maritbet girişmaritbet
Türkiye turizminde asıl yükseliş 2020 yılında bekleniyor

Türkiye turizminde asıl yükseliş 2020 yılında bekleniyor

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, İstanbul’da gerçekleşen bir basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

Avrupalı turistlerin dönüşüyle hareketlenen Türkiye turizminde asıl yükseliş 2020 yılında bekleniyor. Bu artışın yanı sıra İstanbul Havalimanı'nın Türk ekonomisine büyük katkı sağlayacağını aktaran TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Galataport'un hayata geçmesi ve Yenikapı'da liman yapılmasını beklediklerini ifade etti. Eresin, söz konusu mega projelerle sektörde önemli bir sıçrama yaşanacağına işaret etti.

Türkiye turizminde yaşanan hareketlilik, doluluk ve oda fiyatlarına da yansıdı. Artan yoğun talepten memnun olan sektör temsilcileri alanda beklenen sıçramanın İstanbul Havalimanı ve Galataport projesinin yakın dönemde hayata geçmesiyle birlikte gerçekleşeceğine işaret ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaklaşık yarım asrı geride bırakan Türkiye Otelciler Birliği'ne (TÜROB) ilk kadın başkan olarak seçilen Müberra Eresin, dün İstanbul'da gerçekleşen bir basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

YÜKSEK BEKLENTİ

2018 yılını kötü kapatmadıklarını ifade Eresin, 2019 yılı için yıllık ortalama dolulukta yüzde 12-15, oda fiyatlarında da yüzde 15'e yakın artış beklediklerini kaydetti. “2019, çok iyi yıl olacak ama 2020 yılı için beklentilerimiz çok daha yüksek” diyen Eresin, 2020'de ortalama doluluk oranlarının ve oda fiyatlarının daha iyi olacağına dikkati çekti. Eresin, İstanbul Havalimanı'nın Türk ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, "İstanbul Havalimanı'nın bizim sektörümüze müthiş pozitif katkı yapmasını bekliyoruz. En büyük problemimiz buraya inmeyen uçaklardı. Sektöre pozitif bir katkı sağlayacak" diye konuştu. Büyük gemilerin yanaşacağı limanların olmamasına da işaret eden Eresin, Galataport'un bitmesini ve Yenikapı'da liman yapılmasını beklediklerini, bunlar olduktan sonra Türkiye turizminin sıçrayacağını kaydetti. Eresin, birkaç büyük gemi şirketinin Galataport'un bitmesini beklediğini bildiğini söyledi. Harcama oranını arttırmak için kongre ve seminer misafirine ihtiyaç olduğunu dile getiren Eresin, 2020'de geri dönmüş olacaklarını, bu tip işlere sektör olarak teklif vermeye başladıkları bilgisini paylaştı.

KONGREDE DÖNÜŞ ÖNÜMÜZDEKİ YIL

resin, kongre turizmi için farklı çalışmalar yapmak gerektiğini, böylelikle kişi başı gelirlerin gelecek yıllarda daha yukarıda görülebileceğini aktardı. Müberra Eresin, istihdamda 2016'nın öncesine gelemediklerini, hızlı bir şekilde bu noktaya geleceklerini anlattı. Eresin, otellerin şu anda çalıştığı personele yüzde 20 daha eklemek isteyebileceğini aktardı.

AVRUPA TRAFİĞİ ARTIYOR

Uzak noktalardan Brezilya, Arjantin, Şili ve Kolombiya'dan Türkiye'ye girişlerin yükseleceğini öngördüklerini ifade eden Eresin, "Nisan sonunda İstanbul özelinde bakıldığında, dolulukta ortalamalar yüzde 80'leri bulacak. Paskalya dönemi İstanbul için çok önemli. Türkiye genelinde de artış var. Özellikle Almanya, Rusya artarak devam ediyor. İstanbul'da da Avrupa'nın trafiği çok artacak" şeklinde konuştu.

YAN YANA GELMELERİ BİLE ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Latin Amerika'dan uçuşlar geldikçe ciddi turist artışları hissedileceğini belirten Eresin, Brezilya'nın Türkiye için iyi bir pazar ve yaptıkları seyahatlerinin uzun soluklu olduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir araya gelmesine ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Eresin, birlikte aynı kareye girmelerinin bile önemli olduğunu aktararak, bu durumun turizme de pozitif yansıyacağına inandığını söyledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz