maritbet girişmaritbet
‘Makedonya'nın incisi’ turistlerin yeni gözdesi…

‘Makedonya'nın incisi’ turistlerin yeni gözdesi…

İncisi ve zümrüt yeşili gölü ile ünlü Ohri, Balkanların en önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi

Makedonya'nın en önemli turizm merkezlerinden biri olan, incisi ve zümrüt yeşili gölü ile ün yapmış küçük ''sahil'' kenti Ohri'yi ziyaret eden yabancı turistlerin sayısında geçen yıla oranla yüzde 6,7 oranında artış olduğu bildirildi.

Ülkenin güneybatısında bulunan ve UNESCO tarafından koruma altında olan Ohri, Makedonya'yı ziyaret eden turistlerin mutlaka görmesi gereken şehirlerin başında geliyor. Gölü, tarihi evleri ve dar sokaklarıyla bir anlamda Anadolu kasabalarını andıran Ohri, her yaştan insana uygun farklı aktivitelere de imkan sağlıyor.

Sabah saatlerinden itibaren ''yaşamaya'' başlayan şehir, gün boyunca plajlarda geceleri ise kafe ve gece kulüplerinde vakit geçiren yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Ohri Belediye Başkanı Nikola Bakraçeşki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehri ziyaret eden turist sayısında önemli artışlar yaşandığını belirterek, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6,7 daha fazla yabancı turist ağırladıklarını kaydetti.

Yaz boyunca devam eden kötü hava koşulları ve yağışlar nedeniyle önemli oranda turist kaybettiklerini belirten Bakraçeşki, buna rağmen geçen yıla oranla artış gözlemlenmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bakraçeşki, Ağustos ayında şehirdeki yatak kapasitesinin tamamen dolduğunu belirterek, sezonun geneline dair kesin verileri 15 Eylül'den sonra daha net bir şekilde alabileceklerini aktardı.

Kentteki otellerin tur şirketleri ile yaptığı uzun süreli anlaşmaların şehri ziyaret eden turist sayısını olumlu etkilediğini kaydederek, özellikle Türkiye'den ve Benelüks ülkelerinden gelen tursitlerin kendilerini memnun ettiğini kaydetti.
Bakraçeşki, ''Ohri, herkesçe beğenilen bir şehir. En fazla Türkiye'den turist konuk ediyorduk, bu yıl da bu değişmeyecek. Eski Yugoslavya ülkelerinden ise en fazla Sırbistan, Bosna Hersek ve Kosova'dan turist ağırlıyoruz'' ifadesini kullandı.

Yerel yönetim ve hükümetten turizme destek

Öte yandan, hem yerel yönetim hem de hükümet, ülkenin en önemli turizm merkezlerinden Ohri'ye ulaşımı kolaylaştırmak için projeler hayata geçirmeye devam ediyor.

Kırçova ile Ohri arasındaki otoyol çalışmaları başlatılırken, Gostivar ile Kırçova arasındaki otoyol projesi üzerine çalışmalar devam ediyor. Ohri'nin, 2018 yılına kadar, Üsküp ve diğer uluslararası otoyollarla bağlanması planlanıyor.
Karayollarının yanı sıra Ohri Belediyesi, 2015 yılından itibaren Ohri'ye yapılacak düzenli uçak seferlerinin başlatılması için de harekete geçti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

200 milyon dolarlık Cevahir Sky City projesini SE Club yönetecek!
  • 10.02.2022 08:56

200 milyon dolarlık Cevahir Sky City projesini SE Club yönetecek!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te hayata geçirilen Cevahir Sky City projesinin ''İ ...

Makedonya’da Türk yatırımları
  • 17.03.2012 19:25

Makedonya’da Türk yatırımları

Makedonya’da binlerce konutluk projeyi Türk inşaat şirketleri üstlendi. ...

Tophane Camisi'nin 2020'de hizmete açılması bekleniyor
  • 09.02.2018 09:58

Tophane Camisi'nin 2020'de hizmete açılması bekleniyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından inşa edilen Makedonya'nın en büyük camisi ...

TİKA, Harabati Baba Tekkesi'nde restorasyona başlıyor
  • 12.04.2017 13:41

TİKA, Harabati Baba Tekkesi'nde restorasyona başlıyor

TİKA, Makedonya'nın Kalkandelen şehrinde yer alan Harabati Baba Tekkesi'nin rest ...

Üsküp’te yeni bir Osmanlı camisi inşa edilecek
  • 25.03.2017 10:58

Üsküp’te yeni bir Osmanlı camisi inşa edilecek

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Üsküp’te özelliğiyle Mihrimah Sultan ve Kocatep ...

Reza Zarrab'ın 2. otelini Kabataş'ta açacak
  • 03.10.2015 10:02

Reza Zarrab'ın 2. otelini Kabataş'ta açacak

Şarkıcı Ebru Gündeş'in kocası işadamı Reza Zarrab, Makedonya'dan sonra 2. otelin ...