maritbet girişmaritbet
Antalya Gazipaşa’ya 100 milyon euroluk otel yapılacak!

Antalya Gazipaşa’ya 100 milyon euroluk otel yapılacak!

Gazipaşa Belediyesi, Pazarcı Mahallesi sınırları içerisinde kalan 5 turizm tesis arsasını ihaleyle satışa çıkardı

Kombi davası nedeniyle zor günler yaşayan Gazipaşa Belediyesi'nin imdadına, AK Parti'nin parti amblemine fikir babalığı yapmasıyla tanınan ve Türkiye'nin ilk oto ampul üreticisi The Green Park Hotels&Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ yetişti. Gazipaşa Belediyesi, Pazarcı Mahallesi sınırlan içerisinde kalan deniz kenarındaki 5 turizm tesis arsasını ihaleyle satışa çıkardı.

Belediye Encümeni huzurunda yapılan satış ihalesine sadece Yeşilyurt İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adına Adil Üstündağ katıldı. Satışa çıkarılan 364 ada ve 80 nolu 2 bin 952 metrekarelik parsel 720 bin TL, 22 ada 82 nolu 3 bin 84 metrekarelik parsel 750 bin TL, 22 ada 90 nolu 7 bin 602 metrekarelik parsel 1 milyon 850 bin TL, 364 ada 43 nolu 8 bin 786 metrekarelik parsel, 2 milyon 145 bin TL, 22 ada 22 nolu 20 bin 520 metrekarelik parsel 4 milyon 930 bin TL bedelle Yeşilyurt AŞ'ye satıldı.

BAŞKAN ÖZGENÇ UMUTLU

Yapılan ihaleler sonunda 5 arsanın Yeşilyurt AŞ firmasına yaklaşık 11 milyon TL'ye satıldığını açıklayan Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, satıştan elde edilen gelirle ilk olarak SGK, maliye ve KOMBİ borçlarının ödeneceğini açıkladı. Borçların ödenmesinin ardından yarım kalan hizmetlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini ifade eden Özgenç, arsaları satın alan fırf manın ilçeye yapacağı yatırımın da önemine değindi.

Özgenç, "Bu yatırım gerçekleştiğinde ilçe dışında ŞL] turizm sektöründe çalışan 8 bin insanımız kendi ilçesinde çalışma imkanı bulacak. İlçemize turizm yatırımlarının yapılmasıyla ciddi bir istihdam, ciddi bir potansiyel ilçemize gelecek" diye konuştu. Gazipaşa Belediyesi'nin ihaleyle satışa çıkardığı 5 arazinin tek alıcısı olan Yeşilyurt AŞ bünyesindeki The Green Park Hotels&Resorts Yönetim Kumlu Başkanı Adil Üstündağ, Gazipaşa'ya 100 MİLYON Euro'luk yatırım yapacağını açıkladı. Yaklaşık 43 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak turizm tesisinin 12 ay boyunca ilçeye ekonomik ve sosyal anlamda ciddi bir katkı sağlayacağını dile getiren Üstündağ, 2013 yılında temelini atmayı planladığı projenin 2014 sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Üstündağ, İstanbul dışında yaptığı yatırımlarının bir yenisini de Gazipaşa'ya yapmaktan mutluluk duyacağını ve bunun bölge için önemli bir artı değer kazandıracağını kaydetti.

SPOR TURİZMİNİ GETİRECEĞİZ

Üstündağ, Gazipaşa'daki yatırımlarla birlikte otel sayılarının 13'e, yatak kapasitelerin ise 4 binin üzerine çıkacağını bildirdi.

Kartepe, Pendik, Bostancı, Taksim, Merter ve Diyarbakır'da 6 oteli olan Adil Üstündağ, birçok kentte kendilerine yer gösterildiğini ve yatırım yapmalarını istediklerini dile getirdi. Üstündağ, "Bu bölgeden belediyenin bize çağrı yapmasını ve 'Burayı alın kiraya verelim' demesini bekledik ama olmadı. Birçok şehirde arsayı bedava veriyorlar, yeter ki yatırım yapın diyorlar. Ama biz Gazipaşa'yı seçtik. Burada kuracağımız tesisle V turizmi 12 aya çıkaracağız. Özellikle spor turizmi olacak.

En pahalı gelir spordan elde ediliyor" diye konuştu.

GAZİPAŞA İÇİN ŞANS OLACAĞIZ

İstanbul'dan sonra ülke genelinde yatırımlar yaptıklarını belirten Üstündağ, "Anadolu'ya yayılıyoruz, doğayı bozmuyoruz aksine yeşillendiriyoruz. En küçük otelimiz 300 yataklı. Başbakan, bakanlar otellerimizi açtı buranın açılışını da inşallah Başbakan ve bakanlarla yapacağız.

Gazipaşa'da yapacağımız bu yatırım Gazipaşa halkı için büyük bir şans. Bu yatırım ve bizler de Gazipaşa için şansız. 2 bin odalı tesisimiz, kongre salonumuz spor tesisleri ile başka yerlerde uluslar arası protokolü misafir ettik. Burada da bunları yapacağız, spor takımlarımızı getireceğiz.

Başka yerlerde arsaları bedava aldık ama burada para vereceğiz" dedi.

Antalya Gazete Bir

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Wyndham Kalamış Marina’ya Kemal Sinmez satış ve pazarlama direktörü oldu!
  • 24.09.2013 11:55

Wyndham Kalamış Marina’ya Kemal Sinmez satış ve pazarlama direktörü oldu!

Bünyesinde tam 7 bin 200 otel bulunduran Wyndham Hotel Group’un Türkiye'deki ilk ...

Antalya Gazipaşa’ya 100 milyon euroluk otel yapılacak!
  • 22.11.2012 13:43

Antalya Gazipaşa’ya 100 milyon euroluk otel yapılacak!

Gazipaşa Belediyesi, Pazarcı Mahallesi sınırları içerisinde kalan 5 turizm tesis ...