maritbet girişmaritbet
TOKİ'den medya mensupları hangi şartlar altında konut alabilecek?

TOKİ'den medya mensupları hangi şartlar altında konut alabilecek?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü arasında İstanbul Kayabaşı 19. Bölge’de inşa edilecek konutlardan 300’ünün müdürlük ve medya mensuplarına satışı için protokol imzalandı. Protokolle medya mensuplarının hangi şartlar altında konut alabileceği belirlendi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İLE Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü arasında İstanbul Kayabaşı 19. Bölge'de inşa edilecek konutlardan 300'ünün müdürlük ve medya mensuplarına satışı için protokol imzalandı. Protokolle medya mensuplarının hangi şartlar altında konut alabileceği belirlendi.

Üzerinde anlaşmaya varılan protokol maddeleri şöyle:

İSTANBUL KAYABAŞI (19.BÖLGE) PROJESİ KAPSAMINDA İNŞAA EDİLECEK KONUTLARIN ÜRETİM VE SATIŞINA İLİŞKİN PROTOKOL

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (bu Protokolde kısaca TOKİ olarak anılacaktır) ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü (bu Protokolde kısaca MÜDÜRLÜK olarak anılacaktır) arasında, MÜDÜRLÜK mensupları ile medya mensuplarının konut ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik, 2985 Sayılı Toplu Konut Kanunu uyarınca TOKİ- MÜDÜRLÜK işbirliği çerçevesinde konut üretimi ve satışı amacı ile işbu Protokol tanzim edilmiştir.

MADDE 1 :

Taraflar, TOKİ mülkiyetindeki İstanbul İli, Küçükçekmece ilçesi, Kayabaşı Mevkiinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen toplam 300 adet konutun TOKİ tarafından yaptırılması; MÜDÜRLÜK tarafından bu konutların “kendisine, eşine veya on sekiz yaşından küçük çocuklarına ait meskeni bulunmadığını” beyan eden ve “Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapan” MÜDÜRLÜK mensupları ile medya mensuplarına satışını teminen, talep organizasyonu gerçekleştirilmesi hususunda mutabakata varmışlardır.

MADDE 2 :

TOKİ mülkiyetindeki İstanbul İli, Küçükçekmece ilçesi, Kayabaşı Mevkiinde yer alan arsalar üzerinde; 300 adet konut + genel ve ada içi altyapı inşaatları tüm finansmanı TOKİ tarafından karşılanarak inşa ettirilecektir.

MADDE 3 :

Konut satış fiyatları çerçevesinde konutların satışını teminen; Protokolün 1'nci maddesinde aranılan şartları taşıyan kişilerden; MÜDÜRLÜK tarafından talep toplanarak 300 adet konuta ait hak sahipleri listesi, 07/06/2013 tarihine kadar TOKİ'ye bildirilecektir.
Hak sahipleri listesinin bildiriminin ardından, 12/06/2013 – 19/06/2013 tarihleri arasında, hak sahipleri ile Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanacaktır.
Aylık taksitler ve borç bakiyesi, sözleşme imzalanmasını takip eden ay başlayacak olup, vade boyunca her yıl Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki altı aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı doğrultusunda arttırılacaktır.
İlk dönemsel artış Temmuz 2013 itibari ile yapılacaktır.

MADDE 4 :

TOKİ tarafından konutlar, iskan ruhsatları alındıktan ve geçici kabul işlemleri tamamlandıktan sonra konut hak sahiplerine teslim edilecektir.
Teslim aşamasında, TOKİ tarafından teslim programı yapılarak, MÜDÜRLÜK' e bildirilecek ve MÜDÜRLÜK hak sahiplerini bilgilendirecektir.
Hak sahipleri, teslim programı çerçevesinde, kendilerine bildirilen tarihte konutu teslim almakla yükümlüdür.
Konutlara ilişkin aidat, ortak gider, ısınma, vb. giderleri konutların teslim edildiği ay itibari ile başlamakta olup, teslim programı çerçevesinde belirtilmiş olan teslim tarihleri baz alınarak, konutların teslim alınıp alnmamasına bakılmaksızın, bu bedeller hak sahipleri tarafından ödenmeye başlanacaktır.
Ayrıca, konutlara ilişkin emlek vergisi ödemeleri de yine hak sahiplerine ait olmakla braber, bu bedller TOKİ tarafından ödenecek ve hak sahiplerinden mahsup edilecektir.

MADDE 5 :

MÜDÜRLÜK tarafından satılamayan konutlar, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi şartlarının yerine getirilmemesi sebebiyle feshedilen veya konut alıcısının kendi iradesi sonucu iade edilen konutlar, TOKİ tarafından stoka alınarak kendi satış sistemi çerçevesinde yeniden satılacaktır.

MADDE 6:

Gerçekleştirilecek konutların yönetim planlarının hazırlanması ve uygulanması TOKİ yükümlülüğünde olacaktır.

MADDE 7:

Konutların inşaatı sırasında zemin durumu, proje tadilatı veya uygulama anında oluşabilecek teknik gerekçelerden dolayı; Blokların yerlerinde ve yönlerinde yapılması zorunlu olan her türlü değişiklikler TOKİ tarafından yapılabilir. Bu değişikliklerden etkilenen bloklarda yer alan konutlarda oluşacak şerefiye bedeli farklılıkları, TOKİ tarafından yeni duruma göre belirlenerek konut hak sahiplerine şerefiye puanları doğrultusunda yansıtılacaktır. Bu uygulama nedeniyle MÜDÜRLÜK veya konut hak sahipleri herhangi bir hak talebinde bulunamaz.

MADDE 8:

TOKİ, İşbu Protokolü tek taraflı olarak feshetme yetkisine sahiptir.

MADDE 9 :

İşbu Protokolün uygulanmasında doğabilecek sorunların öncelikle taraflarca anlaşma suretiyle giderilmesi esas olup, anlaşma sağlanamaması halinde ANKARA Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

MADDE 10:

İşbu Protokolde hüküm bulunmayan hususlarla, taraflarca mutabakat sağlanan ek ve değişiklikler konusunda Ek Protokol'ler düzenlenebilir.

MADDE 11:

İşbu Protokolün 3 üncü maddesinde yer alan yükümlülükler MÜDÜRLÜK tarafından yerine getirildikten sonra iş bu Protokol yürürlüğe girecek, aksi takdirde geçersiz sayılacaktır.

MADDE 12:

(12) Oniki maddeden ibaret iş bu Protokol iki nüsha olarak ..... /… /2013 tarihinde imzalanmıştır.
Ek: Satış Fiyatları listesi

TARAFLAR
BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Mehmet ATALAY
Genel Müdür

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI
Ahmet Haluk KARABEL
Başkan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

 Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı
  • 13.02.2024 15:27

Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de yıkılan r ...

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak
  • 22.12.2023 18:51

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 d ...