maritbet girişmaritbet
Lucis Global, İstanbul’da 150 milyon dolara iki otel yapacak!

Lucis Global, İstanbul’da 150 milyon dolara iki otel yapacak!

Lucis Global, İstanbul’da şehir otelciliğinde büyüyecek

 

Taksim'de Golden Age, Zincirlikuyu'da da Avantgarde Hotel İstanbul ile hizmet veren, Bodrum'da yeni oteli MejorCosta'yı açan Lucis Global, İstanbul'da şehir otelciliğinde büyüyecek, Anadolu'ya da yayılacak. Yabancı bir ortakla İstanbul'da hostel işine de girmeye hazırlanan grup, Nişantaşı ve Kozyatağı'nda 150 milyon dolara 5 yıldızlı 2 otel daha inşa etmeye hazırlanıyor. Yabancı zincirlerden bu otelleri için teklif alan grup, kendi markasıyla zincir olmayı hedefliyor.
 
Taksim'de Golden Age, Zincirlikuyu'da da Avantgarde Hotel İstanbul, Bodrum'da yeni oteli MejorCosta ile turizm sektöründe hizmet veren Lucis Global; İstanbul'da şehir otelciliğinde büyüyecek, Anadolu'ya da yayılacak. Yabancı bir ortakla İstanbul'da hostel işine de girmeye hazırlanan grup, Nişantaşı ve Kozyatağı'nda 5 yıldızlı 2 otel daha inşa edecek. Yabancı zincirlerden bu otelleri için teklif alan grup, kendi markasıyla zincir olmayı hedefliyor. 
 
Lucis Global Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Öztanık, “Şirketimizi Ocak ayında kurduk. Ailemizin toplam 13 oteli var. Taksim, Zincirlikuyu ve Bodrum'daki otellerimize yenilerini ekleyeceğiz. Anadolu'da otel projelerimiz var. Anadolu projelerimizi MejorCosta'daki ortağımız Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren ile birlikte hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.
 
4-5 Ortadoğulu gruptan da teklif aldıklarını belirten Cenk Öztanık, “Ortadoğulu gruplardan yoğun talep alıyoruz. Bizimle ortak yatırım yapmak isteyen de var, markamızı almak isteyen de... Ancak biz markamızı satmak niyetinde değiliz. Hedefimiz kendi markamızla bir zincir yaratmak” diye konuştu.
 
Yeni projeler yolda
 
Lucis Global Başkan Yardımcısı İsmet Öztanık da yatırımlarında İstanbul'a ağırlık vereceklerini söyledi. İsmet Öztanık, şöyle devam etti: 
 
“Avantgarde Hotel İstanbul ve 124 odalı Taksim otelimizle İstanbul'da müşterilerimizin hizmetinizdeyiz. Yakın vadede mülk alımlarını tamamladığımız 2 büyük yatırım planımız daha var. İstanbul'da Rumeli Caddesi'nde 200 odalı 400 yataklı bir otel projemiz var. İki yabancı firma ortaklık teklif etti. Kozyatağı'nda yine bir otel yatırımımız olacak. Rumeli Caddesi'ndeki ve Kozyatağı'ndaki otel yatırımımız için 150 milyon dolarlık bir bütçe ayırıyoruz. Ayrıca demir-çelik sektörü, gayrimenkul, lojistik ve e-ticarette önemli yatırımlarımız var. Örneğin ortakları arasında bulunduğumuz online takı ve aksesuar alışveriş sitesi Lidyana.com çok kısa süre önce 6 milyon TL'lik yabancı fon yatırımı aldı. Amacımız gerek turizm, gerek e-ticaret, lojistik, demir-çelik ve gayrimenkul gibi sektörlerde ülkemizin adından yurtdışında övgüyle söz ettiren başarılı projelere imza atmak.”
 
Kuveyt emirinden aldı butik otel yaptı
 
Lütfi Öztanık'ın oğulları İsmet ve Cenk ile birlikte kurduğu Lucis Global A.Ş., 6 yıl önce Kuveyt Emiri Al Sabah ailesinden satın aldığı Bodrum, Yalıkavak'ın Küdür Koyu'ndaki tesisi baştan aşağı yenileyerek İspanyolca'da ‘en iyi sahil' anlamına gelen ‘MejorCosta' Hotel Bodrum'u inşa etti. 15 milyon dolara yenilenen ve 5 ayda tamamlanan otel Temmuz 2012'de açıldı. 31 odalı otelin 40 personeli sayesinde her odaya en az 1 personel düşüyor. Otelin müdürlüğünü ise Çırağan Sarayı'nda uzun yıllar çalışan İlter Türkmenoğlu yapıyor. 
 
Lucis Global Başkan Yardımcısı İsmet Öztanık, müşterilerinin 12 ay hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi. Cenk Öztanık ise “İç pazarda iyi fiyata, iyi hizmet etme prensibiyle hareket ediyoruz. Hedef kitlemiz üst gelir grubuna sahip yerli misafirlerin yanısıra Avrupa, Amerika ve Ortadoğu'lu müşteriler. Ayrıca geniş dış mekanımızla davetler ve düğünler için hizmet verebiliyoruz. Maldivler'deki kumsal düğünlerini müşterilerimizin ayağına getiriyoruz” dedi.
 
Necla DALAN/VATAN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hibrit ofislere talep iki kat arttı
  • 26.11.2020 11:17

Hibrit ofislere talep iki kat arttı

Yeni koronavirüs yasaklarıyla cafe ve restoranları ofis olarak kullanan beyaz ya ...

Yeterlilik belgesi olmayan işçi 1 hafta sonra çalıştırılmayacak!
  • 24.12.2016 12:01

Yeterlilik belgesi olmayan işçi 1 hafta sonra çalıştırılmayacak!

Tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan işçile ...

Öztanık Grubu, Harbiye'deki bir binayı dört yıldızlı otele çevirecek!
  • 01.07.2013 12:58

Öztanık Grubu, Harbiye'deki bir binayı dört yıldızlı otele çevirecek!

İstanbul'da Harbiye Askeri Müzesi'nin karşısında bir zamanlar bulunan Ziraat Ban ...

Lucis Global, İstanbul’da 150 milyon dolara iki otel yapacak!
  • 09.09.2012 10:03

Lucis Global, İstanbul’da 150 milyon dolara iki otel yapacak!

Lucis Global, İstanbul’da şehir otelciliğinde büyüyecek ...

Lucis Global, 5 yılda iki otel daha inşa edecek!
  • 04.09.2012 12:00

Lucis Global, 5 yılda iki otel daha inşa edecek!

Türkiye'nin gözde sektörlerinden otelcilik artık sadece işletme değil, yatırımla ...