maritbet girişmaritbet
Almira Otel kapasitesini yüzde 50 artırıyor!

Almira Otel kapasitesini yüzde 50 artırıyor!

Çeyrek asırlık geçmişe sahip Bursa'nın en köklü otellerinden Almira Hotel, yeniden yapılanma kapsamında 3 dönüm olan mevcut arazisini hemen yanındaki arsayı da satın alarak 10 dönüme çıkardı

 

 

Çeyrek asırlık geçmişe sahip Bursa'nın en köklü otellerinden Almira Hotel, yeniden yapılanma kapsamında 3 dönüm olan mevcut arazisini hemen yanındaki arsayı da satın alarak 10 dönüme çıkardı. Mevcut oteli tamamlayıcı bir proje üzerinde çalışan Almira Hotel, yaklaşık 3 yıl içinde ek otel yatırımıyla 220 olan oda sayısını 330'a çıkarmayı hedefliyor. Helikopter pisti projenin detayları arasında bulunuyor. Almira Hotel, Jeotermal Enerji AŞ ile imzaladığı protokol kapsamında termal suyunu 2 kilometre kadar bir uzaklıktan getirip otele bağlattı.

Bursa'nın sanayideki duruşunu turizmde de göstereceğine dair duyduğu inancı dile getiren Almira Hotel Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ersin Yazıcı, bu alanda yürütülen projelerin kentin cazibesini artırdığını söyledi.

Almira Hotel olarak kent dinamikleri tarafından yürütülen hedefler doğrultusunda yatırımlarını yeniden şekillendirdiklerini belirten Yazıcı, "3 dönüm olan mevcut arazimizi otelin hemen yanındaki arsayı da alarak 10 dönüme çıkardık.

Mevcut otelimizi tamamlayıcı bir proje üzerinde çalışıyoruz. 3 yıl içinde tamamlamayı hedeflediğimiz ek otel yatırımımızla 220 olan oda sayımızı 330'a çıkaracağız. Bina kat sayısı mevcut otelimizle aynı kalacak. Helikopter pisti projemizin detaylan arasında yer alıyor. SPA ve toplantı salonlarını otelin arka tarafında aynı yerde toplamayı düşünüyoruz.

750 bin TL'lik termal proje

Yazıcı, son yıllardaki bir diğer önemli yatırımlarınınsa Bursa İl Özel İdaresi'ne bağlı Jeotermal Enerji AŞ ile imzaladıkları protokol olduğunu vurguladı. 16 aylık çalışmaları sonucunda termal suyu 2 kilometre uzaklıktan getirerek otellerine bağlatmanın haklı gururunu taşıdıklarını kaydeden Yazıcı; gelişen kongre, kış ve iş turizmi ile birlikte termal turizm adına atılan bu imzayla turizm çeşitliliğinin artacağı öngörüsünde bulundu. Suyun bir kısmını SPA'da kullanacaklarını, diğer kısmını ise otelin doğalgazla ısıtılan bölümüne yönlendirerek' yüzde SÖ enerji tasarrufu sağlayacaklarını anlatan Yazıcı, toplam 750 bin TL yatırım bedeline sahip proje kapsamında SPA alanını bin metrekareden bin 900 metrekareye çıkaracaklarını dile getirdi. Yazıcı, erelde konaklayan iş adamlarına aynı zamanda termal hizmeti vermek istediklerini söyledi.

Gülay Soydan Pehlevan/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Recep Altepe ‘En iyi belediyecilik örneğini Bursa gösterdi’
  • 19.02.2014 13:43

Recep Altepe ‘En iyi belediyecilik örneğini Bursa gösterdi’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Fan Club Derneği’nin topla ...

Almira Otel kapasitesini yüzde 50 artırıyor!
  • 04.12.2012 11:52

Almira Otel kapasitesini yüzde 50 artırıyor!

Çeyrek asırlık geçmişe sahip Bursa'nın en köklü otellerinden Almira Hotel, yenid ...