maritbet girişmaritbet
Trenlerde negatif PCR test ibrazı 6 Eylül'de başlıyor

Trenlerde negatif PCR test ibrazı 6 Eylül'de başlıyor

Şehirlerarası trenlerde seyahat edecek yolcuların 6 Eylül’den itibaren aşı kartlarını ya da 48 saat içinde yaptırılan negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekecek.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğünce, otizm farkındalığını artırmak için yüksek hızlı, ana hat, bölgesel trenler ile Marmaray ve Başkentray'da çeşitli video, afiş görsel araçlarla mesajlar verilecek.

TCDD Taşımacılık AŞ ile Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) arasında protokol imzalandı.

"Otizm Farkındalığı" projesi kapsamında yürütülecek çalışmada otizmin bir hastalık ve eksiklik değil farklılık olduğunun altını çizen mesajlarla toplumda bu konuda farkındalığın geliştirilmesine katkı sağlanacak.

Otizmli bireylerin topluma uyum sağlayarak kazandırılması ve ailelerinin yaşadıkları bu zorlu süreçteki deneyimlerine empati duygusunun geliştirilmesi amaçlanıyor.

SOBE Vakfı ile yapılan işbirliği çerçevesinde günde binlerce yolcunun seyahat ettiği yüksek hızlı, ana hat, bölgesel trenler ile Marmaray ve Başkentray'da otizm farkındalığı için çeşitli video, afiş görsel araçlarla mesajlar verilecek.

"3,6 milyon engelli yolcumuzu varacakları yere ulaştırdık"

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Hasan Pezük, SOBE'de düzenlenen imza töreninde, daha sağlıklı bir toplum için sosyal sorumluluk projelerine destek sağladıklarını söyledi.

Sayıları 10 milyona ulaşan engelli bireylere ve ailelerinin sorunlarına çözüm üretmenin herkesin ortak sorumluluğu olduğuna işaret eden Pezük, engellilerin demiryolu ulaşımından kolay ve rahat bir şekilde yararlanması için bütün tedbirlerin alındığını vurguladı.

Pezük, 2019'da hizmet vermeye başlayan "Turuncu Masa" uygulamasıyla engelli vatandaşların seyahatlerine yardımcı olduklarını belirterek, "Onlar yalnız bırakılmamakta, seyahatlerinin başlangıç ve bitimine kadar her türlü destek sağlanmaktadır. 13 YHT Garı'nda verdiğimiz Turuncu Masa hizmetiyle bugüne kadar 14 binden fazla engelli vatandaşımıza destek olduk. Ayrıca YHT, ana hat ve bölgesel trenlerimizden 2017'den bugüne kadar 3,6 milyon engelli yolcumuzu varacakları yere ulaştırdık." diye konuştu.

Otizm konusunda toplumda yeterli farkındalığın bulunmadığını dile getiren Pezük, şunları kaydetti:

"SOBE ile birlikte yürüteceğimiz işbirliği sayesinde otizm konusunda toplumsal farkındalığın oluşturulmasına katkı sağlayacağız. Bu işbirliği ile toplumda otizm farkındalığının yükseleceğine inanıyorum. Günde binlerce yolcuyu ulaştıran yüksek hızlı, ana hat, bölgesel trenlerimiz ile Marmaray ve Başkentray'da yolcuların dikkatine sunulacak olan çeşitli video, afiş gibi görsel araçlarla otizm farkındalığı mutlaka artacaktır. Demiryolu geçen şehirlerde bir tek vatandaşımızın bile otizm farkındalığı kazanması ve empati yapabilmesini sağlayabilirsek bu hepimizi çok mutlu edecektir. Unutmayalım ki otizm bir hastalık, bir eksiklik değildir. Otizmle bir ömür boyu yaşamak durumunda kalan arkadaşlarımızın ve ailelerinin bizden istediği tek şey bu farklılığı kabul edip onlara destek olmamızdır."

Aşı kartı ve negatif PCR test ibrazı 6 Eylül'de başlıyor

Pezük, yolculara da önemli hatırlatmada bulunmak istediğini belirterek, "Kovid-19 tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda 6 Eylül'den itibaren şehirler arası trenlerde seyahat edecek yolcularımızın aşı kartlarını ya da 48 saat içinde yaptırılan negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekiyor. Kovid-19 ile mücadelede başarılı olmak ancak hepimizin duyarlı olması ile mümkündür. Gerekli tüm tedbirleri alıyoruz yolcularımızın da bunlara uymalarını rica ediyoruz." diye konuştu.

SOBE Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ak da 2016'da faaliyete başlayan kurumda 180'e yakın öğrencinin eğitim aldığını söyledi.

Selçuklu Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin işbirliğinde çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Ak, otizmin görülme sıklığının artmasına rağmen farkındalığın aynı oranda artmadığını, TCDD ile yapılan protokolle otizmin tanınırlığının artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından ilgili protokol imzalandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak
  • 02.08.2023 15:26

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bahçe-Nurdağı (Fevzipaşa) Varya ...

Bakan Uraloğlu: "Milli Hızlı Tren'in tasarım çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı"
  • 22.06.2023 16:10

Bakan Uraloğlu: "Milli Hızlı Tren'in tasarım çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, işletme hızı 225 kilometre olan ...

Türkiye'de YHT'lerle 14 yılda 72 milyona yakın yolcu taşındı
  • 13.03.2023 16:53

Türkiye'de YHT'lerle 14 yılda 72 milyona yakın yolcu taşındı

Türkiye'nin 14 yıl önce tanıştığı yüksek hızlı trenlerle (YHT) bugüne kadar 72 m ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...