maritbet girişmaritbet
İstanbul'da 3 yıldızlı otellerin gecelik fiyatı 100 euro oldu!

İstanbul'da 3 yıldızlı otellerin gecelik fiyatı 100 euro oldu!

İstanbul’a turist akını başladı. 3 yıldızlı otellerde bile gecelik oda fiyatı 100 euro oldu. Turizmciler, “Hedefimiz İstanbul’u dünyanın ilk üç şehri arasına sokmak” diyor.

Türk turizminin başkenti olan İstanbul eski parlak günlerine yeniden dönüyor. İlk 4 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 153'lük artışla 4 milyona yakın turist ağırlayan şehir, mayısı full geçirdi. Haziranda da turist akınının devam ettiği İstanbul'da oda fiyatları da katladı. Taksim, Sultanahmet gibi bölgelerdeki 3 yıldızlı otellerde dahi gecelik oda fiyatları 100 euroyu gördü. Yaz dönemi için de otellerin dolu olduğunu belirten turizmciler, "Fiyatlarda Paris ve Londra ile yarışır hale gelmeyi istiyoruz. Hedefimiz İstanbul'u dünyanın ilk üç şehri arasına sokmak istiyoruz" diyor.

2019'U YÜZDE 35 AŞTI

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, sektörün pandemi izlerini silmeye başladığını belirterek, "İlk 4 ayda İstanbul'a gelen turist sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 135 artışla 3 milyon 882 bin kişi oldu. İstanbul 2019'a göre yüzde 30-35 daha fazla turist almaya başladı" dedi. İstanbul otellerinde yoğun bir bayram dönemi yaşadıklarını vurgulayan Eresin, dolulukların Beyoğlu, Beşiktaş ve Fatih bölgelerinde yüzde 85-90'lara ulaştığını kaydetti.

İstanbul'un kültür, sanat ve tarih olarak turistlerin odak noktası olduğunu belirten Eresin, şöyle devam etti: "Son dönemde alışveriş ve sağlık turizminde de ciddi bir hareket gözlemliyoruz. İstanbul kruvaziyer ve kongre turizminde de dünyanın önde gelen destinasyonlarından biriydi. Bu alanda yeniden yükseliş trendi başladı. Dünya çapında 'İstanbul'u özledik' diyenler çok fazla. Hedefimiz İstanbul'u dünyanın ilk üçü arasına sokmak."

SEZON KASIMA UZAR

AVANTGARDE Taksim Hotel Genel Müdürü Onur Yazıcı, Taksim bölgesinde dolulukların yüzde 90'ın üzerinde olduğunu belirterek, "Turizmde rekor yıl olarak adlandırılan 2019'u yakaladık. Hatta yaz döneminde bunu aşacağız. Fiyatlar da 100 euronun üzerinde" ifadelerini kullandı. Sezonun eylülde kapandığını anlatan Yazıcı, bu yıl sezonun kasım sonuna kadar uzayacağını kaydetti.

3 YILDIZLILAR DAHI 100 EUROYU AŞTI

Sultanahmet Albatros Premier Hotel'in sahibi Nevzat Keçik, bölgede otellerin dolduğunu, yer bulmanın imkânsız hale geldiğini söyledi. Keçik, "Bu yüksek talep fiyatları da artırdı. Şu anda üç yıldızlı otellerde dahi gecelik oda fiyatı 100 euro üzerinde. Bütün yıl doluyuz. Turizmden kazandığımızı turizme yatırıyoruz. Bölgeden iki otel aldık, tadilat yapıyoruz" dedi.

10'UNCU MARKA ALLTRA

Türkiye'ye 9'uncu markaları Wyndham Garden'ı da Türkiye'ye getirdiklerine dikkat çeken Manikis, "Wyndham Alltra'yı da 10'uncu marka olarak getirmek için çalışma başlattık. Sahil hatlarında konumlandırdığımız ve her şey dahil konsepti sunan bu markamız için görüşmelere başladık" dedi. Wyndham Hotels& Resorts Türkiye Bölge Direktörü Ayça Bilgin de, otellerinin doluluk oranlarının çok yüksek olduğunu belirterek, "Bu yıl rekorların kırıldığı 2019 yılını aşacağımızı öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Otel doluluk oranları 2022'de yüzde 28 arttı
  • 31.01.2023 16:00

Otel doluluk oranları 2022'de yüzde 28 arttı

TÜROB verilerine göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzd ...

Otel doluluk oranları yüzde 70'i aştı!
  • 29.08.2022 13:55

Otel doluluk oranları yüzde 70'i aştı!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye'nin temmuz ayı otel doluluklarının 20 ...

İstanbul'da 3 yıldızlı otellerin gecelik fiyatı 100 euro oldu!
  • 10.06.2022 11:30

İstanbul'da 3 yıldızlı otellerin gecelik fiyatı 100 euro oldu!

İstanbul’a turist akını başladı. 3 yıldızlı otellerde bile gecelik oda fiyatı 10 ...

Açık büfelerde kontrollü sunum, pandemi sonrası da sürecek
  • 28.06.2021 10:14

Açık büfelerde kontrollü sunum, pandemi sonrası da sürecek

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, "Açık büfeler kontrol ...