maritbet girişmaritbet
Astaş Holding, Kuruçeşme Arena arazisine Avrupa’nın en lüks otelini yapacak!

Astaş Holding, Kuruçeşme Arena arazisine Avrupa’nın en lüks otelini yapacak!

Astoria AVM ile tanınan Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, bu yıl içinde satın aldıkları Kuruçeşme Arena arazisine Avrupa’nın en lüks otelini yapmayı planladıklarını belirtti

 

Dünyanın birçok ülkesine tekstil ve konfeksiyon makineleri pazarlayan Astaş Holding, 2004 yılında girdiği gayrimenkul sektöründe lüks projelerle büyümeyi sürdürüyor. Kuruçeşme Arena ve Bodrum'da Avrupa'nın en lüks otelini yapacak olan Astaş, dünya jet sosyetesinin düğün ve davetlerini kendine çekmeyi hedefliyor.
 
Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, bu yıl içinde satın aldıkları 15 bin metrekarelik Kuruçeşme Arena arazisine Avrupa'nın en lüks otelini yapmayı planladıklarını belirterek, “Önümüzdeki 1-1,5 yıl boyunca otelin projesi üzerinde çalışıp, 3-4 yıl içinde de hayata geçireceğiz” dedi. Arsa bedeli dahil otelin yatırım tutarının 350-400 milyon dolar arasında olması bekleniyor. Otel dünyanın en önemli mutfaklarının yer alacağı restoranlar ve cafeler ile çok amaçlı toplantı salonları, dünya ünlü spa ve fitness merkezi gibi birçok fonksiyonu içinde barındıracak. Aşçı, dünyanın en iyi otelleri arasına girecek oteli aynı zamanda dünyanın en varlıklı kesiminin tercih edeceğini belirterek otelin Avrupa'nın en pahalı otellerden biri olacağını da söyledi.
 
Boğaz gibi değerli bir arazide yapılacak otelin dünyada kral, kraliçe, zengin ve ünlülerin tercih ettiği Mandarin Oriental grubuyla hayat geçirmeyi düşündüklerini söyleyen Açşı, “Mandarin Oriental ile henüz anlaşma yapmadık. Görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu. Arena bölgesinin yıllar önce turizm bölgesi ilan edilen özel bir mülk olduğunu kaydeden Aşçı, “Geçici bir süre için konser alanı olarak kullanılıyordu.
 
Kullanılan alanda konser alt yapısı yeterli değildi. Basit çözümlerle konser yapılıyordu. Bölgede oturanlarda sesten çok rahatsızdı. Şimdi ise konser şirketleri daha iyi teknolojiye sahip otoparkları olan konser alanlarını hayata geçireceklerine inanıyorum” dedi.
 
Mandarin Oriental Bodrum'un bilinirliğini artırdı
 
Astoria rezidansta by Kempinski ile  Maçka Residences'da Interior Design by Armani, Bodrum'da Mandarin Oriental ile proje geliştirmeye devam eden Aşçı, “Bodrum'da Mandarin Oriental'i yaptığımız işbirliği sayesinde Bodrum'un bilinirliği daha da arttı. Dünyanın ileri gelen zenginleri artık İstanbul ve Bodrum'u daha çok konuşur hale geldi. Bu yaz inanılmaz derecede yabancı akını vardı Bodrum'da. Bu Mandarin Oriental ile yaptığımız tanıtım çalışmaları sonucunda gerçekleşti. Bodrum'daki otel projesinin 2013 sonu 2014 başı gibi açılacağını söyleyen Aşçı, “102 odalı lüks bir tatil oteli olacak. Odaların en küçüğü 70 metrekareden başlayıp 550 metrekareye varan kral daireleri yer alacak. Odaların hepsi bahçeli ve havuzlu olacak. İstanbul'da ki otelde ise yerin altında toplantı alanları, SPA alanları, spor merkezleri ve otoparkları hayata geçirmek istiyoruz” dedi.
 
5 yılda 5 otele çıkacak
 
Şu anda hiç oteli olmayan  gruplarının Bodrum ve İstanbul'a iki otele sahip olacağını aktaran Aşçı, önümüzdeki 5 yıl içinde ise 2 -3oteli daha bünyelerine katmayı planladıklarını böylece toplam 5 otele ulaşmayı düşündüklerini dile getirdi. Bu otellerden birinin İstanbul'da diğerlerinin ise Ankara ve İzmir'de yapmayı planladıklarını kaydeden Aşçı, “Şehir otelciliğinde talep çok fazla olduğu için bu alana yoğunlaştık” dedi. Türkiye'nin artık dünya çapında tanınan bir ülke haline geldiğini Hintlilerin bile düğünlerini Türkiye'de yaptığını aktaran Aşçı, “Bodrum'u da yabancılar düğün için artık çok fazla tercih ediyor. Önümüzdeki yıllardan Uzakdoğu'dan Amerika'ya kadar birçok ülke zenginleri düğün ve eğlenceler için Bodrum ve İstanbul'u tercih edecek” dedi. Vedat Aşçı, kendilerinin de İstanbul ve Bodrum'da yapacakları iki projede düğün, davet ve toplantı etkinlikleri için yer ayıracağını söyledi.
 
Yeni rezidanslar yapacak
 
Armani tarafından tasarlanan Maçka  Residences'ın önümüzdeki ekim ayı içinde hizmete açacaklarını söyleyen Vedat Aşçı, yüzde 90'nı satılan projede fiyatların ise1.5 milyon dolar 5-6 milyon dolar arasında değiştiğini kaydetti. İstanbul'un iyi lokasyonlarında birkaç tanede markalı rezidans projesi hayata geçireceklerini belirterek, “Bu rezidansları Avrupa ve körfez ülkelerinden gelen dünya çapındaki zenginlere ve ünlülere satmayı planladıklarını söyledi. Yeni rezidans projeleri için Ulus, Levent, Etiler, Beşiktaş ve Şişi bölgelerinde arayışlarının olduğunu bazı eski sitelerde dönüşüm projeleri altında görüşmelerinin sürdüğünü aktaran Aşçı, 2013 yılında itibaren yeni rezidans çalışmalarına başlamayı düşündüklerini kaydetti.
 
Leyla İlhan/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kempinski Residences Balmumcu projesinde Yapı ve Yapı ile Astaş Holding buluştu!
  • 19.12.2022 15:54

Kempinski Residences Balmumcu projesinde Yapı ve Yapı ile Astaş Holding buluştu!

Türkiye yapı sektörüne sayısız proje üreterek sektöre yön veren şirketler Yapı v ...

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu
  • 14.03.2022 17:26

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu

Yemyeşil bir vadide, 30.000 metrekarelik geniş bir arazinin kalbinde yer alan&nb ...

Kempinski Residences Balmumcu İstanbul projesi için imzalar atıldı
  • 14.03.2022 16:47

Kempinski Residences Balmumcu İstanbul projesi için imzalar atıldı

İstanbul'un en lüks ve en merkezi semtinde yapımına başlanan Lüks Rezidanslar, K ...

Tuncay Aşçı, yenilenen Astoria AVM'yi anlattı
  • 23.04.2014 11:22

Tuncay Aşçı, yenilenen Astoria AVM'yi anlattı

Astaş Holding yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Aşçı, yenilenen Astoria AVM'yi emlakta ...

Astoria AVM, altıncı yılında yenilenerek ziyaretçilerini karşılıyor
  • 23.04.2014 10:55

Astoria AVM, altıncı yılında yenilenerek ziyaretçilerini karşılıyor

İş yaşamının merkezinde konumlanan Astoria AVM, yenileme çalışmalarının ardından ...

Maçka Residences projesinin tanıtımı yayında!
  • 14.12.2012 16:34

Maçka Residences projesinin tanıtımı yayında!

Astaş Holding ve Bemes Yapı ortaklığında hayata geçirilen Maçka Residence by Arm ...