maritbet girişmaritbet
The Marmara Otelleri Manhattan ve Tarlabaşı’nda arsa arıyor!

The Marmara Otelleri Manhattan ve Tarlabaşı’nda arsa arıyor!

Şehir otelciliğinde küresel bir marka olma kararı alan The Marmara Otelleri, yurtdışı yatırımlara yöneldi

 

Şehir otelciliğinde küresel bir marka olma kararı alan The Marmara Otelleri, yurtdışı yatırımlara yöneldi.  Worldhotels ve Small Small Luxury Hotels of the World (SLH) üyesi gurup, Newyork'taki otel sayısını üçe çıkarıyor. İstanbul'da da yeni bir otel için de arsa bakıyor.

The Marmara Collection CEO'su Hüseyin Öztürk, grubun hedeflerini ve stratejilerini Worldhotels ve SLH temsilcilerinin de katıldığı bir toplantıda açıkladı. The Marmara olarak şehir otelciliğine yöneldiklerini ve bu konuda küresel bir marka olma yolunda ilerlediklerini belirten Öztürk, "Önümüzdeki dönemde yurtıdışından daha fazla turist çekmeye dair stratejilerimiz olacak. The Marmara Otelleri, 2013 yılında yurtıdışına yönelik hedeflerine ulaşabilmek amacıyla yoğun bir tanıtım çalışmasına başlıyor. Grup, bu kapsamda, İngiltere, ABD, Çin, Belçika, Rusya, Almanya ve İsveç gibi ülkeleri kapsayan tüm yıl boyunca sürecek tanıtım turu gerçekleştirecek.   Ayrıca dünya çapında düzenlenecek birçok fuar da The Marmara Otelleri'nin gündeminde yer alıyor." dedi.

Worldhotels ve SLH üyelikleri avantaj sağlıyor

The Marmara Otelleri'nin 2012 yılından bu yana dünyanın neresinde olursa olsun, turistlerin belirli standartlarda otellerde kalmasını sağlayan  Worldhotels sisteminin bir üyesi olduğunu hatırlatan Öztürk; "The Marmara Bodrum ise 2000 yılından bu yana, dünyada 70'in üzerinde ülkede üyesi olan Small Luxury Hotels of the World (SLH) üyeleri arasında yer alıyor. Worldhotels üyeliği sayesinde dünya çapında bir rezervasyon sistemine dahil oluyoruz. Üyeliğimiz, hedef pazarlarımız olan ABD, Brezilya, Hollanda, Belçika, Almanya, Birleşik Krallık, İspanya gibi ülkeler ile birlikte, Rusya, Hindistan, Çin gibi yükselen ekonomileri de içine alan büyük bir yelpazede hedef kitlemize ulaşabilmemiz açısından önemli olanaklar sunuyor. The Marmara Bodrum'un SLH üyeliği de aynı şekilde, otelimize yurtdışından turist trafiğinin artırılmasında önemli bir rol üstleniyor. Tüm dünyada turistler otelimizin Worldhotels ve Small Luxury Hotel of The World üyeliklerine bakarak, hizmet kalitemizden emin olabiliyor. Önümüzdeki dönemde, uluslararası bir havuzda yer almanın sunduğu fırsatlardan daha fazla yararlanmayı hedefliyoruz.”dedi.

İstanbul önemli

Türkiye'de İstanbul'a özel önem verdiklerini vurgulayan, İstanbul'un küresel ve yerel bir çekim merkezi haline geldiğini belirten Öztürk; "İnsanlar artık, gittiği kentin ruhunu yakalamak istiyor. Daha önce insanlara, tarihi yerleri ve müzeleri sunuluyordu. İstanbul, artık marka bir şehir.Uluslararası sanat ve kültür etkinlikleri, İstanbul Modern, Boğaz'daki ünlü eğlence yerleri, hızla gelişen gastronomi sektörü kenti marka yapıyor. Ancak kentte otel yapacak arazi bulmak zor. Bizim 200 oda ve üstü gibi bir kriterimiz var. Tarlabaşı, Galata gibi tarihi dokularda bina kapasiteleri sınırlı. Kentsel dönüşüm sırasında ortaya çıkacak arsalar da dahil arayış içindeyiz. Pera, Antalya, Bodrum, New York Manhattan'da otellerimiz,  Suadiye, Pendik ve Çamlıca'da rezidanslarımız var. 2013 yılında İstanbul'a 7 bin yatak geliyor. Bunun3 bin 500'ü Şişli bölgesinde. Biz hem yatırımcı, hem işletmeciyiz. Yatırımın geri dönüşüm hızını da hesaplayarak merkezi bir yerde yatırım yapmak arzusundayız." dedi.

2015'e kadar durgunluk var

 2013 ve 2014'te otelcilik sektöründe arz fazlalığı nedeniyle bir durgunluk olabileceğini öngören Öztürk; Biz yine % 80-85 dolulukla devam ederiz. Diğer oteller de doluluklarını ve fiyatlarını korur. Ancak 2015'ten itibaren oda fiyatları yükselir." diye konuştu.

The Marmara Bodrum Türkiye'den SLH'ye katılan ilk otel

SLH Global Halkla İlişkiler Müdürü Erin Woodward, The Marmara Bodrum'un 2000 yılında Türkiye'den sisteme dahil olan ilk otel olmasına dikkat çekerek şunları söyledi:

“The Small Luxury Hotels of the World, benzersiz portföyünde 70'i aşkın ülkeden, dünyanın en iyi küçük, bağımsız 520'den fazla otelini barındırıyor. Dünyanın her yerinde küçük otellerde büyük deneyimler yaşatmayı hedefliyor, bunu çok geniş bir yelpazeye yayılan konseptteki otellerimizle başarıyoruz. The Marmara Bodrum, 2000 yılında Türkiye'den sistemimize katılan ilk otel oldu. Benzersiz manzarası, ayrıcalıklı hizmet anlayışı ve vaat ettiği esaslı deneyim, otelin sistemimize seçilmesine etkili oldu. The Marmara Bodrum'u SLH'ye kazandırmış olmaktan mutluluk duyuyorum”

Dünyanın her yerine otel rezervasyonu için SLH'ye başvuranların sayısında özellikle son yıllarda hızlı bir artış yaşandığına dikkat çeken Erin Woodward, sistemlerinin 2012 yılında yüzde 25 oranında büyüdüğünü söyledi ve şu rakamları verdi: "SLH'nin mobil iPhone ve iPad üzerinden sunduğu mobil uygulamalara Türkiye'den erişim 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 117 arttı. Geçen yıl Türkiye'den SLH sitesine erişimlerin yüzde 17'si bu mobil uygulamalar üzerinden gerçekleşirken, bu oran 2013 yılında yüzde yüzde 23'e ulaştı."

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

The Marmara Otelleri Kurban Bayramı’nda tek adres olacak!
  • 05.10.2013 09:37

The Marmara Otelleri Kurban Bayramı’nda tek adres olacak!

Kurban Bayramı’da yoğun iş temposuna ara vermek, kışa hazırlık için son tatil fı ...

The Marmara Otelleri, Superbrands Türkiye ödül gecesinde Süper Marka ödülünü aldı!
  • 18.04.2013 12:11

The Marmara Otelleri, Superbrands Türkiye ödül gecesinde Süper Marka ödülünü aldı!

The Marmara Otelleri, Türkiye’nin 159 Süper Markası arasında yer alan tek otel o ...

The Marmara Otelleri, Le Méridien İstanbul ve Hilton bugün ışıklarını kapatıyor!
  • 23.03.2013 11:57

The Marmara Otelleri, Le Méridien İstanbul ve Hilton bugün ışıklarını kapatıyor!

The Marmara Otelleri, Le Méridien İstanbul Etiler ve Hilton Worldwide Türkiye Ot ...

The Marmara Otelleri Manhattan ve Tarlabaşı’nda arsa arıyor!
  • 14.03.2013 13:42

The Marmara Otelleri Manhattan ve Tarlabaşı’nda arsa arıyor!

Şehir otelciliğinde küresel bir marka olma kararı alan The Marmara Otelleri, yur ...

The Marmara Otelleri’nden annelere özel sürprizler!
  • 07.05.2012 11:00

The Marmara Otelleri’nden annelere özel sürprizler!

The Marmara Otelleri, tüm anneleri mutlu etmek için Anneler Günü’ne özel hazırla ...