015 10:54

Çengelköy Park Evleri'nin detayları açıklandı!

Demirland İnşaat, Çengelköy Park Evleri'nin basın lansmanını yaptı. ...

Kayhan Çakanel Çengelköy Park Evleri'ni anlatıyor
  • 10.01.2014 15:39

Kayhan Çakanel Çengelköy Park Evleri'ni anlatıyor

Efekta Mimarlık'tan Kayhan Çakanel, Çengelköy Park Evleri projesinin tasarımını ...

Çengelköy Park Evleri basın lansmanı yayında
  • 10.01.2014 15:35

Çengelköy Park Evleri basın lansmanı yayında

Çengelköy Park Evleri projesinin basın lansmanı emlaktasondakika.com farkıyla ya ...

Çengelköy Park Evleri reklam filmi yayında
  • 09.01.2014 13:27

Çengelköy Park Evleri reklam filmi yayında

Çengelköy Park Evleri projesinin reklam filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayı ...

Çengelköy Park Evleri tanıtım filmi yayında
  • 09.01.2014 10:35

Çengelköy Park Evleri tanıtım filmi yayında

Selimoğlu Group ve Demirland İnşaat ortaklığında inşa edilen Çengelköy Park Evle ...

Çengelköy Park Evleri örnek daire görselleri!
  • 10.01.2014 11:14

Çengelköy Park Evleri örnek daire görselleri!

Selimoğlu ve Demirland İnşaat'ın birlikte hayata geçirdiği Çengelköy Park Evleri ...