maritbet girişmaritbet
TOKİ Altndağ Başpınar kuraları çekilde

TOKİ Altndağ Başpınar kuraları çekilde

Altındağ Belediyesi, Altındağlı vatandaşları ev sahibi yapmayı sürdürüyor

Başpınar Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarında kura sevinci yaşandı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin katıldığı kura töreninde tam 101 aile, yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Altındağlı vatandaşlar, Hüseyin Gazi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimiyle, yepyeni ve modern bir hayata adım attı. Kura çekiminde büyük heyecan yaşayan hak sahiplerinden bazıları kurayı kendisi çekerken, bazıları ise kısmetini çocuklarının ve torunlarının elinde aradı.

101 aile yepyeni bir hayat “merhaba” diyecek

300'den fazla gecekondunun yıkıldığı alana inşa edilen Başpınar Mahallesi Toplu Konutları tamamlandı. Yaklaşık 24 bin metrekarelik alan üzerine kurulan toplu konutlar,  5 blok ve 474 daireden oluşuyor.  Noter huzurunda gerçekleşen kura çekiminde,  3+1 daireler sahiplerini buldu.  

Vatandaşa kolaylık sağlandı

Başkan Tiryaki yaptığı konuşmada, Altındağlı vatandaşların modern yaşam alanlarına kavuşması için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Başpınar Mahallesi'nin giderek değer kazandığını söyleyen Tiryaki, Altındağ'da dönüşümün devam edeceği müjdesini de verdi. Başkan Tiryaki “Tapusu olmayan Altındağlı vatandaşlara her türlü kolaylığı sağladık. Yıllardır kangren olan Altındağ'daki mülkiyet sorununu ortadan kaldırdık. Şimdi evleri teslim ediyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 “Biz hizmeti Veysel Tiryaki sayesinde gördük.”

Yeni evinin kurasını çeken Halime Balaban, yıllardır hayal ettiği eve kavuştuğunu dile getirerek “Başkanımızdan Allah razı olsun. Bizden desteğini esirgemedi.” dedi.  Altındağ'ın giderek geliştiğini ifade eden Balaban, bu sayede çocukların daha sağlıklı ortamlarda büyüyeceğinin de altını çizdi.
 
Bir diğer mahalle sakini Durmuş Ali Doğan ise TOKİ projelerinin bölgeye değer kattığını söyledi. Geçmişte Başpınar'da tek bir çivi bile çakılmadığına işaret eden Doğan, “Biz hizmeti Veysel Tiryaki sayesinde gördük. Başpınar Mahallesi değer gördü, hizmet gördü. Veysel Tiryaki ile uzun süre rafa kaldırılan bir proje tamamlandı. Gecekondudan kurtulduk, yeni evimize kavuştuk. Çok teşekkür ederiz.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor
  • 19.12.2025 11:27

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor

TOKİ 89 konut ve 442 iş yerini açık artırma ile satışa çıkarıyor. ...

Edirne Keşan'da 156 sosyal konut teslim ediliyor
  • 16.12.2025 17:18

Edirne Keşan'da 156 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, Edirne Keşan Yenimuhacir Mahallesi'nde inşaatını bitirdiği konutları hak s ...

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor
  • 16.12.2025 16:49

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor

İstanbul Başakşehir’de 40 konut için yapılacak müzayede 23 Aralık tarihinde TOKİ ...

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor
  • 15.12.2025 17:07

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor

TOKİ tarafından Bolu Merkez Büyük Sanayi Sitesi'ndeki 988 dükkân tamamlandı. ...

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu
  • 12.12.2025 18:11

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu

TOKİ tarafından Bursa Orhangazi Arapzade Mahallesi'nde yapımına başlanan 168 sos ...

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor
  • 10.12.2025 11:41

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor

TOKİ, 25 Aralık 2025 tarihinde açık artırma yöntemiyle 252 arsa satacak. ...