maritbet girişmaritbet
Yeşim Tekstil, Şanlıurfa'da 40 dönümlük yeni tesis kuracak

Yeşim Tekstil, Şanlıurfa'da 40 dönümlük yeni tesis kuracak

Yeşim Tekstil, 40 dönüm üzerindeki tesisinde 1.500 kişiyi istihdam edecek

Şanlıurfa'da planlanan tekstil kümelenmesinde yer alacak Bursalı Yeşim Tekstil, 20 milyon dolarlık yatırım yapacak. Yeşim Tekstil, 40 dönüm üzerindeki tesisinde 1.500 kişiyi istihdam edecek. Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) öncülüğünde Şanlıurfa'da KOBİ'lerle birlikte sürdürdükleri Tekstilkent Projesi ile ilgili bilgi verdi. Şankaya, 40 firma için Şanlıurfa 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yanında 250 dönümlük bir arazi alındığını belirterek, Yeşim Tekstil olarak bu alan içerisinde 40 dönümlük bir arazide 20 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi. Şankaya şöyle konuştu: "Konfeksiyon sektörü çok büyük alanlara ihtiyaç duymuyor. Bu nedenle firmalar büyüklüklerine göre 3 dönüm ile 40 dönüm arasında yer talebinde bulundu. Şimdilik 40 firma görünüyor. Bütün konfeksiyoncular orada olacak. Yeşim Tekstil olarak biz de 40 dönümde bir tesis kuracağız. İlk etapta 1.500 kişi çalıştıracağız. Şanlıurfa'daki tesis, Bursa'daki üretim alanımıza ilave bir yatırım olacak. Bursa'daki üretimin kaydırılması gibi bir durum olmayacak. 2014'te kazmayı vurursak, üretim 2015'te başlar."

Eldeki makineler için düzenleme bekleniyor
Hükümetten bekledikleri düzenlemelerin hayata geçirilmesinin ardından inşaatlara başlayacaklarını vurgulayan Şankaya şunları söyledi: "Yatırımcı olarak bizler hazırız. Ancak beklediğimiz bazı düzenlemeler var. Özellikle fabrikaların kurulumunda sıfır makine şartı bulunuyor. Oysa ülkemizde hazır giyim ve konfeksiyon makinesi üreten yerli firma yok. Bu da makine ithali anlamına geliyor. Bu cari açığı doğrudan olumsuz etkileyecek bir unsur. Oysa sanayiciler ellerindeki makineleri kullanabilir. Ya da belli oranda yeni makine yatırımı şartı getirilebilir. Sanayicinin elindeki atıl makinelerin kullanımına izin verilmeli. Ardından yatırımlar hızla başlayacak."

İstihdam kaynağı olan tekstil ve hazır giyim sektörünün Türkiye'nin ihracatına da ciddi katkı koyduğuna dikkat çeken Şankaya, bölgede yaklaşık 15 bin kişinin istihdam edileceğini bildirdi.

Esra Özarfat/Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eroğlu Holding, Hollandalı Mexx’i satın aldı!
  • 29.01.2015 09:26

Eroğlu Holding, Hollandalı Mexx’i satın aldı!

İnşaat, gayrimenkul ve tekstil sektöründe önde gelen şirketler arasında bulunan ...

Yeşim Tekstil, Şanlıurfa'da 40 dönümlük yeni tesis kuracak
  • 22.12.2013 13:45

Yeşim Tekstil, Şanlıurfa'da 40 dönümlük yeni tesis kuracak

Yeşim Tekstil, 40 dönüm üzerindeki tesisinde 1.500 kişiyi istihdam edecek ...