maritbet girişmaritbet
Ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceğiz?

Ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceğiz?

Yeni yılda ödenecek çevre temizlik vergisi tutarları belirlendi. Çevre Temizlik Vergisi, konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak, büyükşehir belediyelerinde metre küp başına şu miktarlarda ödenecek

Yeni yılda ödenecek çevre temizlik vergisi tutarları belirlendi. Çevre Temizlik Vergisi, konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak, büyükşehir belediyelerinde metre küp başına 21 kuruş, diğer belediyelerde ise 17 kuruş olarak hesaplanacak.

İşyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ise vergi, büyükşehirlerde bina grupları ve derecelere göre 212.500 TL, diğer belediyelerde ise 172.000 TL arasında uygulanacak.

 Maliye Bakanlığının Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazetenin 29 Aralık tarihli mükerrer sayısında yayımlandı.

 Tebliğe göre 2011 yılında konuta ait çevre temizlik vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metre küp başına büyükşehir belediyelerinde 21 kuruş, diğer belediyelerde 17 kuruş üzerinden hesaplanacak.

İşyerleri ve diğer binalar

İş yerleri ve diğer şekilde kullanılan binaya ait çevre temizlik vergisi ise yasada yer alan tarifeye göre tahsil edilecek ve büyükşehirlerde yüzde 25 artırımlı uygulanacak.

Gelecek yıl, büyükşehir belediyesi dışındaki yerlerde, işyeri ve diğer şekilde kullanılan binalar için ödenecek çevre temizlik vergi tarifesi şöyle:

 Büyükşehir belediyelerinde çevre temizlik vergisi, diğer belediyelere göre yüzde 25 daha fazla uygulanıyor.

Öte yandan, büyükşehir belediye sınırlarında bulunanlar hariç, kalkınmada öncelikli yörelerde ve nüfusu 5 binden az belediyelerde, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için belirlenen tutarlar, yüzde 50 indirimli uygulanacak.

Buna göre, Kalkınmada öncelikli yörelerdeki belediyeler ile nüfusu 5 binden az olan belediyelerde bulunan konuta ait çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metre küp başına 8 kuruş olarak hesaplanacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz