maritbet girişmaritbet
TOKİ Yeni Hasankeyf'e inşa edilecek konutlar için talep bekliyor

TOKİ Yeni Hasankeyf'e inşa edilecek konutlar için talep bekliyor

Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak olan Batman'ın Hasankeyf ilçesi için oluşturulan yeni yerleşim alanına kamu binalarının taşınma işlemi sürüyor

Yeni Hasankeyf'e yerleşme konusunda endişeleri bulunan ilçe sakinleri ise kamu kurumlarındaki işleri DSİ'nin sağladığı ücretsiz servislerle yeni yerleşim yerine giderek gerçekleştiriyor. Hasankeyf'in yaklaşık 3 kilometre uzaklığında oluşturulan yeni yerleşim yeri hakkında AA muhabirine değerlendirmede bulunan Kaymakam Temel Ayça, kaymakamlık ve bağlı birimlerinin yaklaşık 3 aydır ilçenin yeni yerleşkesinde hizmet verdiğini söyledi. Taşınma işleminin uzun zaman alan bir süreç olduğuna vurgu yapan Ayça, şöyle dedi: "Şimdiye kadar çok ciddi bir problemle karşılaşmadık. Vatandaşımız henüz alışma aşamasında, ulaşım noktasında biraz endişeleri vardı. Bu konuda DSİ'nin sağladığı servis sayesinde vatandaşlarımız herhangi ek ücret ödemeden eski Hasankeyf yerleşim alanından buraya rahatlıkla gelebilmektedir. Vatandaşlarımız bu anlamda ek bir maliyete katlanmak zorunda kalmayacaklar, istedikleri zaman ücretsiz bir şekilde buraya ulaşabileceklerdir. Bu ayın sonuna kadar İlçe Jandarma Komutanlığı hariç bütün kamu binaları yeni Hasankeyf yerleşim alanına taşınmış olacak." Yeni yerleşim yerine taşınma konusunda kamulaştırma ile ilgili sorunların tam anlamıyla giderilmediğini kaydeden Ayça, "Kamulaştırma sorununun çözülmesi gerekir. Yakın bir zamanda bu sıkıntının giderileceğini bekliyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların konutları talep etmediği sürece TOKİ'nin herhangi bir işlem yapamadığını dile getiren Kaymakam Ayça, şu görüşleri dile getirdi: "Burada ilk adımı atacak olan vatandaşımızdır. Bakanlıktan aldığımız talimat gereği kaymakamlık bünyesinde bir talep alma ofisi kuruluyor. Vatandaşlarımız buraya gelip istediği konut tipini seçmek durumunda. Ondan sonra TOKİ bu talepleri değrlendirip kaç vatandaşımız 1+1 veya 2+1, kaç tanesi müstakil konut istiyor bunların tespitini yapıp ondan sonra inşaat aşamasına geçecek. Ama şuanda vatandaşımızdan bir talep gelmediği için işlem yapılamamaktadır. O açıdan vatandaşın taşınması konusunda henüz bir ilerleme kat edemedik. Önümüzdeki aylarda bu sorunun çözülmesini bekliyoruz."

Bu arada Hasankeyf Halk Platformu Temsilcisi Şevket Altuğ ise kamu kurumlarının ilçenin yeni yerleşim yerine taşınmasına tepki göstererek, "3 bin nüfuslu bir ilçe yerinde dururken kamu binalarının taşınması dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir durumdur"  ifadesini kullandı.

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor
  • 10.11.2025 10:03

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor

TOKİ tarafından 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği “Yüzyılın Konut Pr ...

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor
  • 06.11.2025 11:45

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor

Ev Sahibi Türkiye sloganıyla TOKİ tarafından gerçekleştirilen 500 bin sosyal kon ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı
  • 03.11.2025 10:35

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Yüzyılın projesinde konutlar işte böyle olacak!
  • 27.10.2025 14:15

Yüzyılın projesinde konutlar işte böyle olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep T ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...