maritbet girişmaritbet
18 milyon lirayı veren ‘Bodrum Cennet Koyu’na girecek

18 milyon lirayı veren ‘Bodrum Cennet Koyu’na girecek

Bodrum Cennet Koyu’nda The Residences Mandarin Oriental projesini tamamlayan Vedat Aşçı, lüks villaları yaklaşık 18 milyon liraya satıyor

Türkiye'nin önde gelen zenginleri de bu projede birbirine komşu oldu. İstanbul'da geliştirdiği lüks gayrimenkul projeleriyle adından söz ettiren Aştaş Holding, BodrumTürkbükü'nde yer alan Cennet Koyu'ndaki The Residences Mandarin Oriental projesinde inşaatı tamamladı. Üst düzey iş dünyasını komşu yapan projede 6 milyon euro'ya (yaklaşık 18 milyon lira) villa satılıyor.

Türkiye'nin en zengin isimlerinin villa aldığı projenin sakinleri arasında Doğuş Grubu'nun patronuFerit Şahenk, Sancak Grubu'nun başkanı Ethem Sancak, Dedeman ailesi, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Mehmet Ali Yalçındağ, tekstilci Mustafa Sarıoğlu ve Cem Yılmaz gibi birçok isim bulunuyor.

600 dönümlük arsada 98 villa 116 rezidanstan oluşan ultra lük projenin konut bölümü tamamlandı. Villalar arazideki ağaçlara göre yerleştirildi. Ayrıca 1 milyon civarında fidan ve ağaç dikildi. Proje ayrıca Leed Gold sertifikasına aday.

Otel temmuzda açılacak

108 odalı Mandarin Otel ise temmuzda açılacak. Bodrum'un en gözde mekânlarından biri olması beklenen Mandarin'de konaklama ücreti 800 euro'dan başlayıp 5 bin euro'ya kadar çıkıyor. 12 ay açık olacak otele dünya çapında ilgi var. Şimdiden rezervasyon yapılıyor. Yat sahipleri Bodrum'u rotalarına katarken, 5 yılda bölgede dünyaca ünlü yeni oteller yapılacak.

Yüzde 30'unu yabancı aldı

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, proje üzerinde konutların inşaatlarını tamamladıklarını ve ev sahiplerinin taşınmaya başladığını belirterek, “Villa ve rezidansların yüzde 80'ni sattık” dedi. Aşçı, ev alanlar arasında yabancıların da olduğunu anlatarak, “Alıcıların yüzde 30'u yabancı. Avrupa ve Körfez ülkeleri ile Rusya ve civarından, ayrıca Uzak Doğu'dan alanlar oldu. 200 ile 760 metrekare arasında değişik büyüklükteki konutların fiyatları da 1 milyon euro ile 6 milyon euro arasında farklılık gösteriyor” diye konuştu.

Arsaları 225 milyon $'a ünlülerden topladı

Vedat Aşçı, arsayı 1 yılda topladıklarını belirterek, şunları anlattı:
“2010'da Dedeman ailesi buradaki arsasının 138 dönümünü satma kararı alınca burayı aldık. Komşu arsamız Arzuhan ve Mehmet Ali Yalçındağ'a aitti. 38 dönümlük bu arsayı aldık. Sonra Ethem Sancak'tan ve tekstilci Mustafa Sarıoğlu'ndan 30'ar dönüm aldık. Arsanın diğer komşusu Eczacıbaşı, ondan da 75 dönüm aldık. 600 dönümlük arsamızın en büyük kısmını bir kooperatiften aldık. Arsalara 225 milyon dolar verdik. İnşaata 650 milyon dolar harcadık.”

‘Dünyada ilk beş proje   arasında yer alacak'

Vedat Aşçı, projeyi tasarlarken dünya çapında ses getirmesi için yola çıktıklarını vurgulayarak, Uzak Doğu'dan Karayipler'e kadar birçok tatil yöresini incelediklerini ifade etti. Aşçı, “Dünyanın jet sosyetesinin gittiği yerlere baktık. Bodrum'u dünya platformuna taşımak için yola çıktık ve bu projeyi dünyada ilk 5 tesise girecek şekilde düzenledik” dedi.

Vedat Aşçı, alanında en iyilerle çalıştıklarını ifade ederek, “WTAG projenin konsept çalışmalarını çizdi. Ünlü lüks otel tasarımcısı Milano bazlı Antonio Citterio iç mimariyi yaparken, Sinan Kafadar ve Gökhan Avcıoğlu ekipte yer aldı” diye konuştu.

‘Planlara uyduk'

Vedat Aşçı, Türkbükü ile Torba arasında 20 yıllık bir çalışma sonrasında master plan yapıldığını anlatarak, Mandarin'i bu plana sadık kalarak hayata geçirdiklerini söyledi. 600 dönümlük arazinin yüzde 15'inde inşaat yapıldığını dile getiren Aşçı, “Bölgede maksimum 2 kat ve artı bodrum imarı vardı. Biz de binaları sınırladık. Denize 100 metre mesafe sınırı var. Bu kurala uyduk. Villalar ve otel 100 metreden sonra başlıyor” dedi.

Tekstilde büyüdü gayrimenkule girdi

Tekstilde makina üreten Vedat Aşçı, 1978'de Almanya'ya gitti. Türkiye'ye döndükten sonra farklı sektörlere girmek inşaat ve turizmi seçti. 2002'de Four Season markasını Mesut Toprak ile alan Aşçı, Kempinski ile Astoria'nın yerini aldı. Four Seasons hisselerini Mesut Toprak'a satan Aşçı, Belleveu Residence'i yaptı. Maçka Residence Design by Armani'yi yapan Aşçı, Kuruçeşme Arena'da yine Mandarin'le 2016'da bir otel daha açacak.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esra Oflaz, Bodrum'daki villasını 6.5 milyon euroya sattı!
  • 22.06.2022 09:55

Esra Oflaz, Bodrum'daki villasını 6.5 milyon euroya sattı!

Sabah Gazetesi'nden Bülent Cankurt'un haberine göre, iş insanı Esra Oflaz, Bodru ...

18 milyon lirayı veren ‘Bodrum Cennet Koyu’na girecek
  • 21.05.2014 12:18

18 milyon lirayı veren ‘Bodrum Cennet Koyu’na girecek

Bodrum Cennet Koyu’nda The Residences Mandarin Oriental projesini tamamlayan Ved ...

The Ottoman Fund'dan Bodrum'da satılık 149.5 dönüm arsa!
  • 24.07.2012 17:27

The Ottoman Fund'dan Bodrum'da satılık 149.5 dönüm arsa!

Astaş Gayrimenkul’ün otel ve konut yatırımlarıyla gündeme gelen Bodrum’da arsa s ...

Cennet Koyu’nda ÖİB’den satılık arsa!
  • 27.05.2012 11:15

Cennet Koyu’nda ÖİB’den satılık arsa!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Cennet Koyu'nda arsa satışı yapacak. ÖİB, ...

Astaş Cennet Koyu'na 500 milyon yatırım yapıyor
  • 09.09.2011 10:30

Astaş Cennet Koyu'na 500 milyon yatırım yapıyor

Astaş Holding Bodrum Cennet Koyu’na villalardan 7 yıldızlı otele kadar bir dizi ...