maritbet girişmaritbet
"Erzurum'a 16 yılda 22,5 katrilyon liralık yatırım yaptık"

"Erzurum'a 16 yılda 22,5 katrilyon liralık yatırım yaptık"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde yaptıkları yatırımları anlattı.

Cumuhrbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlenen Erzurum mitinginde yaptığı konuşmada, Erzurum Havalimanı sayesinde turist gelişini artırdıklarını belirterek, "Kayak yapmak isteyen havalimanına indikten 20 dakika sonra Palandöken'de. Şimdi bu adamlara sorsak, 'Erzurum Havalimanı'ndan Palandöken kaç dakika' bilmezler. Kalkmış diyor ki, 'cebinde paran var mı, paranı göster'. Ya sen önce kendi cebine bak." ifadesini kullandı.

Erzurum'a yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, bugüne kadar yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet tarihinin tamamında verilenlerin üzerinde Erzurum'a 16 yılda 22,5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Erdoğan, sadece eğitimde Erzurum'a bir katrilyon tutarında kaynak kullandıklarını bildirdi. 

Eğitime verilen kaynakla Erzurum'a 3 bin 32 yeni derslik kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, ilköğretimde okuyan öğrencilere de 155 trilyon eğitim yardımı sağladıklarını söyledi. 

Erdoğan, Atatürk Üniversitesi bünyesinde Açıköğretim Fakültesinin kurulduğunu belirterek, Erzurum Teknik Üniversitesini de geçtiğimiz hafta eğitime kazandırdıklarını hatırlattı. 

Yükseköğrenim öğrencileri için 13 bin 741 kişilik yeni yurt yaptıklarını aktaran Erdoğan, Erzurum'a spor salonları, kayak pistleri, gençlik merkezleri gibi spor kompleksleri inşa ettikleri söyledi. 

Erzurum'un yapılan hizmetlerini hakkını verdiğini ve yatırımların boşa gitmediğine işaret eden Erdoğan, Süper Lig'e yükselen Erzurumspor'a da başarılar diledi.

85 adet sağlık tesisi Erzurum'a kazandırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'a yapılan sağlık hizmetlerine de değinerek, 23 hastane olmak üzere toplam 85 adet sağlık tesisini Erzurum'a kazandırdıklarını, içerisinde 700 yataklı Erzurum Devlet Hastanesinin de olduğu 15 sağlık tesisinin inşasının devam ettiğini anlattı. Erdoğan, "Devlet Hastanesinin 250 yataklı Psikiyatri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ek blokları ile büyütüyoruz. TOKİ vasıtasıyla, Erzurum'da 10 bin konut hayata geçti." dedi.

Erzurum'a 2002 yılına kadar sadece 49 kilometre yol yapıldığının altını çizen Erdoğan, buna 553 kilometre yol ilave ettiklerini, yapımı süren yol projelerinden birisinin de Kop Tüneli'nin bulunduğu Trabzon Aşkale yolu olduğunu söyledi.

Erzurum İspir Yolundaki Kırık Tüneli ve bağlantı yollarının projesinin de 2020'de tamamlanacağını dile getiren Erdoğan, Ovit tünelinin de tamamlanmasıyla Rize ve Erzurum arasındaki mesafenin kısalacağını belirtti.

Erdoğan, yapımı devam eden Erzurum-Bingöl yolunun da Erzurum için hayata geçirilen projelerden birisi olduğunu dile getirerek, Erzincan, Erzurum, Kars hızlı trenin projesinin etüt çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Erzurum'a 16 yılda 22,5 katrilyon liralık yatırım yaptık"
  • 27.05.2018 12:08

"Erzurum'a 16 yılda 22,5 katrilyon liralık yatırım yaptık"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde ...