maritbet girişmaritbet
Bakan Günay'dan turizme TÜİK ayarı

Bakan Günay'dan turizme TÜİK ayarı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizm gelirlerinin az olduğu yönünde yanlış bir algı olduğunu savunarak, turizm gelirlerinin hesaplanma yönteminin yenilenmesi için TÜİK’le çalışma yaptıklarını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizm gelirlerinin az olduğu yönünde yanlış bir algı olduğunu savunarak, turizm gelirlerinin hesaplanma yönteminin yenilenmesi için TÜİK'le çalışma yaptıklarını bildirdi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Bakan Günay,Türkiye'nin bir kitle turizmi haline gelmesi için çalıştıklarını ve kültür turizmine 3-4 yıldır çok önem verdiklerini ifade ederek, bunun hasadını almaya başladıklarını söyledi.
Türkiye'nin bu yıl için hedeflediği 30 milyonluk turist sayısının bu yıl geçileceğini anlatan Günay, turizm gelirlerinin hesaplanma yöntemlerinin de yenileneceğini bildirdi.

Günay, “Turizm gelirleri hesaplama yöntemlerini de TÜİK ile yeniden çalışıyoruz. Oldukça eski yöntemlerdi, onu geliştiriyoruz. Gelir diye yansıyan resmi rakamlar 21-22 (milyar dolar) aralığındaydı, 25'in üzerinde bir yerde olacağı, sadece benim değil, Maliye Bakanlığı ve Hazine'deki arkadaşlarımızın da kanaati” diye konuştu.


Hesaplar değişecek
“Turist sayısı artmasına rağmen, turizm gelirleri az” diye genel bir kanı olduğunu söyleyen Günay, şunları kaydetti: “Bu aslında bilmeyenlerin, eski bazı tekerlemeleri tekrar edenlerin iddiaları. Bir de hesaplama yöntemlerimiz eski. Sadece yılda 4 kez çıkış kapılarında yapılan anketler yöntemiyle bulunan bir hesap. Bunlar yeterli değil. Dünyada başka hesaplama yöntemleri var. Bizden daha fazla gelir etmediğini kesin olarak bildiğim ülkeler çok daha yüksek rakamlar açıklıyorlar. Biz bunu daha bilimsel temellere kavuşturacağız.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mayıs ayında Türkiye genelinde 93 bin 333 konut satışı gerçekleşti
  • 18.06.2026 10:12

Mayıs ayında Türkiye genelinde 93 bin 333 konut satışı gerçekleşti

Türkiye genelinde Mayıs ayında ilk el konut satışları 30 bin 196, ikinci el konu ...

Ramazan Taş: "Konutta talep birinci ele yöneldi"
  • 15.05.2026 16:01

Ramazan Taş: "Konutta talep birinci ele yöneldi"

Luxera GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş, “Konut kredisi kullanımındaki yüz ...

Nisan ayında Türkiye genelinde 126 bin 808 konut satıldı
  • 14.05.2026 11:52

Nisan ayında Türkiye genelinde 126 bin 808 konut satıldı

Türkiye'de nisan ayında ilk el konut satışları 40 bin 306, ikinci el konut satış ...

Mart'ta 35 bin 725 ilk el, 77 bin 642 ikinci el konut satışı gerçekleşti
  • 17.04.2026 10:17

Mart'ta 35 bin 725 ilk el, 77 bin 642 ikinci el konut satışı gerçekleşti

Mart ayında ülke genelinde toplam 113 bin 367 konut satışı gerçekleşti. ...

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı
  • 13.03.2026 11:54

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı

Türkiye'de Şubat ayı içerisinde ilk el konut satışları 37 bin 785, ikinci el kon ...

Küresel risklere rağmen inşaat sektörü yüzde 10,8 büyüdü
  • 06.03.2026 11:44

Küresel risklere rağmen inşaat sektörü yüzde 10,8 büyüdü

TMB Başkanı Eren, TÜİK'in açıkladığı Ekim-Aralık 2025 dönemine ve yılın tamamına ...