maritbet girişmaritbet
TOKİ’nin konut tedarikçilerine vergi yok!

TOKİ’nin konut tedarikçilerine vergi yok!

Kurumlar Vergisi muafiyeti serbest bölgelerde faaliyet gösteren Yapılan düzenlemeye göre; yazılım ve araştırma-geliştirme (ar-ge) firmalara da uygulanacak

 

Kurumlar Vergisi Tebliği yeni teşvik sistemine göre yeniden düzenlendi.  Kurumlar Vergisi muafiyeti serbest bölgelerde faaliyet gösteren Yapılan düzenlemeye göre; yazılım ve araştırma-geliştirme (ar-ge) firmalara da uygulanacak. Toplu Konut İdaresi'nin konut tedariği faaliyetlerinden elde edilen kazançlar Kurumlar Vergisi'nden muaf olacak f yapan işletmeleri de Kurumlar Vergisi'nden muaf tutulacak Yeniden düzenlenen Kurumlar Vergisi tebliği kapsamında, TOKİ'nin konut tedariği ile ilgili işletmeleri muafiyet kapsamına alındı.

DAMGA VERGİSİ VE HARÇ DA YOK

Avrupa Birliği'ne tam üyeliğin gerçekleşeceği yılın sonuna kadar, serbest bölgelerde üretim yapanların ürünlerin satışından elde ettikleri kazançları Gelir veya Kurumlar Vergisi'nden istisna olacak.

Üretimin yüzde 85'ini ihraç eden mükelleflerin istihdam ettikleri personele ödedikleri ücretler de Gelir Vergisi'nden müstesna olacak.

Ayrıca bu bölgelerde yapılan işlemler de Damga Vergisi ve harçlardan müstesna tutulacak.

Konut projeleri kapsama girdi Teşvik paketine getirilen düzenlemeler dikkate alınarak Kurumlar Vergisi Genel Tebliği değiştirildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme Fonu, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve şans oyunu tertip etme hak ve yetkisine sahip kurumlar ile bu hak ve yetkinin devredildiği kuruluşlara da Kurumlar Vergisi muafiyeti getirildi. TOKİ'nin konut tedariği ile ilgili işletmeleri de muafiyet kapsamına alındı.

Kur farkı istisna kapsamında Yurtdışında yapılan işlerden elde edilen hasılatın Türkiye'ye döviz olarak getirilmesi halinde, bu paraların değerlendirilmesinden kaynaklanan kur farkları Kurumlar Vergisi istisnası kapsamında değerlendirilecek. Yazılım ve araştırma-geliştirme (ar-ge) faaliyetlerinden elde edilen kazançlardaki Kurumlar Vergisi istisnasının kapsamı genişletilirken, istisna süresi de 31 Aralık 2023'e uzatıldı.

Serbest bölgeler dahil edildi Ar-ge, kültür, insan bilgi dağarcığının artırılması için yürütülen çalışmalar, yazılım, bilgisayar, iletişim ile bilgi teknolojilerine dayalı bir cihaz için yapılan çalışmalar da istisna kapsamında olacak. Serbest bölgelerde yapılan bu tür çalışmalar ve bu çalışmalardan elde edüen kazançlar faaliyet ruhsatlarında belirtilen süre ile sınırlı olmak üzere gelir veya Kurumlar Vergisi'nden müstesna olacak.

Hakedişlerden vergi kesilecek Bir yıldan fazla süren inşaat işlerine 3 Şubat 2009'dan itibaren yapılan hakediş ödemeleri üzerinden yüzde 3, kooperatiflere ait taşınmazların kiralanması karşılığında bunlara yapılan kira ödemeleri üzerinden yüzde 20 vergi kesilecek. Türkiye 'deki borsalarda işlem gören kıymetli madene dayalı yatırım fonu veya ortaklıkların kazancı üzerinden yapılacak vergi kesintisi de (2008 dahil) sıfır olarak belirlendi. 

Posta

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Polisan Kansai Boya, AR-GE yıldızları arasında!
  • 27.10.2020 13:49

Polisan Kansai Boya, AR-GE yıldızları arasında!

Polisan Kansai Boya, "Türkiye’nin en çok AR-GE harcaması yapan şirketleri” araşt ...

Niğtaş kapasitesini yüzde 40 artırıyor!
  • 27.03.2016 10:55

Niğtaş kapasitesini yüzde 40 artırıyor!

Kalsit üreticisi Niğtaş, Paintistanbul'da kapasite artışı yapacaklarını açıkladı ...

Türkiye Silikon Vadisi'ne üs kuruyor
  • 23.03.2016 10:00

Türkiye Silikon Vadisi'ne üs kuruyor

Dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi'nde Türkiye'nin de üretim yapması için ...

Çelik sektöründe tüm parametreler Ar-Ge ve inovasyonu gösteriyor!
  • 24.05.2014 11:35

Çelik sektöründe tüm parametreler Ar-Ge ve inovasyonu gösteriyor!

Türk çelik sektörü ülke ekonomisinin kilit sektörleri arasında ilk sıralarda yer ...

ODE Yalıtım, Ar-Ge çalışmaları için yeni proje ekibi kurdu!
  • 13.05.2013 15:57

ODE Yalıtım, Ar-Ge çalışmaları için yeni proje ekibi kurdu!

Yapı ve yalıtım sektöründe 28 yıldır hizmet veren ODE Yalıtım, Ar-Ge stratejiler ...

Almina Tekstil, Reina markalı üretimini artırdı!
  • 16.07.2012 11:03

Almina Tekstil, Reina markalı üretimini artırdı!

Almina Tekstil, kanepe ve kapitone kumaş alanında firmalara fason hizmetini artı ...