maritbet girişmaritbet
Yalova Termal yaklaşık 100 bin Ortadoğu’lu turist ağırlayacak!

Yalova Termal yaklaşık 100 bin Ortadoğu’lu turist ağırlayacak!

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, yaptığı açıklamada, 2012 yılının yaz aylarında ilçeye gelen turist sayısında büyük bir patlama beklediklerini kaydetti

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, yaptığı açıklamada, 2012 yılının yaz aylarında ilçeye gelen turist sayısında büyük bir patlama beklediklerini kaydetti.

Hem yerli hem de yabancı turist sayısının her geçen yıl artış gösterdiğini, bu yıl da büyük bir artış gözlemlediklerini kaydeden Atik, “Bu yıl yerli ve yabancı turistlerle beraber ilçemize toplam 100 bin turisti bu yaz sezonunda bekliyoruz. Bu, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 40'lık bir artışa tekabül edecek” dedi.
Atik, ilçeye gelen yabacı turistlerin başını Ortadoğu ülkelerinden gelenlerin çektiğini de ifade ederek, şöyle devam etti:
“Bu yıl Arap turistlerin yoğun bir şekilde ilçemize gelmesini bekliyoruz.

Mayısın ilk haftasında Ortadoğu'da düzenlenecek fuara ilçemizden çok sayıda firma katılacak. Burada iyi bir şekilde ilçemizin tanıtımı gerçekleşecek. Bu tür etkinliklerde gerçekleştirilen tanıtımlar ilçemize gelen turist sayısında önemli bir artışa sebep oluyor. Geçtiğimiz yıl 30 binin üzerinde Arap turist ilçemize gelmişti. Bu yıl ise bu sayı 50 bini bulur.”

İlçede bekledikleri turist patlamasını nitelikli yatak sayısının artmasına bağlayan Atik, şunları kaydetti:
“İlçedeki turizm patlamasının öncelikli nedeni tesis sayısının artması. Bu yıl yeni tesisler açıldı. 9 bin yatak kapasitesine sahibiz. İlçemize gelen önemli firmalar sayesinde de nitelikli yatak sayımızda da önemli bir artış oldu.

Diğer tesisler de bunları görerek kendilerini daha iyi bir hale getirdiler. İyi bir tesisle daha iyi gelir elde ettiğini gören işletmecilerimiz bu yolda ilerliyorlar. Bizim de ilçede istediğimiz buydu. Çark dönmeye başladı ve iyi olmaya başladı.”

“Hedef ilçeye Rus turistleri çekmek”

Başkan Atik, hedeflerinin ilçeye Rus turistleri çekmek olduğunu belirterek, “İlçemizdeki turistlerin çoğunluğu Arap turistler. Bunları Ruslar takip ediyor. Hedefimiz özellikle Rus turistlerin ilçemize gelmesini sağlamak. Bu kış sezonunda Rus turist sayısında önemli bir artış yaşadığımızı söyleyebiliriz. Ruslara kaplıca turizmini tanıtmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Termal'i daha çok İstanbul'da ticaret yapan Rusların tercih ettiğini kaydeden Atik, “Rus operatörleri sadece Akdeniz üzerinde çalışıyorlar. Kaplıca çalışmıyorlar. Bir iki çalışmamız var. Bunu da başarabilirsek diğer Rus turistlerin de kaplıcaya gelmelerini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalova'nın termal tesislerinde kış öncesi turist yoğunluğu
  • 04.11.2020 11:31

Yalova'nın termal tesislerinde kış öncesi turist yoğunluğu

Yalova'nın Termal ilçesindeki turistik tesislerde ilk kez bir kış sezonu, yeni t ...

'Ortadoğu'dan gelen yatırımcılar gayrimenkule giriyor'
  • 19.02.2017 09:03

'Ortadoğu'dan gelen yatırımcılar gayrimenkule giriyor'

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Körfez yatırımcılarıYalova'nın Tenın rmal i ...

Yalova Termal yaklaşık 100 bin Ortadoğu’lu turist ağırlayacak!
  • 03.05.2012 13:37

Yalova Termal yaklaşık 100 bin Ortadoğu’lu turist ağırlayacak!

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, yaptığı açıklamada, 2012 yılının yaz ayları ...