maritbet girişmaritbet
Yüce Maden geleceğe Volvo ile yürüyor!

Yüce Maden geleceğe Volvo ile yürüyor!

ASC Türk’ün çözüm ortağı olduğu Yüce Maden, Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan mermer ocağında Ramazan Bayramı’ndan hemen önce iftar yemeği düzenledi

ASC Türk'ün çözüm ortağı olduğu Yüce Maden, Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan mermer ocağında Ramazan Bayramı'ndan hemen önce iftar yemeği düzenledi. Firma çalışanlarını, tedarikçilerini ve kamudan üst düzey konukları bir araya getiren buluşma Yüce Maden'in büyümesini ve sektöre yaptığı katkıları anlatan görkemli bir şova dönüştü. Yüce Maden Genel Müdürü Taner Ercan, yakın zamanda faaliyete geçirecekleri yeni tesis yatırımı hakkında da bilgi verdi.

ASC Türk'ün tedarikçiden öte bir çözüm ortağı olduğu Yüce Maden, Türkiye'nin en önemli mermer ocaklarının yer aldığı bölgelerden Bilecik'in Söğüt ilçesi Şahinler köyünde iftar yemeği düzenlendi. 1 Ağustos tarihinde gerçekleşen yemeğe Yüce Maden'in mermer ocağı ev sahipliği yaptı. ASC Türk temsilcilerinin yanı sıra firma çalışanları ve tedarikçilerden oluşan kalabalık bir davetli grubunun ağırlandığı iftar yemeğine resmi kurumlar ve sanayi örgütleri temsilcileri de iştirak etti.

Düzenlenen iftar yemeği, Yüce Maden ve ASC Türk arasındaki köklü bağlar neticesinde kurulan yeni işbirlikleri ve projelerin davetlilere duyurulması için de bir fırsat sundu. “Biz çalışanlarımızla birlik, beraberlik içinde yaşayan ve iç içe hareket eden bir işletmeyiz. Bu organizasyon ile bunu pekiştirmek istedik. Ramazan iftarımız da buna vesile oldu. Aynı zamanda çözüm ortaklarımızla da beraber olmak istiyorduk. Bununla birlikte ASC Türk ile birlikte ocağımızda gerçekleştirdiğimiz projeyi duyurmak, çalışanlarımız ve bizi destekleyenleri burada bir araya toplamak istedik” diyen Yüce Maden Genel Müdürü Taner Ercan, yakın zamanda faaliyete geçirecekleri yeni tesis yatırımı hakkında da bilgi verdi.

Etkinliğin gerçekleştiği Söğüt bölgesi Yüce Maden için ayrı bir önem taşıyor. Firma yakın zamanda yaklaşık 300 personele hizmet verecek yeni tesis yatırımını da hayata geçirmeye hazırlanıyor. Söz konusu yatırımın Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getiren Ercan, projenin kat ettiği aşamaları ve ASC Türk ile geliştirdikleri çözüm ortaklığını şu sözlerle aktarıyor: “Halihazırda çok kısa sürede inşa edilen tesisimiz, yatakhaneleri, Türk hamamları, yemekhaneleri ve idari personel ofisleriyle yaklaşık 300 personele hizmet verecek. Bu yatırımın yanında bir de iş makinalarımızın bakım alanı ve tedarikçilerimizin yedek parça depoları olacak. Makinalarımızın bakım süreçlerinin doğru işlemesi için büyük bir tesis kurduk. Burada ASC Türk'ten destek alarak Türkiye'de ilk olan bu projeyi hayata geçiriyoruz. Bu vesile ile projenin Yüce Maden'i daha ileriye taşıyacağına inanıyoruz.”

Bu yeni yatırımlarının bir “mermer kampusu” niteliğinde olacağını söyleyen Ercan, projenin ayrıntılarını paylaştı: “Tesisleşme ve istihdama bakıldığında burası birkaç ocaktan oluşuyor. Ayrıca burası bir mermer okulu, burayı makina ve mermer gruplarının bir eğitim üssü olarak da nitelendirebiliriz. Bu açıdan burayı çok önemsiyoruz. Sonraki zamanlarda üniversitelerin maden ve makina mühendisliği bölümlerinden öğrencileri ve stajyerleri ağırlayacağız. Burada hem onlara işin pratiğini öğreteceğiz hem de onların genç dimağlarından faydalanacağız. Burada okul, eğitim, teknoloji gibi mermerle ilgili her şey, yani hayat olacak.”

Ercan, proje kapsamında tasarlanan Mermer Müzesi (Maden Müzesi) tesisinden de söz etti: “Bu ilave tesisle de, öğrencilerimizi burada ağırlarken madenin nelerden oluştuğunu, mermerin bu madenler içerisinde nasıl bir yere sahip olduğunu görmek ve göstermek istiyoruz. Bölgede çıkan özellikli madenlerin tanıtıldığı bu küçük müze bu ihtiyaca cevap vermiş olacak.”

Makina parkı Volvo marka iş makinalarından oluşan Yüce Maden, mermer ocaklarında bundan önce olduğu gibi yeni yatırımında da Volvo markasının gücü ile ilerliyor. “Volvo artık bizim tedarikçimizden öte çözüm ortağımız oldu. Yani biz Volvo'suz bir üretim düşünemiyoruz” diyen Ercan, sözlerine şöyle devam etti: “Üretimimizin belirli kısmında tamamen son teknoloji kullanıyoruz. Bu alanda dünyada kullanılan çok önemli teknoloji markalarıyla da çalışıyoruz. Volvo'dan aldığımız know-how desteği ile bunu daha ileriye taşıma hedefimiz var ve Volvo ile önümüzdeki on yılları şimdiden düşünüyoruz.”

“Volvo ile tüm zorluklarla baş ediyoruz”

Yüce Maden çalışanlarından Loder Operatörü Neşat Genç ise 22 yıllık tecrübesinin son 10 yılında aralıksız olarak Volvo iş makinası kullandığını belirtiyor. Bu süre zarfında E, F ve G serisi yükleyicileri deneyimlediğini dile getiren Genç, “Bir yükleyici operatörünün makinada istediği, güçlü aynı zamanda seri ve kabin rahatlığı ile konfordur. Volvo çok daha rahat, konforlu ve seri bir marka. Kabine girdiğinizde Volvo'yu keyif alarak kullanıyorsunuz. Tüm bu özelliklere bir de yakıt tasarrufunda sağladığı avantajı eklediğinizde başka bir makina kullanmak istemezsiniz. Çalışma ortamımızın ideal makinası Volvo'dur. Özellikle mermer ocağında iş yapış biçimiyle Volvo fark yaratıyor” yorumunu yapıyor.

Firmanın yine 12 yıldır loder operatörü olarak çalışan Mehmet Gölser ise Volvo'nun yakıt tasarrufundaki başarısına dikkat çekiyor. “Yakıt bilindiği gibi işletme için ne kadar önemliyse operatör için de çok önemli. Operatör, özellikle işin özelliğine ve şartlarına göre makinayı kullandığında, yani makinasını tanıdığında bu tasarruf daha da gözle görülüyor. Yakıt tasarrufu konusunda Volvo ile diğer makinalar arasında çok büyük fark var. Volvo tasarrufun yanında seriliği ile de öne çıkıyor. Operatör için çok konforlu, yormayan makinalara sahip” diyen Gölser şu yorumu yapıyor: “İş makinaları, tüm zor şartların birleştiği alanlarda çalışıyor. Doğa ile mücadele ediyoruz. Ama şartlar nasıl olursa olsun Volvo'ya çıktığınızda tüm zorluklarla baş edebiliyorsunuz.”

2007 yılından bu yana ekskavatör operatörlüğü yapan Ömer Aykutlu, Volvo marka iş makinaları ile ilk olarak Yüce Maden'de tanışıyor. Volvo EC480C ekskavatör ile çalışan Aykutlu, “Rahatlıkla söyleyebilirim ki kullandığım makinalar içinde Volvo ekskavatör bence madende en iyisi. Operatör konforu ve görüş açısı mükemmel. Bir operatör konfor ve serilik ister, Volvo da tam olarak bunu sağlıyor. Yakıt konusunda da diğer makinalarla arasındaki farkı çok rahatlıkla görebilirsiniz” şeklinde konuşuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Küçük makinalar büyük işler başardı!
  • 02.10.2014 10:43

Küçük makinalar büyük işler başardı!

Ascendum Makina Türkiye’nin 6 ilinde düzenlediği 8 etkinlik ile Volvo kompakt ma ...

Küçük makinalar büyük işler başarıyor!
  • 03.09.2014 11:36

Küçük makinalar büyük işler başarıyor!

Volvo, daha fazla değil daha verimli çalışmayı sağlayacak ürünler ve hizmetler g ...

Volvo, EC350D ile ekskavatördeki ürün gamını 70 tona tamamladı
  • 13.11.2013 10:36

Volvo, EC350D ile ekskavatördeki ürün gamını 70 tona tamamladı

EC300D ile ekskavatör pazarında dengelerini değiştiren Volvo, Ekim ayı itibarıyl ...

Volvo iş makineleri 3. Köprü ile iki yakayı birleştiriyor!
  • 02.10.2013 15:13

Volvo iş makineleri 3. Köprü ile iki yakayı birleştiriyor!

Temelleri 29 Mayıs 2013'te atılan 3. Boğaz Köprüsü Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ...

Volvo, yeni inşaat kamyonunun reklamı için heyecanlı bir senaryo hazırladı!
  • 03.09.2013 11:15

Volvo, yeni inşaat kamyonunun reklamı için heyecanlı bir senaryo hazırladı!

Volvo'nun yeni inşaat kamyonunun testten geçirildiği filmde rol alan Volvo Truck ...

Yüce Maden geleceğe Volvo ile yürüyor!
  • 22.08.2013 13:00

Yüce Maden geleceğe Volvo ile yürüyor!

ASC Türk’ün çözüm ortağı olduğu Yüce Maden, Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan m ...