maritbet girişmaritbet
Yılbaşı döneminde uçak bileti satışlarında yüzde 25'lik artış!

Yılbaşı döneminde uçak bileti satışlarında yüzde 25'lik artış!

Yılbaşı tatili dolayısıyla gerçekleşen uçak biletleri satışlarında geçen yıla kıyasla yüzde 25'lik artış gözlemlendi.

1 Ocak 2024'ün pazartesi gününe denk gelmesi, tatilcilerin 3 günlük bir 'kaçamak' için fırsat arayışını hızlandırdı. Yurt içi ve yurt dışında popüler destinasyonlara yönelik taleplerde dikkati çeken bir artış yaşanıyor.

Yeni yıla az bir süre kalırken, geçen seneye kıyasla Biletbayisi.com üzerinden gerçekleşen uçak biletleri satışlarında yüzde 25'lik artış gözlemlendi. Bu artış, tatilseverlerin yılbaşı tatili için özel planlar yapmaya daha fazla eğilim gösterdiklerini ortaya koyuyor.

Yılbaşı tatilinde Türkiye'nin farklı bölgelerine yönelik talepler öne çıkıyor. Sıcak ve soğuk hava alternatifleri sunan destinasyonlar arasında Antalya, Kapadokya ve Uludağ gibi popüler bölgeler yer alıyor. Güneşli sahillerden karlı dağlara kadar geniş bir yelpaze, tatilcilerin tercihlerine hitap ediyor.

Biletbayisi.com'un web ve mobil uygulama istatistikleri, 2023 yılının son haftasındaki kullanıcı tercihlerini detaylı bir şekilde yansıtıyor.

Yurt içinde, İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir, Trabzon ve Kayseri yoğun ilgi gören destinasyonlar arasında yer aldı.

Yurt dışında ise Paris, New York, Barselona, Dubai ve Roma'da talep yoğunluğu dikkati çekiyor.

Yıl sonu haftasında en ekonomik yurt içi uçak bileti satışı, 'İstanbul İzmir Uçak Bileti' kategorisinde 519 TL'den gerçekleşti. Öte yandan, en yüksek fiyatlı yurt içi uçuş 'Trabzon Erzurum Uçak Bileti 'satışıyla, 4 kişilik aile için 59 bin 870 TL'den alıcı buldu.

Yurt dışında ise en uygun uçuş seçeneği 'İstanbul Paris Uçak Bileti' kategorisinde 479 TL'den, en pahalı yurt dışı uçuş 'Kayseri New York Uçak Bileti' kategorisinde, 2 kişilik bilet fiyatıyla 105 bin 780 TL'den satın alındı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz