maritbet girişmaritbet
DUKE İstanbul, 8 Mayıs’ta Trump Towers’da açılıyor!

DUKE İstanbul, 8 Mayıs’ta Trump Towers’da açılıyor!

Yurtiçi ve yurtdışından önemli konukların katılacağı LONDON CALLING temalı açılışa İngiltere’den sürpriz sanatçılar katılıyor

İstanbul çok şık ve stil sahibi yeni bir mekana daha kavuşuyor. "DUKE İstanbul"  8 Mayıs 2013 Çarşamba günü Trump Towers'da açılıyor.

 İngiltere'nin saygın işletmelerinden biri olan D&D London Group'un, Türkiye'deki ilk yatırımı olan DUKE İstanbul'un ortakları, 1983 yılından bu yana Türkiye'de Borsa, Masa, X Restaurant ve İstanbul Modern Restaurant'ın işletmesini yürüten Sele İstanbul Restaurant Group ve İş AdamıMehmet Ali Yalçındağ.
 
8 Mayıs 2013, Çarşamba gecesi büyük bir açılışa ev sahipliği yapacak olan DUKE için son hazırlıklar tamamlandı. Dünyanın en kozmopolit ve cazibeli iki şehri; Londra ve İstanbul'un büyüsünü kutlayan bir açılış ile hizmete girecek olan DUKE Restaurant, Londra'yı İstanbul'un göbeğine taşıyacak.
 
“London Calling” konseptli açılış daveti ve davet sonrası parti ile yurt içi ve yurt dışından önemli konukların ağırlanması bekleniyor. İki büyük şehrin temasının işleneceği, en ince detayların düşünüldüğü, ses getirecek bir davet planlandı.
 
Sarı renkli özel halıdan geçecek konuklar,  DUKE'ün 2.200 metrekare alanında ve  “İngiliz Bahçesi” temalı mandalina ağaçları ve çiçeklerle kaplı dev terasında farklı performanslar izleyecekler... 

Zengin Osmanlı mirasından yerel etkilerin görüldüğü, klasik ve çağdaş İngiliz yorumu ile günümüz Londra'sının gerçek lezzetlerini tadabilecekler..
 
İstanbullu lezzet tutkunlarına çok özel bir ortam ve çok seçkin bir menü sunacak olan DUKE'ün açılışı için İngiltere'den sürpriz konuklar geceye katılacak.
 
Programda, dünyaca ünlü, kült performans sanatçısı, İngiliz komedyen ve drag kraliçesi Jonny Woo'nun mütiş bir şovu olacak. Yaygın kitlelere alternatif drag ve kabareyi tanıtmış Jonny Woo,  kışkırtıcı, beklenmedik ve süprizlerle dolu özel şovuyla Londra'yı yaşatacak.
 
Gecede yine Londra'nın ünlü gruplarınlarından, birbirinden seksi ve yetenekli kadın müzisyenlerden oluşan High on Hills (HOH) grubu sahne alacak. Londra eğlence hayatında, ultra yetenekli olarak tanımlanan ve sadece kızlardan oluşan grup HOH, Dj, saksofonist, viyolonist, perküsyonist, vokalistlerden oluşuyor. Dünya çapında çok önemli kurum ve markaların etkinliklerine performanslarıyla damga vuran kışkırtıcı grubun İstanbul'daki ilk performansı DUKE İstanbul misafirleri için olacak.
 
Programda ayrıca London Black Cotton Kurucusu dünyaca ünlü DJ ve organizatör olan DJ Lady Kamikaze sahne alacak. Vintage müzikle harmanladığı eklektik mixleri ile kendi tarzını oluşturan Kamikaze, dinleyenlere müzikal dans deneyimleri yaşatacak. Dünyanın en geniş müzik arşivlerinden birine sahip olan DJ Kamikaze, Londra gece yaşamında çok özel partiler ve organizasyonlarda perfomanslar sergiliyor. Japonca “ilahirüzgar” anlamına gelen Kazmikaze isimli sanatçı da yine ilk kez DUKE İstanbul'da sahne alacak.
 
Organizasyon, Türkiye'den DJ Doğuş Çabakçor'un müzikleriyle geç saatlere kadar sürecek.
 
Henüz açılmadan rezervasyonları kabul etmeye başlayan DUKE İstanbul, iş dünyasının kalbinin attığı çok merkezi lokasyonda, yaz günleri ve gecelerinin yeni buluşma adresi olacak.
 
DUKE HAKKINDA:
· Trump Towers çatısı altında 2.200 m2 alanda hizmet verecek olan DUKE, 3 farklı konsepte sahip bulunuyor.400 m2'lik Dining Room, Bar ve Lounge alanı, 900 m2 açık terası ve özel etkinlikler için
 dizayn edilen Private Dining Room olarak 3 ana bölümden oluşuyor.
 
· DUKE Restaurant'ı 900 metrekare alana sahip çift taraflı bir teras çevreliyor. Teras dekorasyonunda, su, ateş ve rüzgar öğeleri uyumlu bir şekilde bir araya getirildi. Özel tasarım bir heykelin yer aldığı 
teras alanı 200 kişi oturma, 32 kişi bar kapasitesine sahip. Dedon marka mobilyalar ve Thomas Heatherwick Spun tasarımı pufların kullanıldığı, yeşilliklerle kaplı terasta, bir “İngiliz Bahçesi” yaratıldı.
 
· DUKE'te, ana restorana bir galeri ve şarap kavı ile bağlanan 95 metrekare alana sahip iki adet Private Dining Room yer alıyor. İsteğe göre tek bir salon olarak ta kullanılabilen bu alanlarda özel davetler 
ve gruplar için 100 kişi bir arada ağırlanabiliyor.
 
· DUKE, olağanüstü yerel ve mevsimsel malzemeler içeren menü klasik ve çağdaş İngiliz yorumu ile günümüz Londra'sının gerçek lezettlerini yansıtıyor. Menüsü, ünlü Fransız şef Mickael Weiss tarafından tasarlandı. 
Hem geleneksel hem de modern İngiliz yorumumları ile menüyü oluşturan Mickael Weiss, misafirlerine İstanbul'da ilk kez rastlanacak eşsiz bir yeme & içme deneyimi sunacak. Zengin Osmanlı mirasından yerel etkilerin görüldüğü menüde denge ve çeşitliliğin tadına varılacak.. Menüde öne çıkanlar arasında hem restoranda hem de terasta bulunan suşi bar, sıcak aylarda özel seçim taze balık, kırmızı et ve beyaz etin dışarıda mangal kömürü ve odun fırınında ızgara sunumları yer alıyor.
 
· Sıcak yaz aylarında şehrin dinamik halini tepeden seyredebilecek.. Sessiz ve yeşilliklerle kaplı bir İngiliz Bahçesi içinde, 'Açık Mutfak ‘ta hazırlanan et ızgaralardan, kömür üzerinde pişirilen balık ve tavuklara, ahşap ateş fırın üzerinde büyük kızartmalara dek.., Ekmek ve iştah açıcı turtalardan, “Raw Bar”da sashimi, suşi ve salatalara uzanan tüm lezzetlerin tadına varabileceksiniz. Bu üstün İngiliz esintili mutfak tatları ile mükemmel hazırlanmış kokteyller, kaliteli şaraplar ve şampanyalar deneyebileceksiniz.
 
OPEN KITCHEN & CHEF'S TABLE & BAR
 
· Mekana bir başka dinamik katan unsur ise kocaman bir açık mutfağının olması… Mükemmel bir uyum ve disiplin ile çalışan mutfak ekibini izleyebileceğiniz açık mutfağın yanı sıra ortada mekanın kalbi olarak konumlandırılan büyük ve şık pirinç bir bar göz alıyor.
 
· Uzun ve keyifli sohbetler için,  İskandinav tasarımı, özel yapım siyah deri bar sandalyeleri ile dekore edilden barın üzerinde konumlandırılan çağdaş sanat eseri dev aydınlatma Hoxton Art Gallery tarafından mum ışığı etkisi yaratması için özel bir ışık tasarımı ile yapıldı.
 
· Ana barın bir köşesinde ise özel tasarım ve 12 kişinin aynı anda oturabildiği bir “Sushi Bar” bulunuyor.
 
·  Mekanda, 10 kişilik bir Şef'in Masası özel akşam yemeği bölümü bulunuyor. Özel rezervasyon ile servis veren bu bölümde istediğiniz menüyü oluşturabilir, şef ile bir akşam yemeği yiyerek, yemekler hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
 
· Mekanın girişinde, fesleğen, nane ve biberiye gibi taze bitkilerinin sunulduğu eskitme pirinçten cam bir vitrin yerleştirildi.
 
· DUKE' UN iç mimarisi Hoxton Art Gallery, Londra'nın özel olarak ısmarladığı sanat çalışmaları ile Conran&Partners tarafından tasarlandı. İngiltere'nin en önemli çağdaş sanatçılarından Elaine Mullings, Hirofumi Isoya ve Hoxton Art Galeri ekibi tarafından tasarlanan sanat objeleri ile minimalist çizgilerin hakim olduğu mekanın duvarları, çok özel malzemelerle üretilen ve "Büyük Şehirler" konseptli çalışmalarla özgün bir sanat eserine dönüştü.
 
· Titiz bir seçim süreci sonrasında mükemmel bir ekip oluşturan, Duke'ün Genel Müdürü Abdullah Tek, uzun yıllar Amerika'da lüks restoranların yöneticiliğini yapmış, deneyimli bir isim. DUKE, son derece eğitimli ve deneyimli bir ekiple kusursuz hizmet anlayışını benimsiyor.
 
· İstanbul yeme-içme hayatına birçok yenilik kazandıracak olan DUKE, “affordable style” olarak adlandırılan “karşılanabilir stil ve lüks” konseptinde hizmet verecek. Sunduğu kalite ve hizmete yönelik fiyat-kalite dengesini üst segmentde koruyan DUKE fiyat politikası ile kalıcı bir mekan olmayı hedefliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DUKE İstanbul Londra Calling temasıyla Trump Towers'da açıldı!
  • 13.05.2013 14:41

DUKE İstanbul Londra Calling temasıyla Trump Towers'da açıldı!

Trump Towers'ta hizmet vermeye başlayan DUKE İstanbul, "Londra Calling" temalı a ...

DUKE İstanbul, 8 Mayıs’ta Trump Towers’da açılıyor!
  • 04.05.2013 17:09

DUKE İstanbul, 8 Mayıs’ta Trump Towers’da açılıyor!

Yurtiçi ve yurtdışından önemli konukların katılacağı LONDON CALLING temalı açılı ...