maritbet girişmaritbet
Van Gölü sahili, çözüm süreciyle Akdeniz ve Ege'ye rakip oldu

Van Gölü sahili, çözüm süreciyle Akdeniz ve Ege'ye rakip oldu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayatın her alanında kendini olumlu yönleriyle hissettiren çözüm süreci, Van Gölü sahillerine de yansıdı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayatın her alanında kendini olumlu yönleriyle hissettiren çözüm süreci, Van Gölü sahillerine de yansıdı.

Çözüm süreci sayesinde bir yılı aşkın süredir silah seslerinin duyulmadığı Bitlis'te, sosyal yaşamdaki hareketlilik il turizminin canlanmasında olumlu etkiler yaratıyor. Son zamanlarda Van Gölü kıyı şeridinde yapılan turizm yatırımlarıyla Bitlis, doğunun parlayan yıldızlarından biri olmaya hazırlanıyor.

Plajları, doğası ve tertemiz suyuyla Van Gölü sahilinde bulunan Adilcevaz ilçesi de ülkenin yeni turizm beldesi olmak için çehresini her geçen gün değiştiriyor. Belediye tarafından hazırlanan turizm yatırımları projesinin hayata geçirilmesiyle sahil kordonuna yeni aile ve çocuk parkları ile plaj ve sahil düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Ayrıca Van Gölü'nün en temiz kıyısına sahip Adilcevaz'da hayata geçirilen "Sukay Projesi" ile 540 metre uzunluğundaki alanda 8 kişi aynı anda su kayağı yapma imkanı buluyor.

Adilcevaz Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adilcevaz'ın havası, suyu, doğası ve turizm özelliği ile bölgede adından söz ettirecek özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Belediye olarak Van Gölü'nün en uzun ve temiz sahiline sahip olduklarını, bu özellikleri ön plana çıkarmak için sahilde yeni park ve plajların inşa edildiğini ifade eden Ekem, şöyle konuştu:
"Adilcevaz ilçemiz yaz ve kış turizmine uygun alanlarla Türkiye'nin yeni turizm beldesi olma yolunda ilerliyor. Havası, doğası ve tarihi özellikleri ile hem doğa hem kum hem de inanç turizminin yeni cazibe merkezi olacaktır. Belediye olarak yeni park alanları ile kadın ve erkeklere özel plajlar inşa ediyoruz. Belediyemize ait bir otel, öğretmenevi ve yaz aylarında kullanılabilecek dayalı döşeli evlerimiz buraya gelecek turistlerimize tahsis edilmek üzere ayarlandı. Turistler için yatırımcıların da ciddi yatırımlar gerçekleştirmelerini bekliyoruz."

"Su Kayağı ile bölgede bir ilki gerçekleştirdik"

Adilcevaz Belediyesinin hazırladığı projeyle geçtiğimiz gün açılışı yapılan Sukay Projesinin bölgede bir ilk olduğunu anlatan Ekem, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bölgede su sporları, dağ ve doğa sporlarının yanı sıra plaj futbolu ile sportif faaliyetler gerçekleştiriliyor. Bütün bunların yapılabilmesi için yeni tesisler inşa ediyoruz. Bunların yanında ilçemize gelecek misafirlerin zamanlarını geçirmelerini sağlamak için ilçenin çeşitli yerlerine yeni parklar inşa ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiğimiz Sukay Projesi ile bölgede su kayağı yapmak isteyenlere imkan sağlıyoruz. Ayrıca ilçemizde Van Gölü üzerine kurulu bulunan bir yüzen havuz bulunmaktadır. Bu yüzen havuz ülkede çok nadir yerlerde bulunmaktadır. Yüzen havuz ile yüzmeyi öğrenmek isteyenlere imkan sunuyoruz."

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayatın her alanında kendini olumlu yönleriyle hissettiren çözüm süreci, Van Gölü sahillerine de yansıdı. Çözüm süreci sayesinde bir yılı aşkın süredir silah seslerinin duyulmadığı Bitlis'te, sosyal yaşamdaki hareketlilik il turizminin canlanmasında olumlu etkiler yaratıyor. Van Gölü'nün en temiz kıyısına sahip Adilcevaz'da hayata geçirilen "Sukay Projesi" ile 540 metre uzunluğundaki alanda 8 kişi aynı anda su kayağı yapma imkanı buluyor.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2021 TOKİ Kuraları Ne Zaman Çekilecek? TOKİ Kura Tarihleri
  • 03.02.2021 11:01

2021 TOKİ Kuraları Ne Zaman Çekilecek? TOKİ Kura Tarihleri

TOKİ kura tarihleri yazımızda merakla beklenen 2021 yılı Toki kuralarının ne zam ...

Van Gölü sahili, çözüm süreciyle Akdeniz ve Ege'ye rakip oldu
  • 10.07.2014 15:36

Van Gölü sahili, çözüm süreciyle Akdeniz ve Ege'ye rakip oldu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayatın her alanında kendini olumlu yönle ...