maritbet girişmaritbet
Japon Dai Ichi Life Sigorta, Türkiye’de yer almak istiyor

Japon Dai Ichi Life Sigorta, Türkiye’de yer almak istiyor

Zarar ettikleri gerekçesiyle sigorta şirketleri primleri artırırken, dünya devleri Türkiye’de yer almak için sıraya girdi

Daha önce almak istediği Yapı Kredi Sigorta'yı Alman Allianz'a kaptıran Japon Dai Ichi Life Sigorta, Türkiye Büyükelçiliği üzerinden Hazine Müsteşarlığı'na konuyla ilgili mektup gönderdi. Türk sigorta şirketleri, zarar ettikleri gerekçesiyle trafik ve kasko primlerini yüzde 200'lere varan oranlarda artırıyor. Buna karşılık sektöre yabancı ilgisi devam ediyor. Daha önce Türkiye'de sigorta şirketi almak için kolları sıvayan, fakat talip olduğu şirketi Almanlara kaptıran Japon Dai İchi Life sigorta şirketi, Türkiye'de faaliyet gösterme kararlılığını devam ettiriyor. Uzmanlar yabancının Türkiye'ye ilgisinin, sektörün karlılık ve sürdürülebilirlik açısından gelecek vaat ettiğine delil olduğu ifade ediliyor. 1902'de kurulan Japon Dai İchi Life'ın büyüklüğü 5 trilyon yenin üzerinde. Şirket, 407 milyar dolarlık varlığın yönetimini üstleniyor. Grup bünyesinde 61 bin 335 kişi çalışıyor.Gelişmiş ülkelerde sigortacılık sektörünün prim büyüklüğü gerilerken Türkiye'de artış sürüyor. Avrupa ülkelerinde pazarın doygunluğa ulaşması sebebiyle küresel oyuncular, aralarında Türkiye'nin de olduğu gelişen pazarlara yöneldi. Dünya sigorta sektöründe 2011 sonu itibarıyla prim büyüklüğü yüzde 0,8 azalarak 4,6 trilyon dolar olarak gerçekleşti. 

Bu rakamın yaklaşık 3,9 trilyon doları gelişmiş ülkelerde oluştu. Sigorta bilincinin oluşmadığı gelişmekte olan ülkelerdeki prim üretimi ise 697 milyar dolar. Gelişmiş ülkelerde prim üretimi yüzde 1,1 azalırken, gelişmekte olan ülkelerde yüzde 1,3 arttı. Gelişmiş ülkelerde doygunluğa ulaşan pazar, küresel oyuncuları başka pazarlara yöneltti. Gelişmiş ülkelerde kişi başı prim üretimi 3 bin 712 dolarken, Türkiye'de 136 dolar civarında. Gelinen noktaya bakıldığında 2005'te yüzde 25 paya sahip yabancı sermayeli sigorta şirketleri, bugün toplam prim üretimindeki payını 2011 yılı sonu itibarıyla yüzde 55,58'e, ödenmiş sermaye içindeki payı yüzde 67,16'ya çıkardı. Son olarak 2013'te Türkiye pazarına yeni giren yabancılarla bu oran daha da arttı.
Thelira.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sigorta şirketleri hasarı metrobüsteki yolcudan isteyecek!
  • 24.09.2016 08:13

Sigorta şirketleri hasarı metrobüsteki yolcudan isteyecek!

Metrobüs şoförüne şemsiye ile vurarak araçların hasar almasına ve 11 yolcunun da ...

Japon Dai Ichi Life Sigorta, Türkiye’de yer almak istiyor
  • 30.12.2013 16:45

Japon Dai Ichi Life Sigorta, Türkiye’de yer almak istiyor

Zarar ettikleri gerekçesiyle sigorta şirketleri primleri artırırken, dünya devle ...