maritbet girişmaritbet
TOKİ Eskişehir Karapınar’da kuralar 18 Temmuz’da çekiliyor!

TOKİ Eskişehir Karapınar’da kuralar 18 Temmuz’da çekiliyor!

Yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanda Odunpazarı Belediyesi olarak Türkiye'nin ilk, Eskişehir'in de kendi içinde ilk olan projesi olan Karapınar Gecekondu Dönüşüm Projesi bir diğer adıyla Karapınar Vadisinde mutlu sona yaklaşıldı. Konutların kuraları 18 Temmuz'da Porsuk Spor Salonu'nda çekilecek

Çöküntü alanı ve dere yatağı içerisindeki gecekondularda yasayan vatandaşların rızaları ile davul zurna eşliğinde yıkılarak anahtar teslimine gelindiğini belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, çok büyük bir aksilik çıkmaması halinde Eylül ayında yine davul zurna eşliğinde konutların verileceğini söyledi. 

TOKİ ve Odunpazarı Belediyesi'nin Karapınar Gecekondu Önleme Projesi kapsamında yıkılan 750 gecekondunun yerine yapılan 1091 konut yüzde 96 oranında tamamlandı. 18 Temmuz 2013 tarihinde Porsuk Spor Salonunda teslimatları sonbaharda yapılacak olan konutların kura çekimleri gerçekleştirilerek hak sahiplerinin daireleri belirlenecek. 

Yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanda Odunpazarı Belediyesi olarak Türkiye'nin ilk Eskişehir'in de kendi içinde ilk olan projesi olan Karapınar Gecekondu Dönüşüm Projesi bir diğer adıyla Karapınar Projesi Vadisinde mutlu sona yaklaşıldı. 

Eylül'de teslim 

Çöküntü alanı ve dere yatağı içerisindeki gecekondularda yaşayan vatandaşların rızaları ile davul zurna eşliğinde yıkılarak bugün anahtar teslimine gelindiğini belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, çok büyük bir aksilik çıkmaması halinde Eylül ayında yine davul zurna eşliğinde hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. 

'Geçmişte gece kondu yıkımlarının nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama biz burada gecekondu sahipleri ile anlaşarak onların her birinin rızasını alarak güle oynaya, halay çekerek davullu zurnalı yıkım gerçekleştirdik' diyen Sakallı şöyle konuştu: "Eski Türkiye'de böyle idi. Biz bunlar eski Türkiye'de kalsın dedik. Türkiye'de nadiren olan Eskişehir'de de ilk defa halaylar çekerek gecekondu yıkımı gerçekleştirdik. O günden bugüne geldiğimizde yaklaşık 750 gecekondunun sahibi olan bin kadar vatandaşımızla anlaşarak bu çalışmayı gerçekleştirdik. 1536 civarında konut yapıyoruz. İçerisinde okullar, sağlık ocakları, camiler, AVM, Kültür ve Kongre Merkezleri, otel ve rekreasyon yapılacak alanları, kapalı ve açık oto parklar, hobi bahçeleri, spor aktivitelerinin yapılacağı spor merkezleri yapılacak. Bakıldığında burada sadece konut yapılmıyor. Burası bir yaşam merkezi olacak. Bu bölgedeki toplam alanın yarısı yeşil alanlardan meydana geliyor. Kişi basma düşen yeşil alan 30 metre kare. Bu rakam Avrupa standartlarının üzerinde bir rakam." 

150 daire ihaleye çıkarılacak 

"18 Temmuz Perşembe günü Karapınar Vadisi Gecekondu Dönüşüm Bölgesinde hak sahibi olan 950 hemşerilerimiz, vatandaşlarımız 1091 konut içerisinden hangi konut kendilerinin olacak bunun için kura çekecekler. Ben hak sahibi yakınlarını ve Eskişehirlileri 18 Temmuz günü yapılacak olan kura çekim törenine davet ediyorum" diyen Başkan Burhan Sakallı, ikinci etabında ihalesinin yapıldığını söyledi. 

İkinci etap ihalesi yapıldı 

Karapınar Vadisi Gecekondu Dönüşüm Bölgesinde toplam 1536 adet konut yapılacağını, şu anda yapımı devam eden 1091 konut olduğunu, 450 daha konut daha yapılacağını da vurgulayan Sakallı sözlerine şöyle devam etti: "TOKİ'de bizim isteklerimiz taleplerimiz üzerine ikinci etap yapılacak olan konutların ihalesini yaptı. Yaklaşık 450 adet daha konut yapılacak. Yamaç konutları dediğimiz ikinci etap yapılacak konutların bir kısmının ihalesi yapıldı. Eskişehirli bir müteahhit firma olan Ilgazlar İnşaat'tın kazanmış. TOKİ ilk kez Eskişehir de bugüne kadar yapmış olduğu toplu konut ihalesinde bir Eskişehirli firmaya iş verdi. Bundan mutluluk duyduğumu bizzat belirtmek istiyorum. Biz 10 yıldır yapılan toplu konut projelerinin içerisinde bir Eskişehirli firmanın olmamasından yakmıyorduk. İkinci etap konutların yapımı için Eskişehirli müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki günlerde yeni konutların yapımı için düğmeye basılacak. Bir taraftan vatandaşlar evlerinin kurasını çekecek, bir taraftan da ikinci etabın temeli atılacak. Bir taraftan vatandaşlar yeni evlerine taşınacak bir taraftan da diğer kalan gecekonduların yıkımlarını yapacağız. Teras evlerin temeli atılacak."

Sadi SEDA/Eskişehir Anadolu

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

 Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı
  • 13.02.2024 15:27

Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de yıkılan r ...

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak
  • 22.12.2023 18:51

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 d ...