maritbet girişmaritbet
Bankalar Caddesi'ne 10 otel projesi!

Bankalar Caddesi'ne 10 otel projesi!

İlhan Açıkgöz, şuan ellerinde yaklaşık 10 yeni otelin projelerinin hazır olduğunu belirtti

Şimdiye kadar Ege ve Akdeniz kıyılarındaki otelleriyle hizmet veren turizm grupları Galataport'un içinde bulunduğu Karaköy'ün gelecekteki cazibesine kapılarak İstanbul'un yolunu tutuyor. Aylardır hazırlıkları süren Galataport ihalesinin ardından bölgenin çekim merkezi olacağını öngören Noa ve Güray şirketleri Bankalar Caddesi üzerinde iki adet şehir oteli hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı.

Şu anda yaklaşık 10 yeni otelin projelerinin hazır olduğu belirtilen Bankalar Caddesi üzerinde geçen hafta da HT Ekonomi'ye konuşan Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın 200 odalı bir Novotel kuracağını açıklamıştı. Fethiye, Bodrum ve Marmaris gibi Ege sahillerinde yaklaşık 10 otele ulaşan Noa Group'un Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Açıkgöz, Bankalar Caddesi üzerindeki 200 yıllık bir işhanın yıkmadan restore ederek 118 oda ve 16 rezidans katından oluşacak iki butik otelin yapımına başlayacaklarını söyledi. Aynı zamanda Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı da olan Açıkgöz, 22 milyon Euro'ya mal olacak yatırımın hayata geçirilmesi için yarışma hazırladıklarını belirtti.

YENİ ÇEKİM MERKEZİ

Açıkgöz şöyle konuştu: “Galataport projesinin ihale edilip tamamlanmasıyla yeni bir çekim merkezi olacağını öngörüyoruz. Bu nedenle yatırım kararı aldık. Burası 300 yıllık binaların bulunduğu bir bölge. Dolayısıyla bölgenin kendine has ruhunu bozmak istemediğimiz için bir restorasyon yarışması düzenledik. Amacımız otellerimizin bölgenin ruhunu yansıtması.” Açıkgöz, geçen ay Kuşadası'nda 35 milyon Euro'ya mal olacak 2 otel projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını da ifade etti.

Habertük/Ünsal Ereke

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karaköy'de fiyatlar 2 yılda yüzde 50 arttı!
  • 20.12.2015 09:23

Karaköy'de fiyatlar 2 yılda yüzde 50 arttı!

Yerli ve yabancı yatırımcılar Karaköy’de her türlü gayrimenkulü alıyor. Galatapo ...

Otelciler devletten denetim istiyor!
  • 17.05.2012 10:24

Otelciler devletten denetim istiyor!

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkg ...

Karaköy'de eski ne varsa yenilenecek!
  • 18.08.2011 11:29

Karaköy'de eski ne varsa yenilenecek!

Art arda açılan havalı mekanlar semtin çehresinin değişeceğinin habercisiydi. İş ...

Bankalar Caddesi'ne 10 otel projesi!
  • 04.07.2011 18:32

Bankalar Caddesi'ne 10 otel projesi!

İlhan Açıkgöz, şuan ellerinde yaklaşık 10 yeni otelin projelerinin hazır olduğun ...