maritbet girişmaritbet
İrfan Önal ‘Bursa’nın turizmdeki hedefi marka kent olmak’

İrfan Önal ‘Bursa’nın turizmdeki hedefi marka kent olmak’

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Bursa’nın turizmdeki hedefinin marka kent olduğunu söyledi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, "Marka kent olarak nitelendirilen Bursa'nın artık yola çıkmasını istiyoruz bu tanıtım noktasında. Biz Bursa'nın önümüzdeki kısa, orta ve uzun dönemde hakikaten turizminin gelişebileceğini, hem yöre hem ülke ekonomisine çok daha katkılar sağlayacağını düşünüyoruz ve bunun için çalışıyoruz" dedi. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Önal, genel müdürlük yöneticileri ve turizm sektörünün temsilcileriyle bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Vali Karaloğlu, programda yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığının yeni bir tanıtım kampanyası dönemine girdiğini, o kampanyanın tanıtım stratejinde Bursa'nın da bulunduğu yeri görmek ve ona destek vermek istediklerini söyledi. 

Bursa'nın turizmde marka şehir haline gelmesi için uzun süredir üzerinde yaptıkları çalışmalarda sona geldiklerine dikkati çeken Karaloğlu, "Biz daha önce bunu tanıtma birliğinin genel kuruluna sunmuştuk. Bu çalışmayla ilgili buradaki arkadaşların da görüşlerini aldık. Memnuniyetle  şunu gördük ki bizim yaptığımız çalışmayla, bakanlığın şuan sürdürmüş olduğu çalışmanın çok ciddi paralellikleri var, birbirlerini tamamlayan yönleri var. Bu bizi mutlu etti. İnşallah önümüzdeki dönemde bakanlığımızın bize gösterdiği yolda var olan Bursa'nın büyük turizm potansiyelini harekete geçirmek istiyoruz. Bütün hedefimiz bu" diye konuştu.

Bursa'nın çok ciddi bir turizm potansiyeli olduğuna değinen  Karaloğlu, "Allah bu kente her türlü değeri vermiş. Yazını, kışını, doğasını, kültürünü, inancını da vermiş. Şimdi sağlık turizmi için çalışıyoruz. Termali var, medikali var. Bunların tamamını ürün haline getirip pazara nasıl sunacağız? Bütün gayretimiz bu" ifadelerini kullandı.

Bakanlığın tanıtım stratejisinde yaptığı yenilikler

Genel Müdür Önal ise Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak tanıtım stratejisinde yenilikler yaptıklarını hatırlattı. Bakan Ömer Çelik'in göreve geldiğinde bir tespitte bulunduğunu ve kendilerini de bu çerçevede talimatlandırdığını bildiren Önal, şöyle devam etti:

"Sayın bakanımız, Türkiye'nın son 12-13 yılda büyük bir değişim geçirdiğini ve bu değişim neticesinde Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını söyledi. Artık ülkenin, ekonomisiyle, dünyadaki stratejik konumuyla, siyasetiyle, dış politikasıyla hepimizin ve dünyanın hissettiği başka bir noktaya geldiğini, bu gelinen yeni noktayı temsil edecek ve Türkiye ile ilgili gerçek durumu algılara, Türkiye'nin dışarıdan algısına yaklaştıracak bir tanıtım stratejisi oluşturmamız gerektiğini ifade etti. Bu tanıtım stratejisini de fiiliyata geçirecek yeni argümanlar bulmamaz gerektiği noktasında bizi talimatlandırdı. Bizler de bakanlık olarak, genel müdürlük olarak son yıllarda yaptığımız bütün çalışmaları masaya yatırıp, eksilerimizi, artılarımızı ortaya koyarak Türkiye'yi dünyaya gerçekliğini, öz değerlerini, kültürünü, turizm değerlerini tanıtacak, dışarıdan Türkiye algısını, Türkiye realitesine yaklaştıracak bir strateji oluşturarak ve bu stratejinin de elemanlarını, uygulanış  biçimlerini ortaya koyarak yeni bir plan yaptık. Bu planı da fiiliyata geçirme noktasında son 1 yıldır bütün genel müdürlüğümüz ekibi olarak çok yoğun bir çalışma içine girdik."

Yeni tanıtım stratejisiyle Türkiye'nin bilinirliğinin daha da artırılması hedefleniyor

Önal, bu çalışmaları yaparken bakanlığın bugüne kadar ki tüm bilgi ve birikimlerinden faydalandıklarını dile getirirken, geniş bir yapı oluşturduklarını anlattı. 

Türkiye'nin dünyada şu an en fazla turist çeken 6 büyük destinasyondan biri olduğunu vurgulayan Önal, yeni tanıtım stratejisiyle ülkenin bilinirliğini daha da artırmayı kendilerine hedef olarak belirlendiklerini kaydetti. 

Tanıtımlarda yerele de oldukça önem verdiklerini ve çeşitli programlar hazırladıklarını ifade eden Önal, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede nisan ayının sonunda en geç mayıs başlarında buraya destinasyon ekibimizi göndereceğiz. Bu 3 haftalık hazırlık aşamasında hem il müdürlüğümüz hem valiliğimiz hem de sektörümüzden bazı çalışmalar yapmalarını isteyeceğiz. Hemen sonrasında Bursa'yı merkez alan ve belirlediğimiz odak destinasyonlar başta olmak üzere birçok ülkeden Bursa'ya bir basın temalı basın gezisi organize edeceğiz. Bunu bakanlık olarak organize edeceğiz. Bursa özel sektörü ve kamu kurumlarıyla sizlerin bize yardımcı olacağınızı umuyoruz. Marka kent olarak nitelendirilen Bursa'nın artık yola çıkmasını istiyoruz bu tanıtım noktasında. Biz Bursa'nın önümüzdeki kısa, orta ve uzun dönemde hakikaten turizminin gelişebileceğini, hem yöre hem ülke ekonomisine çok daha katkılar sağlayacağını düşünüyoruz ve bunun için çalışıyoruz." 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Turizm amaçlı kiralamaları içeren kanun teklifi TBMM'de!
  • 11.10.2023 09:56

Turizm amaçlı kiralamaları içeren kanun teklifi TBMM'de!

Yeni kanun teklifine göre konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin bel ...

Bakan Ersoy, Hatay'daki tarihi yapılarla ilgili yapılacak çalışmaları anlattı
  • 04.08.2023 18:28

Bakan Ersoy, Hatay'daki tarihi yapılarla ilgili yapılacak çalışmaları anlattı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde d ...

Kız Kulesi mayıs ayında açılıyor
  • 06.04.2023 13:24

Kız Kulesi mayıs ayında açılıyor

İstanbul Boğazı'nın simge yapılarından Kız Kulesi, restorasyon çalışmalarının ar ...

Turist sayısı yılın ilk 8 ayında yüzde 58.32 artış gösterdi!
  • 23.09.2022 17:00

Turist sayısı yılın ilk 8 ayında yüzde 58.32 artış gösterdi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yılın ocak-ağustos döneminde ülkeye gelen ziyaretçi ...

Bakan Ersoy: "İstanbul Kız Kulesi'nden seyredilecek"
  • 09.09.2022 15:04

Bakan Ersoy: "İstanbul Kız Kulesi'nden seyredilecek"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kız Kulesi'nde yapılan restorasyona i ...