maritbet girişmaritbet
Dilovası'na TOKİ temelleri atıldı

Dilovası'na TOKİ temelleri atıldı

TOKİ imzası taşıyan Kocaeli'de yapılacak olan 915 konutun temel atma töreni bugün gerçekleştirildi.

Dilovası Köseler Mahallesi'ne yapılan TOKİ konutlarının 1. Etabının temeli bugün atıldı. Projenin içerisinde 1 ticaret merkezi, 2 sosyal tesis, 1 mescit, 1 kapalı otopark ve 6 dükkânın yer alıyor.

Törende ilk olarak Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar bir konuşma yaptı. Başkan Toltar, “Halkımıza verdiğimiz vaatleri birer birer yerine getiriyoruz. 915 TOKİ konut ile insanların barınma ihtiyacını karşılayacağız. Modern ve kaliteli inşaatlarla burası bir yaşam merkezi haline gelecek. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

‘TOKİ bir şehir kültürü oluşturacak' 

Belediye Başkanı'nın ardından söz alan Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, “Ülkemizde hızlı bir kentleşme ve nüfus artışı var. Geleceğe umutla bakıyoruz. Çevremizi koruyarak ve sanayileşmeyi de çevreye duyarlı bir biçimde olmasını istiyoruz. Bu proje konut kültürü oluşmasını sağlayacak. TOKİ bir şehir kültürü oluşturacaktır. Bu güzel yerde TOKİ önemli bir projeyi hayata geçiyor. Burada Gebze'deki Mutlukent'i görüyorum” diye konuştu.
 

‘Hizmet anlayışımız insanı yaşatmak'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hizmet anlayışımız insanı yaşatmak üzerine kurulmuş. Bu proje ile bu sağlıklı yaşamı en güzel şekilde temin edeceğiz. Burada ikamet edenler işlerine bisiklet binerek gidecek. Dilderesi'nde de 2017 yılında balık tutacağız. Sanayicilerle birlikte Eynerce Kavşağı'nı yapıyoruz. 206 yılı sonuna kadar doğalgazı da yapacağız. Bu yaşam alanının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Hedef yükseldi

Konuşma yapan bir diğer isim TOKİ Başkanı Ergün Turan oldu. Turan, “915 konut ile vatandaşlarımız daha iyi yaşayacak. 2023 yılına kadar 1 milyon konut hedefimiz vardı. Ancak başbakanın yeni verdiği hedefe göre 1 milyon 200 bine çıkardı. Alt ve orta gelir grubuna ait konutlar yapıyoruz. Bu 1 milyon 200 bin konutta emeklilere yüzde 25 pay ayırıyoruz. 2016 yılında 60 ile 70 bin konut yapma hedefimiz var. Kocaeli'nde TOKİ bugüne kadar 16 bin konut yaptık'' dedi.

Teslimler Mayıs 2017'de

Başkan Turan sözlerine şunları ekledi; ''Bunun dışında TOKİ, Gebze Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile bir kentse dönüşüm projemiz devam ediyor. Buradaki projede ciddi bir ekiple çalışıyoruz. Örnek teşkil edecek bir projedir. Alt ve orta gelirli vatandaşlar için bu projeyi yapıyoruz. Üç tipten oluşan 55 blok olacak. Proje içerisine okul da inşa edeceğiz. Bu proje 2017 Mayıs ayında hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bu projeye verdikleri destekten dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye belirtti. Törende son olarak ise Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Modern bir Dilovası'nı inşa edecek bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Daha modern bir Dilovası için adım atıyoruz. AKP iktidar geldiğinde Dilovası hoş şeylerle anılmazdı. Sürekli problemlerle anılırdı.Büyükşehir olduktan sonra Dilovası'nın kaderi değişti. Dilovası'nın alt yapısı baştan sona yenilendi. Eğitimde altyapısı en güçlü Dilovası geliyor. Dilovası'ndaki çocukların iyi bir eğitim alması için zorunlu hale getirdik. Sağlık problemi konusunda çözüm için bir hastane kazandırdık. Farabi'yi araştırma hastanesine dönüştürünce Dilovası Hastanesi ile sürekli işbirliği içerisinde olacak. Eynerce Kavşağı'nı en kısa sürede bitireceğiz. Dilovası'na giriş ve çıkış projesini ihale ettik. Dilovası'na Körfez Geçiş Köprüsü ve Bilişim Vadisi ile anılacak. Çevre konusunda ise daha büyük bir hassasiyet üzerinde duruyoruz. Dilovası artık güzelliklerle anılması için gayret gösteriyoruz. 915 konut alt ve orta gelire hitap edecek.

 
Burada son derece modern bir hayat olacak. Bu bölge OSB'lerin kalbi. Buradaki OSB'lerde yaşayanlar buradan konut alıp burada yaşasınlar. 2017 yılının ikinci yarısının başında burası hayata geçecek. Kocaeli'nde 19 bin yeni konut yapacağız. Gebze'deki askeri kışlayı devraldı. 650 dönümün 350 dönümünü park yapacağız. Diğer alan ise metronun yapılmasındaki saha olarak değerlendireceğiz. Ülke olarak bunları yapacak güçteyiz. Körfez Geçiş Köprüsü Nisan ayında bitecek. En son yerli arabaya kulp bulmaya çalıştılar. Niye gurur duymuyorsunuz. Çakmaymış devşirmeymiş. Sizin kafanız çakma. Bu ülke milli arabasını yapacak. 2020 yılında dünya yollarında bir yerli markamız olacak. 2016 yılından 30-40 araç üretecek testler yapacağız. Ardından seri üretime geçeceğiz. Eğer bu ülkeye inanmazsanız yerli araba, yerli füze, yerli uçak olmaz” diyerek sözlerini tamamladı ve ardından 915 konutun temeli atıldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

 Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı
  • 13.02.2024 15:27

Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de yıkılan r ...

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak
  • 22.12.2023 18:51

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 d ...