maritbet girişmaritbet
"VİNÇLİ OTEL" SATILIYOR

"VİNÇLİ OTEL" SATILIYOR

Ahmet Hattat'a ait Grand Hyatt Otel, 394 milyon TL tahmini bedelli satışa çıkarıldı.

Ankara'daki Gayrimenkul Satış İcra Müdürlüğü 22'nci İcra Müdürlüğü, Kayserili işadamı Ahmet Hattat'a ait olan 30 yıldan bu yana tamamlanamayan 'Üzerinde vinç unutulan otel' olarak bilinen 35 katlı, 263 odalı, 19 bin metrekarelik alanda kurulan Grand Hyatt Otel, AVM ve kongre merkezi inşaatını 394 milyon TL tahmini bedelle satışa çıkardı.

Temeli 1991'de atılan, 3 yıl sonra kaba inşaatı tamamlanan otelin maliyeti Hattat kardeşlerin arasının açılması, konunun mahkemeye yansıması üzerine yıllar geçince arttı.

Devletten teşvik istemi ile yapılan başvuruların sonuç vermemesi ardından Ahmet Hattat, 2001'de gayrimenkullerinin bir kısmını satarak otel inşaatına aktardı. Ritz Carlton ve daha sonra Hyatt Grubu destek verdi. İnşaatı için 105 milyon dolar harcandığı belirtilen otel için çevreci sivil toplum örgütlerinin tepkisi üzerine açılan davada Danıştay, 'devam' kararı verdi.

Ancak, borçların ödenememesi üzerine Ankara'daki Gayrimenkul Satış İcra Müdürlüğü tam 30 yıldan bu yana tamamlanamayan inşaatın icra yoluyla satılması için devreye girdi.Basın İlan Kurumu tarafından gazetelere verilen ve satış ilanlarını derleyerek internet üzerinden duyuran 'icralik.com' başta olmak üzere çeşitli sitelerde yer alan icra satış ilanında Hattat'a ait otel ve işhanı için 394 milyon 84 bin lira tahmini bedel biçildi. İlanda otelin için ilk satış tarihi 9 Ocak 2012 olarak belirlenirken, satışın gerçekleşmemesi halinde ikinci satışın 19 Ocak'ta Ankara Adliyesi Mezat Salonu'nda yapılacağı vurgulandı.

İLANDAKİ BİLGİLER

Bir türlü tamamlanamayan sonunda icra yoluyla satılmasına karar verilen Grand Hyatt Otel, Çankaya'da Kazım Özalp Mahallesi, Uğur Mumcu Caddesi, Kızkulesi Sokak 25 numarada bulunuyor. Tamamlanmamış otel, kongre ve alışveriş merkezi, yeraltı otoparkı ve rekreasyon tesisleri Uğur Mumcu Caddesi ile Kızkulesi Sokağın kesiştiği köşede bulunuyor. Taşınmazlar 5 bin 464 ada 21 parselinde kayıtlı 8170 metrekare yüzölçümüne sahip tapu kaydında 'Ahşap bağ evi' olarak görünüyor.

KEŞİF SIRASINDAKİ DURUMU

Satış ilanında dosyada yer alan 6 Eylül 2011 tarihli bilirkişi raporunda yer alan bilgiler de aktarıldı. Çankaya İlçesi, Kazım Özalp Mahallesi'nde 11 bin 311 metrekare alanda Otel ve Ticaret Merkezi adıyla A ve B olmak üzere iki blok halinde bina yapıldığı, mimari uygulama projesinin mahal ve katlar olarak aynen uygulandığı, bazı odaların yerlerinin değiştirildiği.ancak hacim artışı olmadığından değere etki edecek veya mimari projeye aykırılık teşkil edecek bir husus bulunmadığı kaydedildi.

Satılmasına karar verilen inşaat halindeki otelin bulundu alanda, garaj, 3 çarşı katı, 3 yüzme havuzu, bar katları, restoran, çamaşırhane, personel katı başta olmak üzere çok sayıda tesis bulunduğu ifade edilirken, 'Taşınmazların değeri' bölümünde; "Yüz ölçümüne sahip tapu kaydında ahşap evi olan bağ niteliğindeki taşınmazlar bir bütün olarak toplam 394.084.000,24 TL değer üzerinden bir borç nedeniyle tamamı birlikte bir bütün halinde açık arttırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir" denildi.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi
  • 18.10.2022 16:20

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi

Ankara'da, İncek Bulvarı'na çok yakın bir konumda hayata geçirilen Akadia İncek, ...

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!
  • 09.09.2022 13:22

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!

Ankara, ağustosta ilk kademe mesken aboneleri için kilovatsaat başına 1,44 lira ...

 Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!
  • 03.02.2022 14:23

Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğ ...