maritbet girişmaritbet
Hilton çalışanları 3 bin 400 kilometre pedal çevirdi!

Hilton çalışanları 3 bin 400 kilometre pedal çevirdi!

Hilton İstanbul çalışanları, gelişmekte olan ülkelerde enerjiye erişimi artırmak için uluslararası yardım örgütü Practical Action adına bağış toplayarak 23 günde 7 Avrupa ülkesinde yaklaşık 3.400 km. mesafeyi bisikletle kat eden Hilton Worldwide Enerji Direktörü Ed Gray’i coşkuyla karşıladı

Hilton İstanbul çalışanları, gelişmekte olan ülkelerde enerjiye erişimi artırmak için uluslararası yardım örgütü Practical Action adına bağış toplayarak 23 günde 7 Avrupa ülkesinde yaklaşık 3.400 km. mesafeyi bisikletle kat eden Hilton Worldwide Enerji Direktörü Ed Gray'i coşkuyla karşıladı.

Yolculuğuna Hollanda'da başlayıp İstanbul'da bitiren Gray, Malavi'nin Bondo kentinde şelale suyundan ev, hastane, okul ve şirketlere enerji sağlamayı hedefleyen bir mikro-hidroelektrik santrali projesi için yaklaşık 29 bin Euro bağış toplamayı hedefliyor. Practical Action Örgütü'ne göre, şu anda Bondo'daki elektrik eksikliği, insan hayatını tehdit ediyor. Hava kararınca sağlık hizmetlerine erişilemiyor ve hayati önem taşıyan aşıları saklayacak buzdolabı bulunmuyor. Odun toplamaya ayrılan uzun zaman nedeniyle eğitim veya iş için çok az zaman kalıyor.

Hilton İstanbul  Otel Müdürü Rainer Gieringer, “Bu önemli sorunun çözülmesi için farkındalık yaratan ve bağış toplayan Ed'i karşılamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Hilton Worldwide Enerji Direktörü Gray, “Hilton İstanbul'da gördüğüm sıcak karşılama ve yolculuğum sırasında karşılaştığım pek çok insanın cömert bağışları benim için çok değerli. Enerji, sektörümüz için çok önemli bir kaynak ve benim amacım da Avrupa çapında yaptığım bu yolculukla bu konudaki farkındalığı artırmak” şeklinde konuştu.

Gray, ayrıca güzergahı üzerinde Hilton İstanbul da dahil olmak üzere Hilton Worldwide otelleri tarafından gerçekleştirilen yenilikçi sürdürülebilirlik projelerinden örnekler topladı.

Sürdürülebilir Yaşam, Hilton Worldwide'ın tüm dünyadaki şirketler ve toplumlara ortak değer sağlama projesi olan Travel with Purpose™ programının dört odak noktasından biridir.

Hilton Worldwide Avrupa Mühendislik Operasyonları Direktörü Darren Cook, “Şirket olarak, işlerimizi sürdürülebilirlik merceğinden bakarak yönetmek ve dolayısıyla kendi neslimize ve gelecek nesillere fayda sağlamak konusunda kararlıyız. Tüm enerji tasarruflu otel ve kurumsal ofislerimiz dahilinde, 2008-2013 arasındaki beş yıllık dönemde enerji tüketimini yüzde 20 azaltma taahhüdünde bulunduk ve bu hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. Enerji tasarrufu sağlamak şirketimizin temel hedeflerinden biri ve Ed'in bu konunun sektörümüz için taşıdığı öneme bu kadar pratik ve anlamlı bir şekilde dikkat çekmeye kararlı olması bizi çok mutlu etti” dedi.

Hilton Worldwide, Ed Gray'i bağış toplama çabalarına katkıda bulunmak amacıyla 5 bin ABD doları Travel with Purpose™ Action Grant (Faaliyet Bağışı) ile ödüllendirdi. Travel with Purpose™ Action Grants Programı, Hilton Worldwide'ın yaşadığımız, çalıştığımız ve seyahat ettiğimiz toplumlarda yerel ve küresel problemlere dair farkındalığı ve işbirliğini teşvik etmek amaçlı dünya çapındaki girişimlerinin bu yıl uygulamaya geçirilen bir parçası. Practical Action Örgütü, Travel with Purpose™ Action Grant'e hak kazanan 26 toplumsal paydaş arasında yer alıyor.

Yoksulluğa basit ve sürdürülebilir çözümler bulabilmek için toplumlarla birlikte çalışan Practical Action Direktörü Margaret Gardner ise, “Practical Action'daki herkes adına bize yardımcı olmak için bu büyük zorluğun üstesinden gelen Ed'e teşekkür etmek istiyorum. Umarım şans her zaman yanında olur. Sorunu keşfetmek ve çözülmesine yardımcı olmak için toplumlarla birlikte çalışılması gerektiğine inanıyoruz. Ed'in girişiminden elde edilen gelir, Malavi'de sağlık ve eğitim hizmetlerini iyileştirecek ve insanların yoksulluktan çalışarak kurtulabilmeleri için yeni iş alanlarına atılabilmelerini sağlayacak bir mikro-hidroelektrik santraline aktarılacak” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hilton'un hedefi Türkiye'de daha fazla büyüme!
  • 19.08.2022 14:20

Hilton'un hedefi Türkiye'de daha fazla büyüme!

Hilton Orta Doğu, Afrika, Türkiye Başkanı Jochem-Jan Sleiffer, AA muhabirine yap ...

Hilton, tarihi bir rekora imza atarak Türkiye’de 100 otele ulaştı
  • 15.06.2022 16:39

Hilton, tarihi bir rekora imza atarak Türkiye’de 100 otele ulaştı

Hilton, Taksim Meydanı'na birkaç adım uzaklıkta, Taksim 360'ın bir parçası olaca ...

Hilton, EventReady Hybrid Solutions’ı tanıttı
  • 14.01.2021 11:51

Hilton, EventReady Hybrid Solutions’ı tanıttı

Küresel çapta uygulanacak olan program Hilton portföyündeki tüm “hibrite hazır o ...

Hilton, 2020 yılında otel sayısını 10'a çıkardı!
  • 27.11.2020 06:30

Hilton, 2020 yılında otel sayısını 10'a çıkardı!

Hilton, Hampton by Hilton’a eklenen üç yeni tesisle 2020 yılında Türkiye genelin ...

İcradan satışa çıkan Les Ottomans Hotel'in tarihçesi!
  • 05.09.2020 15:15

İcradan satışa çıkan Les Ottomans Hotel'in tarihçesi!

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Les Ottomans Hotel, muhteşe ...

"5 yılda Türkiye'de 1,5 milyon konutu dönüştüreceğiz”
  • 18.08.2020 10:55

"5 yılda Türkiye'de 1,5 milyon konutu dönüştüreceğiz”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "5 yılda Türkiye'de 1,5 milyon, İstanbul ...