maritbet girişmaritbet
Metro projesi Esenyurt’ta konut fiyatlarını yükseltir mi?

Metro projesi Esenyurt’ta konut fiyatlarını yükseltir mi?

Esenyurt metro projesinin konut fiyatlarına etkisinin yanısıra, Esenyurt metro hattı hangi duraklardan geçecek, ne zaman gelecek sorularını cevapladık

Metro projesinin Esenyurt bölgesinde konut fiyatlarını yükseltir mi sorusu, çoğu yerde sorulmaya başlandı. Konut projelerinin yanı başında açılan yeni metro hatlarının, konut fiyatlarını yükselttiği biliniyor. Esenyurt metro hattı kapsamında açılacak projeyle ev fiyatlarının kısa sürede artması öngörülüyor. Bu kapsamda binlerce kişinin yaşadığı Esenyurt bölgesi de yeni metro hattına kavuşmuş olacak. Ev alacak kişilerin uzun süre araştırmalarına konu olan metro projeleri, İstanbul'un tüm bölgelerine yayılmış durumda. Planlanan ve ihaleye çıkmış olan metro hatlarıyla birlikte yapımı süratle devam eden yatırımlarda bulunuyor. Esenyurt'ta inşa edilmesi planlanan metroyla birlikte bölgede ev sahiplerinin ciddi bir prim kazancını cebine koyması bekleniyor. Geçmiş dönemde metro hatları sayesinde konut projelerinin ortalama yüzde 20'in üzerinde prim yaptığı biliniyor. Esenyurt bölgesi, İstanbul'un gelişen yüzü olması sebebiyle, bölgedeki ev sahiplerine bu seviyede kazançlar sağlayabilir.

Esenyurt Metro Hattı Nereden Geçecek?

Esenyurt metro hattı nereden geçecek sorusuna cevap olarak iki farklı alternatif bulunuyor. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosu kapsamında hayata geçirilecek hattın açılış tarihi 2024 olarak belirlendi. Esenyurt metro projesi olarak da lanse edilen bu hattın toplam uzunluğu 18,5 kilometre olacak. Esenyurt metro hattında bir uçta bir uca gelişin toplam süresi ise 28 dakika olacak. Bununla birlikte Esenyurt ilçesinden geçecek metro hatlarının listesi şöyle;

  • Avcılar-Beylikdüzü-Esenyurt Metro Hattı-32 kilometre
  • Sefaköy-Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü Metro Hattı-18 Kilometre
  • Firüzköy-Hadımköy Raylı Sistem Hattı-20,4 kilometre
  • Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı-18,5 kilometre
  • Esenyurt-Mustafa Kemal Metro Hattı-3,8 kilometre

Esenyurt Devlet Hastanesi Metro Projesi

Esenyurt Devlet Hastanesi metro projesinin bir durağı olarak faaliyet gösterecek. Hastaneye ulaşımın çok kolaylaşacağı Esenyurt Hastane Metro Durağı, Avcılar-Beylikdüzü-Esenyurt Metro Hattı'nda yer alacak. Bu metronun yolculuğu Büyükçekmece Tüyap'tan başlayacak ve Firüzköy İGDAŞ'a kadar devam edecek. Esenyurt ilçesi ve Esenyurt Devlet Hastanesi, bu hat sayesinde metro projesiyle tanışmış olacak. Bu metro hattının durakları ise şöyle sıralanıyor; Büyükçekmece Tüyap-Sanayi-Kıraç-Hastane-Esenyurt Meydan-Firüzköy-Avcılar. Esenyurt Devlet Hastanesi'ne nasıl gidilir sorusu da metro sayesinde alternatif bir yanıt olarak kişilerin karşısına çıkacak.

Mahmutbey Esenyurt Metro Hattı ve Güzergahı

Mahmutbey Esenyurt metro hattı projesi, İstanbul'un en önemli yatırımları arasında yer alacak. Milyonlarca kişiyi taşıyacak olan hat sayesinde birçok ilçe birbirine bağlanmış olacak. Mahmutbey Esenyurt metrosu yolculuğuna Esenyurt Meydan'dan başlayacak. Ardıçlı ve Esenkent duraklarından geçecek olan hat Bahçeşehir'e ulacak. Sonrasında sırasıyla Ispartakule, Tahtakale, Hastane, Temapark, Toplu Konut, Mehmet Akif, Bölge Parkı duraklarından geçerek Mahmutbey'e ulaşacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Metro projesi Esenyurt’ta konut fiyatlarını yükseltir mi?
  • 28.11.2020 08:46

Metro projesi Esenyurt’ta konut fiyatlarını yükseltir mi?

Esenyurt metro projesinin konut fiyatlarına etkisinin yanısıra, Esenyurt metro h ...