Amasya-Samsun tren seferleri yeniden başladı!

Amasya-Samsun tren seferleri yeniden başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, yol iyileştirme çalışmaları nedeniyle 7 yıl önce ara verilen ara verilen Samsun-Amasya ve Amasya-Havza Bölgesel trenlerinin seferleri düzenlenen törenle yeniden başladı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Samsun-Kalın Demiryolu Hattı'nın iyileştirme projesi çerçevesinde tren trafiğine kapatıldı. Hattaki iyileştirmelerin tamamlandığı Sivas-Samsun arasında modernize edilen 133 kilometrelik Samsun-Amasya ve 47 kilometrelik Amasya-Havza arasında bölgesel tren işletmeciliğine eskisinden daha konforlu bir şekilde yeniden başlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirten TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük, "Yılda 200 bin yolcuya hizmet vermesi beklenen bu bölgesel trenlerimiz Samsun-Amasya-Samsun arasında sabah ve akşam olmak üzere toplam 2 sefer, Amasya-Havza-Amasya arasında toplam 6 sefer yapacak. "Raybüste engelliler için 2 tekerlekli sandalye bölümü, engelli tuvaleti, klima ve ergonomik koltuklarla vatandaşlara konforlu yolculuk imkânı sağlanacak. Her iki hattımızda da 4 vagonlu, 262 kişi kapasiteli olan dizel tren setlerimiz ile yolcularımıza rahat, ekonomik ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Seferler sayesinde halkın demiryolunun konforundan ve ekonomik yönünden de faydalanacağına değinen Amasya Valisi Mustafa Masatlı ise "Amasya-Samsun arasında insan hareketliliği yaşanacaktır. Bu vesileyle demiryolu hattımızın yenilenmesinde büyük pay sahibi olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, Devlet Demiryolları işletmesi'ne ve milletvekillerimize teşekkür ediyor, yeni başlayacak seferlerin Amasya'mıza ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'de YHT'lerle 14 yılda 72 milyona yakın yolcu taşındı
  • 13.03.2023 16:53

Türkiye'de YHT'lerle 14 yılda 72 milyona yakın yolcu taşındı

Türkiye'nin 14 yıl önce tanıştığı yüksek hızlı trenlerle (YHT) bugüne kadar 72 m ...

TCDD vagonlarında depremzedelere konaklama imkanı sağlandı
  • 07.02.2023 17:17

TCDD vagonlarında depremzedelere konaklama imkanı sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD Taşımacılık AŞ'nin vagonlarıyla depremzedel ...

Tren bileti satış sistemi yenilendi!
  • 31.01.2023 14:28

Tren bileti satış sistemi yenilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işle ...

Bakanlıktan İZBAN açıklaması! 2,8 milyar dolarlık yatırım yapıldı!
  • 27.01.2023 14:21

Bakanlıktan İZBAN açıklaması! 2,8 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İzmir halkının hi ...

Yarıyıl tatili için ek YHT seferleri konuldu
  • 12.01.2023 11:37

Yarıyıl tatili için ek YHT seferleri konuldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yarıyıl tatili dolayısıyla artan talepleri karşı ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...