maritbet girişmaritbet
Katarlı turizm devi Seba İnşaat’ın 2 otelini satın aldı

Katarlı turizm devi Seba İnşaat’ın 2 otelini satın aldı

Katarlı turizm devi ARTIC, Seba İnşaat’ın Karaköy ve Dolapdere’deki iki otelini 93 milyon euroya satın aldı.

Dünyanın önemli yatırım merkezlerinden İstanbul, yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Türkiye'ye ve potansiyeline güven mesajını her fırsatta yineleyen yabancı yatırımcılar, satın alma fırsatlarını da değerlendiriyor. Bu kapsamda Katarlı turizm devi Al Rayyan Tourism Investment Company (ARTIC), Seba İnşaat'ın İstanbul'daki 2 otelini satın aldı. ARTIC, Karaköy ve Dolapdere'deki iki otel için 600 milyon lira (93 milyon euro) ödeyecek.

Seba İnşaat'ın, bulundukları bölgelerin merkezlerinde konumlanan otelleri, toplam 400 odaya sahip. Son dönemde yerli ve yabancının odağında olan Karaköy ve Dolapdere'de yer alan oteller, yüksek doluluk oranlarıyla da dikkat çekiyor.

Doha'da imzalandı

ARTIC, Karaköy'de Mumhane Caddesi üzerinde yer alan 135 odalı oteli JW Marriott Hotel Galataport, Dolapdere'deki 265 odalı oteli ise Sheraton City Center markası ile işletecek. Satışa ilişkin anlaşma, Katar'ın başkenti Doha'daki ARTIC genel merkezinde gerçekleştirildi. Satış anlaşmasına; Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli ile ARTIC Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Faysal Bin Qassim Al Thani imza attı. Engin Keçeli, satış süreci hakkında şu bilgileri verdi:

“Karaköy'de tarihi Veli Alemdar Han'ı 2010 yılında satın alarak, 5 yıldızlı bir otele dönüştürdük. Yine 2012 yılında Dolapdere'de eski Burla Makine'nin arazisine de beş yıldızlı şehir oteli inşa ettik. Her iki otelin satışı konusunda, uzun bir süredir ARTIC ile görüşmelerimiz sürüyordu. Yaptığımız bu görüşmeler sonucunda da her iki otel için, toplamda 93 milyon euro'ya anlaştık. Taraflar, ülkeler ve sektör için hayırlı olmasını dileriz.”

Hızlı büyüyor

Seba İnşaat tarafından 2016 yılında yapılan açıklamalarda, Dolapdere'deki otel için 61 milyon dolarlık, Karaköy'deki otel için ise 60 milyon dolarlık yatırım yapıldığı belirtilmişti.

Katar'da bulunan Al Faisal Holding'in bünyesinde faaliyet gösteren ARTIC, hem Katar'da, hem de uluslararası alanda ağırlama sektörüne ve ağırlama hizmetleriyle ilgili temel bir odak noktası olan gayrimenkul geliştirme, satın alma ve kiralama faaliyetlerinde bulunuyor. ARTIC dünyanın önde gelen uluslararası otel gruplarından biri olma hedefiyle hızlı büyüme stratejisi izliyor. ARTIC'in mevcut yatırım portföyü, başlıca şehir merkezlerinin yanı sıra Orta Doğu, Kuzey Afrika (MENA), Avrupa ve Kuzey Amerika'daki tatil beldelerinde yer alan 26'dan fazla ünlü otelden oluşuyor.

Milliyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz