maritbet girişmaritbet
Başkan Erdoğan, Edebiyat Yolu'nun açılışını yaptı

Başkan Erdoğan, Edebiyat Yolu'nun açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını gerçekleştirdikleri Kahramanmaraş-Göksun arasındaki yolun adını "Edebiyat Yolu" olarak belirlediklerini açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (ortada), Kahramanmaraş-Göksun Yolu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, açılışta şunları söyledi: Bugün bizi büyük bir aşkla bağrına basan Kahramanmaraşlı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. İl Kongrelerimiz vesilesiyle şehirlerimizi ziyaret ederken aynı zamanda tamamlanan projelerimizin resmi açılışlarını gerçekleştiriyoruz.

Bugün de Kahramanmaraş'ta tüm Türkiye'nin gurur abidesi olan eserin açılış heyecanını yaşıyoruz. Peyder pey trafiğe açılan Kahramanmaraş-Göksun yolunun tamamını resmen açıyoruz. Toplam 64,1 kilometre uzunluğundaki bu yolda 11 tünel, 2 adet viyadük, 3 adet köprü ve 6 adet köprülü kavşak bulunuyor. Kahramanmaraş-Göksun arasındaki yolun ismini "Edebiyat Yolu" olarak belirledik. Bu yol ile yıllık toplamda 130,3 milyon lira tasarruf ediyoruz.

Kahramanmaraş bize hep ilham vermiş bir şehirdir.

EDEBİYAT YOLU

Daha önce kullanılan güzergahta 80 dakika süren yolculuk, 64,1 kilometrelik yeni bölünmüş yol sayesinde 39 dakikada tamamlanacak. Kısalan yol ve azalan süre sayesinde yılda zamandan 75,2 milyon lira, akaryakıttan ise 55,1 milyon lira olmak üzere, yıllık toplam 130,3 milyon lira tasarruf sağlanacak. 4,6 milyar liraya mal olan yol üzerinde, gidiş-geliş ayrı olmak üzere toplam 16 bin 316 metre uzunluğunda 11 çift tüp tünel bulunuyor. Bunun yanında 570 metre uzunluğunda 2 viyadük, 145 metre uzunluğunda 3 köprü ve 734 metre uzunluğunda 6 köprülü kavşak yer alıyor.

Yol, Kayseri-Kahramanmaraş-Gaziantep Devlet yoluyla bütünleşerek, hem doğu-batı hem de kuzey-güney aksının parçası olacak ve transit trafik ile turizm sirkülasyonunun sağlanması sayesinde bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı verecek. Yolun hizmete açılmasıyla, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki turizm merkezlerine kolay ve hızlı ulaşımın sağlanması da hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizleri en kalbi dileklerimle selamlıyorum. 9 aylık aranın ardından Kahramanmaraş'ın tüm ilçelerini selamlıyorum. Ey Maraş sende Peygamberimizi dünya gözüyle göre ashabın duası var. Sende kahramanlık sende bereket var. 

"11 MİLYON 200 BİN ÜYE"

Bir asır önceki gibi bizi yok etmek istedikleri Anadolu topraklarından bölgemiz ve dünyaya barış ve huzur getirecek mücadelenin içindeyiz. Üye sayımızım 11 milyon 200 bine ulaşmasından bu mücadeleye sahip çıkıldığının ispatıdır.

Kurulduğumuz günden beri kaderimizi Türkiye'nin kaderiyle bir görüyoruz. 

"ZAFER İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Teşkilatımızı yeni vizyonlarla güçlendirirken vefayı da bir köşeye bırakmadık. Tüm dostlarımızı kucaklayan ulu bir çınar gibi büyüyoruz. Tüm kalbimizle inandığımız, gerekirse canımızı vermekten çekinmeyeceğimiz davamızı zafere ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz.

Kuruyan dallar budandıkça çok gür bir şekilde hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz.

"KİM MİLLETLE BAĞINI KESERSE PARTİSİYLE DE İRTİBATINI KOPARTIYOR DEMEKTİR"

Milletin partisinin yöneticileri milletin içinde olmak zorundadır. Her kim milletiyle bağını kesiyorsa partisiyle bağını kopartıyor demektir. Her kim milletle gönül bağını güçlendirirse partisine katkı yapıyor demektir.

Davamızı kör dünyanın göbeğine, kuşların göz bebeğine, yola, ağaca, yağan kara, yağmur yüklü bulutlara, bebeklerin avucuna, kara taşa, kor ateşe yazacağımız güne kadar bize durmak duraksamak haramdır.

Milletin partisinin yöneticileri milletin içinde olma mecburiyetindedir.

Her kim milletle bağını keserse partisiyle de irtibatını kopartıyor demektir.

Kahramanmaraş'a son 18 yılda eski parayla 35.5 katrilyon tutarında yatırım yaptık.

Bu yatırımlarla eğitimde 6 bin 146 yeni derslik inşa ettik. İkinci devlet üniversitesi olan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'ni kurduk. 4 binm 465 yatak kapasiteli yurtları yaptık. Kahramanmaraş için 4 millet bahçesi projemiz bulunuyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 5 katrilyon yeni rakamla 5 milyar lira tutarında kaynak aktararak destek yaptık. Sağlıkta 14'ü hastane toplamda bin 165 yataklı sağlık tesisi kazandırdık.

TOKİ vasıtasıyla 4 bin 119 konut projesini hayata geçirdik. Şehrimiz için bugün büyük önem taşıyan ulaşım projesinin resmi açılışını yapacağız. Peyder pey trafiğe açılan 64 kilometrelik yolun bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Güzergahı üzerinde 11 adet tünel, 2 adet viyadük, 3 adet köprü, 6 adet köprülü kavşak bulunan bu yolun ülkemize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

TÜRKİYE BÜYÜDÜKÇE GELİŞTİKÇE KARŞILAŞTIĞI SALDIRILAR DA ARTIYOR

Kavşak görevi ifa eden bu güzergah ekonomimiz için de büyük öneme sahiptir. Tünellere ve yola Kahramanmaraş'a yakışır isimler verdik. İnşallah bunları açılış töreninde açıklayacağım. İnşası süren Göksun-Kayseri hududunu Göksun-Elbistan yolunu Kahramanmaraş-Nurdağ yolunu ve Narlı, Pazarcık, Elazığ yolunu seneye tamamlıyoruz. Elbistan-Malatya hududu yolunu da yaparak doğu-batı aksını tamamlamış olacağız. Kahramanmaraş'taki demiryollarını tamamen yeniledik veya iyileştirdik. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren hattı ile Kahramanmaraş'ı hızlı tren ile buluşturacak hattın etüd projesinde sona yaklaşıldı.

Şehrimize 5 baraj ve 4 gölet kazandırdık. 16 baraj ve 2 göletin inşaat çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş'ın içme suyu sorununu elhamdülillah çözdük. Kahramanmaraş merkeze ve 9 ilçemize doğal gaz arzı sağladık. İnşallah önümüzdeki dönem Kahramanmaraş'ı çok daha büyük hizmetlerle buluşturacağız.

BUGÜNLERE GELMEMİZ KOLAY OLMADI

Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe karşısına çıkan engeller artıyor. İstiklal harbinin ardından umut verici bir kalkınma başlatan Türkiye maalesef tek parti CHP çapsızlığı nedeniyle bu treni kaçırmıştır. Rahmetli Menderes ve Özal'ın temsilcisi olduğu kalkınma adımlarımız darbeler ve vesayet eliyle yarım bırakılmıştır. Bu dönemlerin faturası ise hep milletimize çıkartılmıştır. Benzer şartlarda yola çıkan pek çok devlet özgürleşip zenginleşirken biz enerjimizi iç mücadelelerle heba ettik. İşte biz böyle bir Türkiye devraldık. Bugünlere gelmemiz kolay olmadı.

Yaşadıklarımızı hatırlayın. Vesayetin önümüze çıkardığı tuzakları hatırlayın. Milletimizi birbirine düşürmek için ortaya atılan iftiraları o Taksim gezi hareketlerini hatırlayın. Çukurcularını hatırlayın. Terörle verdiğimiz o mücadeleleri hatırlayın. Camilerimizi nasıl yaktıklarını hatırlayın. Bütün bunlar olurken hamdolsun dik durduk ve terörle, teröristlerle bambaşka bir mücadele verdik.

Sonunda hamdolsun kazandık. Şairin dediği gibi biz bugünlere tüzüklerle çarpışa çarpışa geldik. Kimi zaman yutkunduk, kimi zaman kalbimizde fırtınalar koptu, gözlerimizde şimşekler çarptı. Kimi zaman var gücümüzle hakikati haykırdık ama hiçbir zaman bize dayatılan düzene teslim olmadık. 

"BU SABAH ALİYEV'LE GÖRÜŞTÜK"

Hep Hakk'ın hakikatin yolunda milletimizin bize gösterdiği istikamette çalıştık. Medeniyetimizi ve coğrafyamızı sömürü, kanla, gözyaşıyla boğmaya çalışanların yüzlerine gerçeği haykırmaktan dostlarımızın yanında yer almaktan çekinmedik. Suriye'de Libya'da biz var olduk şimdi de Azerbaycan'da biz var olduk biz varız. Bu sabah, İlham Aliyev kardeşimle görüştük şu andaki gelişmeleri bizzat kendisinden dinledim. Elhamdülillah olumlu gelişmeleri kendisinden dinleyince de ayrıca mutlu olduk. Zafere inşallah yaklaşıyoruz. 30 yıl işgal altındaki topraklarından ayrı kaldılar. Ama şimdi inşallah işgal altındaki topraklarına kavuşuyorlar. 

AK Parti ve Tayyip Erdoğan'ı kim neden seviyor veya sevmiyor diye bakınca netice budur. Ne işin var senin, Libya'da, Azerbaycan'da, Suriye'de işte bizi bu yüzden sevmiyorlar. Biz zalimin karşısında duracağız. Bizi ümmet sever, bizi mağdurlar sever bize o yeter. Buna karşılık bizden hainler nefret eder.

Şimdi hamdolsun Kıbrıs'ta seçim yapıldı. Bu seçim neticesinde Türkiye'yi seven Türkiye'yi kabullenmiş bir kardeşimiz orada Cumhurbaşkanı oldu. İnşallah Kıbrıs'ta şimdi yeni bir süreç başlıyor. Ayın 15'inde biz Cumhur İttifakı olarak Sayın Bahçeli ile birlikte heyetimizle Kuzey Kıbrıs'ta olacağız. Orada törenlere katılacağız sonrasında Kapalı Maraş bölgesinde şöyle topluca bir piknik yapacağız.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."
  • 10.08.2023 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel At ...

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz
  • 03.04.2023 14:30

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum "Ülkemizin en büyük şehir pa ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz
  • 29.03.2023 15:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi
  • 20.03.2023 09:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Peyderpey inşaat çalışmalarına yönelik teme ...

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek
  • 16.03.2023 09:56

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"
  • 15.03.2023 14:17

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce vatanım ve milletim diyen herkesle iş birliği yapma ...