maritbet girişmaritbet
TOKİ Çeşme Konutları görücüye çıktı

TOKİ Çeşme Konutları görücüye çıktı

800 konutun 75 bin liradan satışa açıldığı Çeşme TOKİ Evleri'ni Mehmet Ergün turan yerinde inceledi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Türkiye'nin her tarafında birbirinden çok farklı, genel mimari normlar gözeten ve yatay mimari konsepti içeren TOKİ binaları göreceksiniz" dedi.

TOKİ tarafından Çeşme Alaçatı'da gerçekleştirilen toplu konut projesinin tanıtım toplantısında konuşan  Turan, piyasa koşullarında ev sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşlara, konut ihtiyaçlarını karşılamaları konusunda yıllardır "bir dost eli" yaklaşımıyla hizmet ettiklerini anlattı.

81 ilde vatandaşların talep ve beklentilerine yanıt verebilmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını, 2014'te yeni bir yol haritası çizdiklerini ve az katlı konut üretimini esas alan yatay mimari yaklaşımıyla üretim yapmaya başladıklarını ifade eden Turan, niteliği artırılmış sosyal konut üretiminde mutlak kalite prensibinin TOKİ için ön koşul olduğunu kaydetti.

Özel sektörün yürüttüğü pek çok projeye esin kaynağı olmanın gururunu yaşadıklarını, TOKİ ekiplerinin iki yıldır ülkenin mimar, mühendis ve sosyologlarla son derece kapsamlı analizler yaptığını ve fizibilite oluşturduğunu aktaran Turan, şöyle devam etti:

"Şehirlerimizin nüfus profillerinden genişleme kapasitelerine, farklı toplum katmanlarına kadar onlarca sosyal ve demografik veriyi, yörelerimizdeki mimari geleneklerle buluşturduk ve sosyal konut üretiminde öncü olan, şehirlerimize de değer katan modeller ortaya çıkardık. Şehre değer kattık. Anadolu şehirlerimize sadece konut üretimiyle bile elbette bir değer katıyoruz fakat daha nitelikli, tüm sosyal imkanları, sosyal donatı alanları düşünülmüş, insanların sadece barınacağı değil, aynı zamanda gezinti yapabileceği, komşusuyla zaman geçirebileceği, esnafıyla dertleşebileceği ve ayrıca mimari açıdan estetik arayışları da barındıran bir proje hayata geçirdiğinizde, o bölge için model yaratmış oluyorsunuz. Bu sayede üretimde bir standart ortaya koymaya çalışıyoruz. Artık TOKİ'nin yaptığı her proje, o bölge ve şehre bir kazanım olacak."

Hedefimiz, 2023 yılında 1,2 milyon konut

TOKİ Başkanı Turan, Çeşme konutlarının bir talep toplama projesi olduğuna dikkati çekerek, alt ve orta gelir grubuna hitap eden bu projedeki bin 75 konuttan 800'e yakınının "2+1" dairelerden oluştuğunu anımsattı.

Bu dairelerin hak sahiplerinin belirlendiğini aktaran Turan, "Çeşme'deki konutlara sahip olan vatandaşlar 3 bin 200 liranın altında hane gelirine sahip. Hiç konut sahibi değiller, Çeşme'de 5 yıldır ikamet ediyorlar ve Çeşme nüfusuna kayıtlılar" dedi.

Ergün Turan, şehirlerin mimari özelliklerine uygun konut yapmalarının ardından TOKİ'den büyük beklentiler oluştuğunu dile getirerek, "Şimdi bunun yansımalarını Anadolu'da birçok yerde görüyoruz. Bu eserler, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Biz de bunları görünce çok mutlu ve motive oluyoruz. Buna benzer projeler, Nevşehir Ürgüp'te başladı. Çeşme, Çankırı, Gaziantep ve Urfa'da da buna benzer örnekleri şu anda inşa ediyoruz. Türkiye'nin her tarafında birbirinden çok farklı, genel mimari normlar gözeten ve yatay mimari konsepti içeren TOKİ binaları göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Anadolu'da farklı mimari tarzda projeler üretmenin kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu belirten Turan, bu projelerin aynı zamanda o bölgeler için bir model teşkil edeceğini, şehirlerin güzelleşmesinde bir kazanım olmaya başladığını kaydetti. Turan, TOKİ'nin 2023'e kadar 1,2 milyon konut hedeflediklerini söyledi.

Toplantının ardından Turan ile AK Parti Manisa milletvekili Recai Berber ve beraberindekiler yapımı süren konutları gezdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'nin İzmir projesinde son durum
  • 14.03.2018 14:48

TOKİ'nin İzmir projesinde son durum

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İzmir Çeşme'de inşa edilen kon ...

TOKİ Çeşme Alaçatı Konutları satışa çıktı!
  • 24.02.2017 15:29

TOKİ Çeşme Alaçatı Konutları satışa çıktı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, TOKİ'nin Çeşme Alaçatı'da yaptığı ...

TOKİ'nin Çeşme konutlarına yoğun ilgi!
  • 25.01.2016 10:18

TOKİ'nin Çeşme konutlarına yoğun ilgi!

Başbakanlık Toplu konut İdaresi’nin (TOKİ) İzmir Çeşme Sosyal Konut Projesi’nin ...

TOKİ Çeşme Konutları görücüye çıktı
  • 19.12.2015 15:26

TOKİ Çeşme Konutları görücüye çıktı

800 konutun 75 bin liradan satışa açıldığı Çeşme TOKİ Evleri'ni Mehmet Ergün tur ...

'Uşak'taki dönüşüm en geniş kapsamlı projelerden biri'
  • 19.12.2015 11:46

'Uşak'taki dönüşüm en geniş kapsamlı projelerden biri'

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Uşak'ta hayata geçirilen 400 milyon liralık ken ...

TOKİ'nin Çeşme'de yapacağı konutlara onay çıktı
  • 15.07.2014 11:58

TOKİ'nin Çeşme'de yapacağı konutlara onay çıktı

AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, Çeşme'de Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ...