maritbet girişmaritbet
Bakan Günay'dan turizme TÜİK ayarı

Bakan Günay'dan turizme TÜİK ayarı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizm gelirlerinin az olduğu yönünde yanlış bir algı olduğunu savunarak, turizm gelirlerinin hesaplanma yönteminin yenilenmesi için TÜİK’le çalışma yaptıklarını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizm gelirlerinin az olduğu yönünde yanlış bir algı olduğunu savunarak, turizm gelirlerinin hesaplanma yönteminin yenilenmesi için TÜİK'le çalışma yaptıklarını bildirdi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Bakan Günay,Türkiye'nin bir kitle turizmi haline gelmesi için çalıştıklarını ve kültür turizmine 3-4 yıldır çok önem verdiklerini ifade ederek, bunun hasadını almaya başladıklarını söyledi.
Türkiye'nin bu yıl için hedeflediği 30 milyonluk turist sayısının bu yıl geçileceğini anlatan Günay, turizm gelirlerinin hesaplanma yöntemlerinin de yenileneceğini bildirdi.

Günay, “Turizm gelirleri hesaplama yöntemlerini de TÜİK ile yeniden çalışıyoruz. Oldukça eski yöntemlerdi, onu geliştiriyoruz. Gelir diye yansıyan resmi rakamlar 21-22 (milyar dolar) aralığındaydı, 25'in üzerinde bir yerde olacağı, sadece benim değil, Maliye Bakanlığı ve Hazine'deki arkadaşlarımızın da kanaati” diye konuştu.


Hesaplar değişecek
“Turist sayısı artmasına rağmen, turizm gelirleri az” diye genel bir kanı olduğunu söyleyen Günay, şunları kaydetti: “Bu aslında bilmeyenlerin, eski bazı tekerlemeleri tekrar edenlerin iddiaları. Bir de hesaplama yöntemlerimiz eski. Sadece yılda 4 kez çıkış kapılarında yapılan anketler yöntemiyle bulunan bir hesap. Bunlar yeterli değil. Dünyada başka hesaplama yöntemleri var. Bizden daha fazla gelir etmediğini kesin olarak bildiğim ülkeler çok daha yüksek rakamlar açıklıyorlar. Biz bunu daha bilimsel temellere kavuşturacağız.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı
  • 20.01.2026 12:11

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı

Türkiye genelinde Aralık ayında 254 bin 777, 2025 yılında ise 1 milyon 688 bin 9 ...

Kasım ayında ipotekli konut satışları 21 bin 499 olarak gerçekleşti
  • 16.12.2025 10:53

Kasım ayında ipotekli konut satışları 21 bin 499 olarak gerçekleşti

Kasım ayında ipotekli satış yüzde 1,4 düşerek 21 bin 499 adet oldu. Ocak - Kasım ...

Türkiye genelinde Kasım ayında 141 bin 100 konut satıldı
  • 16.12.2025 10:12

Türkiye genelinde Kasım ayında 141 bin 100 konut satıldı

Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ...

Ekim ayında 164 bin 306 konut satıldı
  • 13.11.2025 11:28

Ekim ayında 164 bin 306 konut satıldı

Konut satışları Ocak-Ekim döneminde %16,2 artarken, geçen sene Ekim ayına göre i ...

Türkiye genelinde Eylül ayında 150 bin 657 konut satıldı
  • 16.10.2025 11:48

Türkiye genelinde Eylül ayında 150 bin 657 konut satıldı

TÜİK Eylül ayı konut istatistiklerini yayınladı. İlk dokuz aylık dönemde artış g ...