maritbet girişmaritbet
TOKİ'den Karabük'e 700 konut

TOKİ'den Karabük'e 700 konut

TOKİ Başkanı Turan: Karabük'te yapımına başladığımız 700 konutumuz hızla yükseliyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Karabük'te yapımına başladıkları 700 konutun hızla yükseldiğini belirtti. Turan, TOKİ tarafından Karabük merkez Soğuksu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında yapımına başladıkları 700 konutun, örnek bir proje olduğunu bildirdi.

TOKİ KARABÜK KONUTLARI

"Karabük'te yapımına başladığımız 700 konutumuz hızla yükseliyor" ifadesini kullanan Turan, Karabük Kentsel Dönüşüm Projesinin çevre düzenlemeleriyle sosyal donatılarıyla sosyal ihtiyaçlara da yanıt vereceğini, projede, çocuklar, kadınlar, erkekler, tüm nüfus profillerine dönük sosyal ihtiyaçları düşündüklerini kaydetti.

HEDEF 6,5 MİLYON KONUTUN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

Kentsel dönüşümde önceliklerinin Türkiye'nin deprem haritası olduğunu vurgulayan Turan, "Deprem gerçeğinin oluşturduğu risk, nüfus artışı ve hızlı kentleşme Türkiye'nin üzerinde önemli bir baskı oluşturuyor. TOKİ olarak, deprem kuşaklarına göre kapsamlı bir kentsel dönüşüm programı hazırlandık. Bu çalışmamızda deprem riski yüksek şehirlerimizin barındırdığı tehlikeyi esas alarak, Kentsel Dönüşümde önceliğimizi deprem kuşakları olarak tespit ettik ve kentsel dönüşüm çalışmalarını devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

TOKİ KARABÜK KONUTLARI

Turan, 2023 yılına kadar yaklaşık 6,5 milyon konutun dönüştürülmesinin hedeflendiğini aktararak, şunları kaydetti: "Sürdürülebilir, planlı, çevre kalitesini, yapı kalitesini, verimliliği ve sonuçta insanın yaşam kalitesini artıracak bu projeler ayna zamanda şehirlerin tarihi, kültürü ve doğal çevresini de titizlikle koruyarak ve geliştirerek sürdürülecektir. Şu anda kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışması yürütmekteyiz. Şimdiye kadar 144 proje bitirilmiştir. Yaklaşık 70 bin konut tamamlanmıştır. Projelerimiz devam etmektedir. Toplamda kentsel dönüşüm kapsamında biten ve devam eden konut sayısı 296 bindir." Sadece barınma amaçlı projeler yapmadıklarını, her şehrin ayrı bir dokusu olduğunu vurgulayan Turan, geleneklerine uygun modern şehirler kurmak istediklerini, esnafla vatandaşların bir arada yaşadığı, caddesi, meydanları, kültürleri olan mahalleleri, yeni yaşam alanlarını oluşturduklarını belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2026 14:06

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, İzmir Seferihisar Camiikebir Mahallesi'nde tamamladığı konutları teslimata ...

Rönesans Holding’den Hollanda’da tarihi işlem
  • 29.01.2026 10:49

Rönesans Holding’den Hollanda’da tarihi işlem

Rönesans Holding’in iştiraki Ballast Nedam Development, Hollanda’nın bugüne kada ...

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı
  • 20.01.2026 12:11

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı

Türkiye genelinde Aralık ayında 254 bin 777, 2025 yılında ise 1 milyon 688 bin 9 ...

Yaşlı dostu konutlar lüks değil, ihtiyaç
  • 20.01.2026 10:33

Yaşlı dostu konutlar lüks değil, ihtiyaç

Türkiye’de ve dünyada yaşam süresinin uzaması, konut politikalarını ve mimari ya ...

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor
  • 16.01.2026 10:42

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...