maritbet girişmaritbet
Antalya’da arazi yokluğundan turizm çalışanlarına toplu konut projesi yapılamıyor!

Antalya’da arazi yokluğundan turizm çalışanlarına toplu konut projesi yapılamıyor!

Antalya'da turizm sektörü çalışanlarının işyerlerine ortalama 10 kilometre mesafede uygun fiyatla modern altyapılara sahip konut edinmelerini amaçlayan Turizm Çalışanları'na Toplu Konut' projesi arazi engeline takıldı

 

Antalya'da turizm sektörü çalışanlarının işyerlerine ortalama 10 kilometre mesafede uygun fiyatla modern altyapılara sahip konut edinmelerini amaçlayan Turizm Çalışanları'na Toplu Konut' projesi arazi engeline takıldı. TOKİ'nin Antalya ili dahilindeki faal turizm sektörü çalışanlarının faydalanması adına gerçekleştireceği duyurulan projeyi gerçekleştirmesi ve turizm çalışanlarına uygun fiyatla sunabilmesi için kamuya ait araziler bulması gerekiyor. Arazilerle ilgili olarak Antalya Defterdarlığı ile çalışmalar sürdürülüyor. Antalya'da Kemer Alanya yolunun kuzeyi olarak adlandırılan bölgede araziler aranıyor.

TEK ARAZİ KEMER'DE BULUNDU

Şu ana kadar projenin uygulanabileceği tek arazi olarak Kemer'deki Kuzdere Bölgesi'ndeki 80 dekarlıkalan bulunabildi. Bölgenin arazi incelemeleri geçen yıl tamamlandı ve sondaj çalışmaları bitti. Arazinin toplu konut için uygun olduğu kararına varıldı ve Maliye Bakanlığı'ndan TOKİ'ye devir işlemleri sürüyor. İşlemler bittikten sonra Kemer Kaymakamlığı vasıtasıyla ihale aşamasına geçilecek. Kemer'deki tesislerde çalışan personele satılmak üzere bu alana toplu konut yapılacak.

2B ÇALIŞMASININ BİTMESİ BEKLENİYOR

Kemer Kuzdere'deki arazi dışında 'Turizm Çalışanları'na Toplu Konut' projesine uygun başka bir arazi henüz bulunamadı. Antalya AKP Milletvekili Sadık Badak'ın TurizmGüncel'e verdiği bilgilere göre sorun, kentte kamuya ait ve projeye uygun arazi bulmanın çok da kolay olmaması. Badak'a göre yetkililer 2B arazilerinin satış sürecinin tamamlanmasının ardından proje adına rahatlama olacağını düşünüyor.

ARAZİ SIKINTISI MALESEF VAR

Kemer dışında Alanya ve Manavgatlı otelciler de Turizm Çalışanları'na Toplu Konut' projesinin hayata geçmesini istiyorlar. AKP Milletvekili Sadık Badak, konuyla ilgili şunları söyledi: "Projeye Kemer'den başlamış olmamız bana umut veriyor. Arazi sıkıntısı olmasaydı, gerek Lara Kundu'ya hitap eden bölgede gerekse devamında Evrenseki, Manavgat, Kızılot, Konaklı gibi noktalarda arazi çalışmaları bitmiş olacaktı. Araştırmalar sürüyor. Bu projeyle 5 bin aileye konut sağlamayı hedefliyoruz."

Antalya İleri

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'nin Antalya'da imza attığı projeler!
  • 20.07.2016 10:01

TOKİ'nin Antalya'da imza attığı projeler!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Antalya'daki konut projeleri. ...

Antalya’da arazi yokluğundan turizm çalışanlarına toplu konut projesi yapılamıyor!
  • 13.10.2012 10:45

Antalya’da arazi yokluğundan turizm çalışanlarına toplu konut projesi yapılamıyor!

Antalya'da turizm sektörü çalışanlarının işyerlerine ortalama 10 kilometre mesaf ...