maritbet girişmaritbet
Muradiye Gönderme Jandarma Karakolu Kur'an kursu oldu

Muradiye Gönderme Jandarma Karakolu Kur'an kursu oldu

Van'da Gönderme Jandarma Karakolu binası kuran kursu olarak hizmet vermeye başladı

Muradiye Gönderme Jandarma Karakolu binası, köylülerin talebi ve müftülüğün girişimiyle Kur'an kursuna dönüştürüldü. İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Gönderme köyünde konuşlu Gönderme Jandarma Karakol Komutanlığı, çözüm sürecinin de etkisiyle kapatıldı. Hazineye devredilen karakol binası da köylülerin talebi ve ilçe müftülüğünün girişimiyle Kur'an kursu olarak düzenlendi. 'Abdülkadir Geylani' adıyla hizmet veren ve 36 öğrencinin eğitim gördüğü Kur'an kursunda, öğrenciler 4 yıl süreyle hem Arapça öğrenecek hem de Kur'an-ı Kerim, fıkıh, hadis, tefsir ve kelam eğitimi alacak. Öğrencilerin aynı zamanda eğitimleri süresince açık öğretim yoluyla İmam Hatip Lisesi'nde de okuyabileceği belirtildi. Kursta incelemelerde bulunan İlçe Müftüsü Selim Duman, yaptığı açıklamada, kapatılan karakolun Kur'an kursuna dönüştürüldüğünü anımsatarak, gündüz eğitimi verilen kursta öğrencilerin yatılı okumaları için de gerekli yazışmaların yapıldığını söyledi. Yetkililerin uygun görmeleri durumunda yatılı Kur'an kursu olarak da hizmet vermeye devam edeceklerini anlatan Duman, Kur'an kursunun yatılı hizmet vermeye başlamasıyla kursa çevre yerleşimlerden de öğrenci alınabileceğini ifade etti.

Duman, yaptıkları çalışmayla her köye bir Kur'an kursu açacaklarını ancak şuanki imkanlarının bunun için yetersiz olduğunu bildirerek, şunları kaydetti: "Köyde daha önce kullanılan ve ihtiyaç olmadığı için kapatılan karakol, bize bu imkanı sundu. Hemen resmi yazışmalarımızı yaparak bu güzel binayı bir ilim yuvasına dönüştürdük. Genç yaşlı demeden her kesimin gelip burada dinini öğreneceği bir konuma getirdik. Bayanlar, erkekler isteyen herkese kapımız açık olacak, burada görev yapan imamlarımız da ellerinden geleni yaparak hizmet vermeye devam edecekler. Köylerde toplam 7 kursumuzda 606 öğrencimiz mevcut. Amacımız bunu daha da çoğaltarak her vatandaşımıza dini konularda rehberlik etmektir."

Geylani 'Doğudaki çocuklarımız sadece çobanlık yapmayacak'
Kurs hocası Seyyid Ensarullah Geylani de kursu açtıkları günden bu yana özellikle köyde çobanlık yapan veya hiçbir uğraşı olmayan çocukların kursa gelmelerini sağladıklarını dile getirdi. Öğrencilerin 4 yıl boyunca hem okuldaki eğitimlerini hem de dini vecibelerini en iyi şekilde öğrenmiş olacağına değinen Geylani, "Doğudaki çocuklarımız bundan böyle sadece çobanlık yapmayacak, hayvan peşinde koşmayacaklar. Onları buraya getirerek dini vecibelerini en güzel şekilde yerine getirmelerine yardımcı olacağız'' dedi. Öğrenci velilerinden Süleyman Emrah da önceki yıllarda böyle bir hizmeti hayal bile edemediklerini belirterek, "Barış süreci ile ihtiyaç kalmadığı için kapatılan karakol binasının Kur'an kursuna dönüşmesi için talepte bulunduk. İlçe müftümüzün gayretleriyle çocuklarımıza bir ilim yuvası açıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kursta okuyacak olan öğrencilerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

AA

Yorum Yaz