maritbet girişmaritbet
LOJMANLARA YENİ DÜZENLEME

LOJMANLARA YENİ DÜZENLEME

Hükümet lojmanların kullanımıyla ilgili yeni düzenlemeye gitti ve lojmandan çıkmayan bürokratlara yönelik sert önlemler aldı.

Dün yayınlanarak yürürlüğe giren “Kamu Konutları Yönetmeliği” değişikliğiyle, yetkili makam tarafından “kendilerine tahsis yapılmadan konutları işgal edenler” veya “tahsis yapıldıktan sonra gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu anlaşılanlar” ile “konut, blok veya gruplarındaki diğer konut sakinlerinin huzur ve sükununu bozucu, genel ahlak değerlerini zedeleyici tutum ve davranışlarda bulunanlar” ve “yönetici veya idare tarafından alınan kararlara uymayanlar” hakkında konuttan çıkarılma işlemi yapılacak.

Konutta oturma süresini doldurduğu halde konutu tahliye etmeyenlerden, tahliye tarihine kadar geçecek süreler için tebligata gerek olmaksızın konutun tahliye edilmesi gereken tarihten itibaren “işgaliye bedeli” tahsil edilecek. Bu bedel, konutun tahliye edilmesi gereken tarihten sonraki 3 ay için, ödenmesi gereken kira bedelinin 2 katı, daha sonraki aylar için ise 4 katı olarak uygulanacak.

Öte yandan yönetmelikle, üzerinde kamu konutu bulunan Hazine'ye ait taşınmazlardan, Maliye Bakanlığı'nca ekonomiye kazandırılmalarının daha uygun olacağına karar verilenlerin tahsisleri, adına tahsis yapılan idarelerin görüşleri de alınmak suretiyle kaldırılacak. Fiilen kamu konutu olarak kullanılan ve tahsisleri kaldırılanların yerine Maliye Bakanlığı tarafından başka kamu konutları tahsis edilecek. Tahsisleri kaldırılan kamu konutlarında oturanlara, kurumları tarafından Maliye Bakanlığı'nca yeni tahsis edilen kamu konutlarından tahsis yapılacak. Bunlar kendilerine yeni konut tahsisi yapıldığı tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde oturdukları konutu boşaltmak zorunda olacaklar. Bu süre içerisinde kamu konutunu boşaltmayanlar hakkında konuttan çıkarılma işlemi yapılacak.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi kira giderinin yüksek olduğu illerde bürokratların oturduğu lüks lojmanlarda barınma maliyeti ucuz oluyordu. Bu nedenle çoğu bürokrat için lojmana veda etmek zor geliyordu. Hükümet yeni yönetmelikle sorunu çözdü.

Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kamunun elinde 248 bin 956 lojman bulunuyor
  • 02.10.2014 15:19

Kamunun elinde 248 bin 956 lojman bulunuyor

Kamunun elinde 248 bin 956 lojman ve sosyal tesis ile 15 bin adedi kiralık olmak ...

TOKİ, Maliye Bakanlığı'nın Ankara Oran’daki lojmanlarını ekonomiye kazandıracak! İhale, 11 Şubat'ta!
  • 24.01.2013 09:35

TOKİ, Maliye Bakanlığı'nın Ankara Oran’daki lojmanlarını ekonomiye kazandıracak! İhale, 11 Şubat'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) şehir merkezlerinde, bürokratl ...

Lojmanlar önce içinde oturan memura teklif edilecek!
  • 04.11.2012 11:45

Lojmanlar önce içinde oturan memura teklif edilecek!

Türkiye'de hemen her bakanlığa ait ve birçoğu İstanbul ve Ankara'nın lüks semtle ...

LOJMANLARA YENİ DÜZENLEME
  • 21.09.2011 11:40

LOJMANLARA YENİ DÜZENLEME

Hükümet lojmanların kullanımıyla ilgili yeni düzenlemeye gitti ve lojmandan çıkm ...

2-B'den gelecek kaynak belirlendi
  • 27.08.2011 13:29

2-B'den gelecek kaynak belirlendi

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün çalışmasına göre kadastrosu tamamlanan bu arazil ...