maritbet girişmaritbet
Intourmarket 2014 Moskova Turizm Fuarı’na, Türkiye damga vurdu

Intourmarket 2014 Moskova Turizm Fuarı’na, Türkiye damga vurdu

Rusya'nın en büyük turizm fuarlarından sayılan 'Intourmarket 2014 Moskova'ya Türkiye damga vurdu

"Doğu'dan batıya, kuzey'den güneye" turizm köprüsü tasarımında, bin on metre karelik alana kurulan Türkiye destinasyonu, fuarın en çok ilgi çeken bölümünü oluşturdu. 

Türkiye destinosyanunda, Selçuklu kapısıyla karşılanan misafirler, ebru sanatıyla hayranlığı, halk oyunlarıyla coşkuyu yaşadı. Türkiye'nin tarihi, turistik, ve kültürel değerlerini betimleyen motifler ve yüze yakın fotoğrafla sanat galerisine benzeyen destinasyon, fuar boyunca en çok ziyeret edilen yerlerden oldu.

Dünyayı kucaklayan turizm köprüsü

Moskova'daki fura özel hazırlanan Türk ekibi, tanıtımı "Dünyayı kucaklayan turizm köprüsü" formatında tasarladı. Destinasyonun üst kısmında, kuzeyden güneye ve doğudan batıya doğru ilerleyen köprü şeklindeki sütunlarla bu duygu oluşturulmaya çalışıldı.

Türkiye'nin kültürel zenginliğini yansıtan stantda, misafirler Selçuklu mimarisini taşıyan kapıyla karşılanıyor. Kapıdaki, bayrak kırmızısının ağırlıkta kullanıldığı kapı, renkleri ve tasarımıyla dikkat çekiyor. Anadolu'nun tüm değerlerini görmenin mümkün olduğu destinasyon, yüze yakın fotoğraf ve heykellerle adeta açık hava müzesini çağrıştırıyor.

Fuara gelenlerin en çok ilgi gösterdiği bölüm ise ebru sunumunun yapıldığı yer oldu. Rusya'da suda boya sanatı olarak bilinen Ebru'ya yoğun ilgi gösteren Ruslar, zaman zaman tezgahın başında kuyruk oluşturdu. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı halk oyunları ekibinin farklı yörelerin oyunlarını sergilemesi ise konukları çoşturdu.

En aktif katılımcı ödülü Türkiye'nin 

Türkiye, fuardaki sunumuyla, 148 ülkeden bin 450 katılımcı arasında "en aktif katılımcı" ödülüne layık görüldü.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Tanıtım Direktörü Yelda Karaca, bu yılki destinasyonun, bugüne kadar gördüğü en güzel Türkiye standı olduğunu söyledi.

Karaca, "Fuara katılan tüm otelcilerle aynı fikirdeyiz. Gerçekten bugüne kadar gördüğümüz en güzel Türkiye standı olmuş. Bunu diğer katılımcılar da paylaşıyor. Gönül isterdi ki bu konsept diğer ülkelerde de uygulansın çünkü Türkiye'nin hem modern yüzü hem de tüm coğrafyayı bir arda simgeleyen fotoğraflar ve motifler kullanılmış" dedi.
Fuarın ziyaretçilerinden Valentina Kulikova, Türkiye'yi çok sevdiğini belirterek, "Turizm öğrencisiyim, buraya farklı ülkelerin sunumlarını izlemeye geldik. Türkiye bu konuda gerçekten çok ön plana çıkmış. Hem çok büyük bir alana sahip hem de tasarımı dikat çekici" diye konuştu.

Anna Nikolayevna da ebru sanatından çok etkilendiğini ifade ederek, "Üç gündür geliyorum ve izliyorum. Bu sanatı öğrenmeye karar verdim Ben de böyle resimler yapmak istiyorum" ifadelerini kullandı.
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Intourmarket 2014 Moskova Turizm Fuarı’na, Türkiye damga vurdu
  • 18.03.2014 14:16

Intourmarket 2014 Moskova Turizm Fuarı’na, Türkiye damga vurdu

Rusya'nın en büyük turizm fuarlarından sayılan 'Intourmarket 2014 Moskova'ya Tür ...