maritbet girişmaritbet
TOKİ’den Kütahya’ya 2 milyar TL’lik yatırım!

TOKİ’den Kütahya’ya 2 milyar TL’lik yatırım!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Kütahya’nın İnköy ilçesinde yapımı yüzde 95 seviyesine gelen 627 konutluk projenin şantiyesinde incelemelerde bulundu.

İnsanların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurup ve onlarca konut projesini hayata geçirdiklerini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Her geçen gün değişen ve gelişen ilimiz Kütahya'da bugüne kadar 10 bin 569 konutun yapımına başladık. Bu konutlarımızın 8 bin 993 âdetinin inşasını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Sağlık alanında toplamda üç hastane ve iki sağlık ocağı inşa ettik. İdare olarak Kütahya'ya iki milyar 50 milyon TL'lik yatırım yaptık” açıklamasında bulundu.

Yatay ve yerel mimari ile mahalle kültürü canlanıyor

Yeni şehirleri inşa ederken bir medeniyet algısını, geleneği ve yerel olanı  konut üretimine yansıttıklarını belirten Turan, Kütahya İnköy ilçesinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen konutların, yerel ve yatay mimari inşa edildiğini söyledi. Projenin tamamlanması yeni bir mahallenin ve yaşam alanının oluşacağını belirten Turan, “TOKİ olarak artık, sosyal ihtiyaçlara cevap verecek, mahalle kültürünün oluşmasına imkân tanıyan projeler üretiyoruz. Temel üretim disiplinlerimizin bir diğerin ise “Mutlak Kalite” yaklaşımıdır. Kalitesi ve nitelikleri artırılmış sosyal konut üretimi idaremizin öncelik sıralamasında birinci sıradadır. Kalite kavramını, TOKİ olarak 2023 vizyonuna ulaşabilmemizin temel koşulu olarak kabul ediyoruz” dedi.

Ev varsa iş de geliyor

İdarenin inşa ettiği projeler ile yeni istihdam alanı ve yeni iş olanakları oluşturduğunu belirten Turan, “Bu istihdam alanlarının oluşması ile büyükşehirlere göçün önüne geçiliyor.  Kütahya ilimizde konut inşa ederken ihtiyaç duyulan sosyal donatıları da inşa ediyoruz.  Bugüne kadar, 24 cami, 2 Kamu Hizmet Binası, 4 Pansiyon ayrıca, ekonominin canlanması için 18 Ticaret Merkezi inşa ettik” sözlerini kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor
  • 19.12.2025 11:27

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor

TOKİ 89 konut ve 442 iş yerini açık artırma ile satışa çıkarıyor. ...

Edirne Keşan'da 156 sosyal konut teslim ediliyor
  • 16.12.2025 17:18

Edirne Keşan'da 156 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, Edirne Keşan Yenimuhacir Mahallesi'nde inşaatını bitirdiği konutları hak s ...

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor
  • 16.12.2025 16:49

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor

İstanbul Başakşehir’de 40 konut için yapılacak müzayede 23 Aralık tarihinde TOKİ ...

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor
  • 15.12.2025 17:07

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor

TOKİ tarafından Bolu Merkez Büyük Sanayi Sitesi'ndeki 988 dükkân tamamlandı. ...

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu
  • 12.12.2025 18:11

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu

TOKİ tarafından Bursa Orhangazi Arapzade Mahallesi'nde yapımına başlanan 168 sos ...

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor
  • 10.12.2025 11:41

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor

TOKİ, 25 Aralık 2025 tarihinde açık artırma yöntemiyle 252 arsa satacak. ...