maritbet girişmaritbet
Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri hizmete girdi

Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri hizmete girdi

Bakan Karaismailoğlu, "Assos ve Troya tünelleri sayesinde onlarca keskin virajı olan Kaz Dağları'nı sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkardık." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çanakkale'yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde inşa ettikleri yol ve tünellerle Marmara ve Ege bölgelerinin kara yolu altyapısını oldukça güçlendireceğini belirterek, "Assos ve Troya tünelleri sayesinde onlarca keskin virajı olan Kaz Dağları'nı sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkardık." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla açılışını yaptığı Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri'nin hizmete girmesi dolayısıyla Assos Tüneli önünde gerçekleştirilen törende katılımcılara hitap eden Karaismailoğlu, bölgede son dönemde yapılan ulaşım projelerini hatırlattı.

Karaismailoğlu, 18 Mart'ta hizmete sunulan Malkara-Çanakkale Otoyolu ve tüm dünyaya Türk mühendisliğinin kabiliyetini gösteren 1915 Çanakkale Köprüsü'nün eser siyasetinin en önemlilerinden olduğunu söyledi.

Halkın teveccühüne de mazhar olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü 7 ayda yaklaşık 1,5 milyon aracın kullandığını belirten Karaismailoğlu, bu köprünün Ege'ye ve Akdeniz'e açılan kapısı Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile Troya ve Assos tünellerini hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile tünellerin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Karaismailoğlu, "Çanakkale'yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde hayata geçirdiğimiz bu proje Marmara ve Ege bölgelerinin lojistik kara yolu altyapısını oldukça güçlendirecektir. Assos ve Troya tünelleri sayesinde onlarca keskin virajı olan Kaz Dağları'nı sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkardık. Ayrıca, 50 bin fidan dikerek bölgenin habitatına ek bir fayda sağladık." diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, açılışın ardından kendi kullandığı otomobille tünellerden geçiş yaptı.

Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Sadi Akman, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç, siyasi partilerin başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale kent merkezini Balıkesir ve İzmir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesimindeki 4 bin 100 metrelik Troya ve 1700 metrelik Assos tünelleriyle 50 dakikalık ulaşım süresi 5 dakikaya düşecek. Çanakkale ile İzmir limanları hinterlandında bulunan ve lojistik kara yolu altyapısını oluşturan 9,6 kilometrelik yolun hizmete açılmasıyla Kuzey ve Güney Marmara ile Ege Bölgesi arasında ulaşım kolaylaşacak. Bu sayede trafikte can ve mal güvenliği temin edilerek bölgenin turizm, ticaret ve sosyoekonomik gelişimine de katkı sağlanacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deprem bölgesinde kalıcı konutların yapımına bu hafta başlanması planlanıyor
  • 01.03.2023 16:26

Deprem bölgesinde kalıcı konutların yapımına bu hafta başlanması planlanıyor

Bakan Karaismailoğlu, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen ill ...

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

"Türkiye'nin dört bir tarafında 4 bin 200 km uzunluğunda demir yolu inşaatı sürüyor"
  • 02.02.2023 14:47

"Türkiye'nin dört bir tarafında 4 bin 200 km uzunluğunda demir yolu inşaatı sürüyor"

Bakan Karaismailoğlu, kentteki temasları kapsamında ilk ziyaretini Afyonkarahisa ...

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metrosunda yolculuk etti
  • 30.01.2023 14:29

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metrosunda yolculuk etti

Bakan Karaismailoğlu, "Kağıthane-İstanbul Havalimanı hattımızın devamı olan Kağı ...

Altunizade-Bosna Bulvarı Metro Projesi 2024'te tamamlanacak!
  • 09.01.2023 16:17

Altunizade-Bosna Bulvarı Metro Projesi 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahall ...

Antalya'da Kasaba-Sütleğen Yolu'nun temeli atıldı
  • 29.12.2022 17:31

Antalya'da Kasaba-Sütleğen Yolu'nun temeli atıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya'nın Kaş ilçesinde İl Ko ...