maritbet girişmaritbet
TOKİ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin temelini atıyor

TOKİ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin temelini atıyor

TOKİ Başkent’e inşa edilecek 40 bin öğrenci kapasiteli üniversitenin temeli atılıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yükseköğrenimin altyapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüttüğü çalışmalara hız verdi. 14 üniversite projesini uygulamaya koyan TOKİ, uluslararası bir bilim merkezine dönüşecek, 40 bin öğrenci kapasiteli olması planlanan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin ihalesini tamamlayarak yüklenici firma ile sözleşme imzaladı. 

TOKİ, eğitime destek amacıyla okullar, kütüphaneler, spor salonları, yurtlar, pansiyonlar, sevgi evleri, engelsiz yaşam merkezleri inşa ediyor. Sağlık alanında ise hastaneler ve sağlık ocakları yapıyor. İdare, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının temini amacıyla da Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğinde 56 bin 517 öğrenci kapasiteli 163 yurt ve pansiyon projesi uyguladı. 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin temeli atılıyor 

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Esenboğa Havalimanı'na yaklaşık 4,5 kilometre mesafede kurulacak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüsü Selçuklu Mimarisinde tasarlandı. Fen, sağlık ve sosyal bilimler alanında güçlü bir araştırma üniversitesi olacak şekilde yapılandırılacak üniversitede toplamda 12 fakültenin kurulması planlanıyor. Kampüste ilk aşamada, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Doğa ve Mühendislik Fakültesi, laboratuvarlar binası ve teknik bina gibi yapıların ihalesi gerçekleştirildi. 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin yeni kampüsü 3 bin 500 dönüm alan üzerine inşa edilecek. Kampüs arazisinde bin 500 dönüm yapılaşma için ayrıldı. Bu alanda, üniversitenin akademik ve idari birimleri bulunacak. Kalan arazi ise “gelişme bölgeleri, rekreasyon alanları, sosyal yaşam ve ormanlık bölgeler” olarak değerlendirilecek. Kampüs sınırları içerisinde, ormanlaştırılacak alanlar için yaklaşık 450 dönüm ayrıldı. 

Öğrencilere modern kampüs, yurt ve pansiyon

TOKİ, yükseköğrenimin modern şartlarda yapılması amacıyla protokoller kapsamında; Batman, Bartın, Yozgat Bozok, Celal Bayar, Gazi (2 adet), Giresun, Hakkari, Kırşehir Ahi Evran, Konya Necmettin Erbakan, Şırnak, Tunceli, Zonguldak Bülent Ecevit ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinin inşaat uygulamalarını yürütüyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, Mayıs'ta 5 bin 899 konut teslim etti
  • 13.06.2025 11:33

TOKİ, Mayıs'ta 5 bin 899 konut teslim etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

TOKİ, 41 ilde 310 arsayı açık artırmayla satacak
  • 04.06.2025 15:32

TOKİ, 41 ilde 310 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, 41 ilde toplam 2 milyon 792 bin 830 metrekare büyüklüğünde 310 arsayı satı ...

Kahramanmaraş Tarihi Kapalı Çarşı'da inşa ve ihya çalışmaları sürüyor
  • 28.05.2025 13:37

Kahramanmaraş Tarihi Kapalı Çarşı'da inşa ve ihya çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş’ın simgelerinden Tarihi Kapalı Çarşı da 6 Şubat depremlerinde ağır ...

Şahinbey'de 714 sosyal konutun teslimatı başladı
  • 16.05.2025 17:14

Şahinbey'de 714 sosyal konutun teslimatı başladı

Gaziantep Şahinbey Burçkarakuyu Mahallesi'nde yapımına başlanan 714 sosyal konut ...

Bakan Kurum: "Beklenen depreme, özlenen dönüşümle cevap vermek durumundayız"
  • 08.05.2025 16:38

Bakan Kurum: "Beklenen depreme, özlenen dönüşümle cevap vermek durumundayız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valiliği’nde ...

Emlak Konut GYO işritaki EPP’den Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi!
  • 22.04.2025 17:00

Emlak Konut GYO işritaki EPP’den Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi!

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi 2025 yılında detaylar belli oldu. Son dakika ...