maritbet girişmaritbet
Yingli Solar güneş enerjisi panelinden ciddi pay almayı hedefliyor!

Yingli Solar güneş enerjisi panelinden ciddi pay almayı hedefliyor!

Yingli Solar, ilk lisanslı üretim başvurularının haziran ayında yapılacağı Türkiye güneş enerjisi pazarından ciddi bir pay almayı hedefliyor

Yingli Solar, ilk lisanslı üretim başvurularının haziran ayında yapılacağı Türkiye güneş enerjisi pazarından ciddi bir pay almayı hedefliyor.

Çinli güneş hücresi ve güneş paneli üreticisi Yingli Solar, ilk lisanslı üretim başvurularının haziran ayında yapılacağı Türkiye güneş enerjisi pazarından ciddi bir pay almayı hedefliyor.

Türkiye'de bugüne kadar özellikle ABD'li ve Avrupalı üreticilerin öne çıktığı güneşe dayalı enerji yatırımları yarışına Çinliler de katıldı. 4.5 GW'tan fazla kurulu parkı ve 3.25 GW'lık üretim kapasitesine sahip olan ve Çin'in birinci, dünyanın 3'üncü büyük (kimi kaynaklara göre bu yılın ilk çeyrek verileri açıklandığında Yingli birinci sırayı alabilir) güneş paneli üreticisi Yingli Solar, rotasını Türkiye'ye çevirdi.

Geçen yıl İstanbul'da ofis açarak Türkiye'ye giriş yapan Çinli dev, Türkiye'de ortak proje için düğmeye bastı. 16 bin çalışanı bulunan Yingli Solar'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Liansheng Miao, üretimlerinin yüzde 60'ını Avrupa'ya, yüzde 12'sini ise ABD'ye ihraç ettiklerini söyledi.

Çin'de 4 tesisi bulunan firmanın dışa açılma politikası için düğmeye bastığını anlatan Miao, "ABD'ye yakın olması açısından Meksika, Avrupa pazarı için de Doğu Avrupa öne çıkan bölgeler. Yatırım planı yaparken üretim altyapısı çok önemli. Yedek parça teminini göz önüne alıyoruz. Yılda 600 MW'lık satış yapabilecek bir kapasite yatırım için önemli" dedi. Yingli Solar'ın proje üretiminin öncelikli olduğunu anlatan Miao, ìTürkiye'de ortak proje üretimi en önemli önceliğimizî diye konuştu.

Özyeğin'e güneş paneli

Çinli şirketin Türkiye'deki en önemli projesi Özyeğin Üniversitesi'nin Çekmeköy Kampusu'ndaki güneş panelleri. Kapustaki elektrik ihtiyacını karşılayacak panelleri bu yıl tamamlayıp devreye alacaklarını kaydeden Yingli Solar'ın Türkiye Genel Müdürü Uğur Kılıç, "Havaalanları, üniversiteler ve turizm tesislerindeki projeler için bir çalışma başlattık" dedi.

Türkiye'de üretim düşünülmüyor

Yingli Solar yönetimi, Türkiye'de panel üretimi yatırımı yapıp yapmayacaklarına ilişkin sorulara olumsuz cevap veriyor. Bunu yatırımın fizibıl olabilmesi için gereken yıllık asgari üretim miktarına bağlıyorlar. Böylesi bir yatırım için yılda en az 450-500 MW'lik bir üretimin yapılabilmesi gerektiğini anlatan Yingli Türkiye Genel Müdürü Uğur Kılıç, Türkiye'de açıklanan güneşe dayalı enerji kurulu kapasitesinin ise 600 MW olduğuna dikkat çekiyor. Hisseleri New York Borsası'nda da Yingli Ar-Ge'ye büyük önem veriyor. Yıllık gelirinin yüzde 5'ine yakın kısmını yenilikçi ürünlere harcıyor.

Kendi enerjisini üreten otel kurdu

Özellikle turizmde güneşten elektrik üretiminin gelecekte öne çıkacağını kaydeden Kılıç, Çin'in Hebey Eyaletin'ndeki Baoding kentinde yer alan Power Valley Jianjiand International Hotel'i örnek gösteriyor. 5 yıldızlı oteli geçtiğimiz yıllarda hizmete sokan Yingli, turizmde de bir ilke imza attı. 2.5 MW'lık güneş paneline sahip otel, dünyanın en büyük kurulu gücüne sahip turizm tesisi olarak biliniyor. Dünyada 20 bölgesel ülke ofisinde, 16 bin çalışanı bulunan Yingli Solar, 2012 yılında 2.2 Gigawatt (GW) kapasiteli güneş paneli satışı ile PVTech'e göre rakiplerinden daha fazla nakliye yapmayı başardı.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrali açıldı
  • 09.05.2016 11:12

Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrali açıldı

Yingli Solar panellerinin kullanıldığı, Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi sant ...

Yingli Solar öz tüketim modeliyle projelere imzasını atıyor!
  • 17.11.2014 14:54

Yingli Solar öz tüketim modeliyle projelere imzasını atıyor!

Yingli Solar panelleri iki yeni güneş projesine hayat verdi ...

‘Türkiye’nin ekonomik büyümesi göz kamaştırıyor’
  • 16.09.2014 13:19

‘Türkiye’nin ekonomik büyümesi göz kamaştırıyor’

Yingli Green Energy Güney Avrupa CEO’su 5. Enerji Zirvesi’nde konuştu ...

Yingli Solar Türkiye, 5. Enerji Zirvesi ana sponsoru oldu
  • 05.09.2014 10:54

Yingli Solar Türkiye, 5. Enerji Zirvesi ana sponsoru oldu

Yingli Solar, 5. Türkiye Enerji Zirvesi’nin ana sponsoru oldu ...

Güneş panelleri 4 milyon eve enerji sağladı
  • 18.08.2014 11:22

Güneş panelleri 4 milyon eve enerji sağladı

Yingli Solar’ın dünya çapında panel satışları 10 GW’ı geçti ...

Yingli Solar ve Tekno Ray Solar güneş paneli anlaşması imzaladı
  • 25.04.2014 14:00

Yingli Solar ve Tekno Ray Solar güneş paneli anlaşması imzaladı

Yingli Solar Türkiye ve Tekno Ray Solar 2014 yılında gerçekleştirilecek güneş en ...