maritbet girişmaritbet
Fe Metal 2014 yılında Çeşme’de otel açacak!

Fe Metal 2014 yılında Çeşme’de otel açacak!

Demir, çimento, hazır beton, gazbeton, kum, kireç gibi kaba inşaat malzemelerini bünyesinde barındıran Fe Metal, 1989 yılında inşaat demiri toptan ticareti yapmak üzere İzmir’de kuruldu

Demir, çimento, hazır beton, gazbeton, kum, kireç gibi kaba inşaat malzemelerini bünyesinde barındıran Fe Metal, 1989 yılında inşaat demiri toptan ticareti yapmak üzere İzmir'de kuruldu. Müşterilerine 24 yıldır kaba inşaat malzemeleri tedarik eden şirketin referansları arasında Oyak inşaat, Rönesans Grup, Ege Yapı, Soyak İnşaat, Megapol Yapı, Kavuklar Yapı, Albayrak Turizm gibi önemli isimler yer alıyor. Çeşme, Karşıyaka, Narlıdere, Alaçatı gibi lokasyonlarda farklı projelere imza atarak sektörde adını duyuran Fe Metal, büyüme hedefleri doğrultusunda İstanbul'da da şube açarak, çözüm ortaklarından Akçansa Çimento, Çimbeton Hazır Beton, İçdaş Demir Çelik, AKG Gaz Beton,  İzmir Demir Çelik A.Ş. gibi güvenilir isimlerle bu yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyor.

Fe Metal Genel Müdürü Enver Dündar yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Fe Metal olarak çözüm ortaklarımızı seçerken sektörün eski ve köklü ve kurumsal firmalarıyla çalışmaya gayret ediyoruz. Kurulduğumuzdan beri çoğunluğu Ege bölgesinde olmak üzere yüzlerce başarılı projeye imza attık.

Son olarak Alaçatı'da yaptığımız lüks butik otel projesi ile turizm sektörüne de geçiş yaparak iş alanımızı genişlettik. 2010 yılında İstanbul'da açtığımız şube, çimento ve inşaat demiri ürünleri ile Marmara piyasasına giriş yapmamız açısından büyük önem taşırken; bir sonraki hedefimizi İstanbul'daki potansiyel müşterilerimizin de güvenini kazanarak büyümek ve yeni alanlarda yatırımlarımızı sürdürmek olarak belirlememizi sağladı.

 2012 yılı şirketimiz açısından oldukça verimli geçti. 2013 yılının ilk yarısı hem sektör hem şirketimiz açısından  hareketli geçiyor. Yıl sonundan beklentimiz ciromuzu geçen senenin %25 üzerine çıkartmak 2014'te ise inşaat projelerimizi bitirip Çeşme'deki Otelimizi faaliyete sokmayı  planlıyoruz.”    

 “İnşaat demiri toptan ticareti”nin finansal güç ve piyasada kredibilite gerektiren, inşaat sektörünün önemli alanlarından biri olduğunun da altını çizen Enver Dündar, inşaat demiri fiyatlarının sürekli değişen bir emtia olmasından dolayı sektördeki yerel ve global finansal ve ekonomik verilerin, politik koşulların, diğer emtia fiyatlarının yakından ve dikkatli takibini gerektirdiğini ekledi. Bu ürünün bir inşaatın maliyet kalemleri arasındaki oranının diğer ürünlere göre çok yüksek olması sebebiyle alım-satım operasyonlarının yürütülebilmesi için firmaların güçlü bir finansman altyapısına sahip olması gerektiğini ekleyen Enver Dündar, sektörde güvenilir bir isim olarak öne çıkmanın ve bankalar nezdinde iyi bir kredibiliteye sahip olmanın bu işi yürütebilmenin şartlarından olduğunu ekledi.

Fe Metal'in kuruluşundan itibaren tüm bu niteliklere sahip olmasından dolayı zamanla sektörde söz sahibi konuma ulaşmasından dolayı mutlu olduklarını da ekleyen Enver Dündar, 1995 yılında çimento sektörünün en büyük oyuncularından olan AkçanSA Çimento'nun hazır beton ve çimento bayiliği alarak portöylerini inşaat demirin yanı sıra farklı ürün grupları ile de güçlendirdiklerini söyledi.

Fe Metal için bir diğer dönüm noktası, 1998 yılında şirketin yeni deposuna taşınarak ürün yelpazesini tüm kaba inşaat malzemelerini içerecek şekilde genişletmesi ve bunların toptan ve perakende olarak satışını gerçekleştirmesi oldu. Bu tarihten itibaren şirketin büyüme ivmesi dikkate değer şekilde arttı ve bunun sonucunda araç filosu ve bayilik portföyü genişledi. Kısa bir süre sonra İzmir içinde ve Çeşme ilçesinde apartman ve villa inşaatları yaparak sektörün nihai tüketicilerine yönelik çalışmalara başlayan şirket, müşterilerinin memnuniyeti sayesinde yeni projelere başlama konusunda cesaretini de artırdı.

Fe Metal Türkiye'de ve dünyada çeşitli zamanlarda yaşanan büyük ekonomik krizlerden daha da güçlenerek çıkarak yetkinliğini ve kalıcılığını ispatlamış isimlerden. En büyüm amaçları ise kalite ve güvenilirlik kavramlarından ödün vermeden yatırımlarınızı sürdürmek ve istihdama katkıda bulunmak…

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fe Metal otelden sonra İstanbul’da butik projeler üretecek
  • 19.02.2014 08:49

Fe Metal otelden sonra İstanbul’da butik projeler üretecek

Fe Metal, İzmir Çiğli’deki Anatolia Park Evleri’nin satışlarına hızla devam ediy ...

Fe Metal, inşaattan sonra turizm sektörüne adım atacak!
  • 23.06.2013 12:33

Fe Metal, inşaattan sonra turizm sektörüne adım atacak!

İnşaat malzemeleri pazarlayan Fe Metal, önümüzdeki yıl Çeşme’de kuracağı oteli d ...

FE Metal, çimento alana Petrol Ofisi’nden akaryakıt hediye ediyor!
  • 29.05.2013 09:51

FE Metal, çimento alana Petrol Ofisi’nden akaryakıt hediye ediyor!

FE Metal, 1 Haziran-31 Aralık 2013 tarihleri arasında aylık en az 200 ton çiment ...

Fe Metal 2014 yılında Çeşme’de otel açacak!
  • 13.05.2013 14:57

Fe Metal 2014 yılında Çeşme’de otel açacak!

Demir, çimento, hazır beton, gazbeton, kum, kireç gibi kaba inşaat malzemelerini ...